• Etusivu
  • Remontti

Ovikatos vai valokate sisäänkäynnin suojaksi?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 02.12.2013Päivitetty 20.05.2014
20145_39377.jpg

Valokatetta löytyy myös pronssisena.

Ovaikatos oven päälle, valokate leveämmäksi suojaksi

Säältä suojaamaton sisäänkäynti ja terassi ovat sään armoilla jatkuvasti. Oven karmit sekä oven vieressä olevat rakenteet pääsevät kastumaan, jos minkäänlaista katosta ei ole. Terassista/portaista oven rakenteisiin roiskuva vesi pääsee tekemään aikojen saatossa tuhojaan.

Valokatteella saadaan suojattua suurempi alue. Sillä voidaan kattaa koko sisääntulo- tai takaterassi. Mitä suurempi ala on suojassa sateelta, sen parempi.

Nyt myös uutuusväreissä

Sävytetyt valokatteet pehmentävät valon kauniisti.

Icopalin Fastlock Uni –valokatteiden varastovärejä ovat perinteinen kirkas, valkoinen ja nyt uutuutena pronssin sävy. Pronssinvärinen valokate päästää auringonvalon läpi pehmeästi ja taittaa paisteelta kovimman kirkkauden.

Fastlock Canopy -ovikatos ja avaa ovi kuivana

Fastlock Canopy -ovikatos kohentaa talon ilmettä ja suojaa sisäänkäyntiä sateelta, lumelta ja jään muodostumiselta. Kirkas valokate päästää valon läpi eikä pimennä sisäänkäyntiä. Katoksen kaarevan muodon ja luistavan katemateriaalin ansiosta lumi ei helposti keräänny katoksen päälle.

Canopy-katosten katemateriaalina on Icopalin polykarbonaatista valmistettu laadukas Fastlock Uni -valokate. Katemateriaalilla kymmenen vuoden takuu.
Valokatelevyt on leikattu valmiiksi katokseen sopiviksi paloiksi. Asennusvalmiiseen ovikatospakkaukseen sisältyvät katoksen runkorakenne, Fastlock Uni -valokatepalat sekä tarvittavat kiinnikkeet. Kevyt katos on helppo asentaa paikalleen.

Fastlock Canopy -katosta on saatavana puurunkoisena ja alumiinirunkoisena versiona, molempia kahta eri kokoa: yksilehtiselle ja kaksilehtiselle ovelle.

Rivitaloasuntojen ulko-ovet välttyvät nyt suoralta sateelta, kun niihin asennettiin valoa läpäisevät Icopalin Fastlock Canopy-ovikatokset.
Rivitaloasuntojen ulko-ovet välttyvät nyt suoralta sateelta, kun niihin asennettiin valoa läpäisevät Icopalin Fastlock Canopy-ovikatokset.

Fastlock Uni taipuu vaikka kaarelle

Fastlock Uni on tiivis ja kestävä valokate, joka suojaa sateelta, mutta päästää luonnonvalon läpi. Valokate sopii esimerkiksi terasseihin, parvekkeisiin, autokatoksiin sekä piha- ja varastorakennuksiin, joihin halutaan valoa ja tilan tuntua. Fastlock Uni soveltuu erinomaisesti suurtenkin alojen kattamiseen mm. julkisissa rakennuksissa. Kate taipuu myös kaareviin kattoihin ja laajan tarvikevalikoiman ansiosta vaihtoehtoja on rajattomasti.

Icopalin Fastlock Uni -valokatetta on saatavana myös valmiina ovikatospakkauksina – joko alumiinisella tai puisella rungolla. Valmiissa Fastlock Canopy -ovikatospakkauksissa on mukana kaikki tarvittava ja pakkausten valokate on valmiiksi leikattu oikeaan mittaan. Valmiit ovikatospakkaukset ovat helppo tapa suojata esimerkiksi rivitaloyhtiön sisäänkäynnit yhtenäisellä, tyylikkäällä ilmeellä. Täydellinen asennusvalmis ovikatospaketti on kokonaisedullinen ratkaisu suojata sisäänkäynnit sateelta, lumelta sekä auringon UV-säteiltä. Valokatteet on helppo asentaa, mutta myös asennusapua on saatavana.

Valokatteen asennuspalvelu

Fastlock Uni -valokate taipuu myös jäte-/varastokatoksen katteeksi.
Fastlock Uni -valokate taipuu myös jäte-/varastokatoksen katteeksi.
Icopal Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20095_17024.jpg
Urakointi- ja huoltopalvelut
Icopal Oy:n urakointiyhtiöt tarjoavat täyden palvelun ratkaisuja bitumikattourakointiin ja muuhun vedeneristysurakointiin, peltikattourakointiin, julkisivu-urakointiin sekä kattojen huoltopalveluihin ja savunpoistoluukkujen asennuksiin ja tarkastuksiin.
20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Vastikeperusteen muuttaminen, onko mahdollista?
Taloyhtiössämme vastikeperuste perustuu löyhästi asuntojen pinta-aloihin. Kaikissa muissa asunnoissa paitsi yhdessä vastikeperusteena oleva pinta-ala on suurempi kuin asunnon oikea pinta-ala. Esim. allekirjoittaneen asunnossa vastikeperuste on 72 neliöä, ja oikea pinta-ala noin 61. Virallista pinta-alamittausta talossa ei ole tehty, mutta muillakin vastikeperusteen ja oikean pinta-alan suhde on samansuuntainen.Tämä yksi yleisestä kaavasta poikkeava asunto on talon alkuperäisen rakennuttajan omaan käyttöön suunniteltu. Siellä vastikeperuste on 68 neliöä ja oikea pinta-ala noin 80 neliöä. Muutenkin asunto on paremmin varusteltu kuin muut, siellä on mm. kaksi vessaa, kodinhoitohuone ja sauna. Muilla vain vessa ja suihku. Taloyhtiö on vanha (50-luvulta) ja rakennuttaja nähtävästi osasi vetää kotiinpäin.Vastikeperusteiden epäkohta närästää taloyhtiössä aina säännöllisin väliajoin. Nyt tulossa on viemäriremontti, ja asia on taas pinnalla. Tämän yhden asunnon nykyinen omistaja tuntuisi saavan taas merkittävää hyötyä muiden kustannuksella, hänellä kun on moninkertaisesti putkituksia ja kosteuseristettäviä tiloja kuin muilla, ja silti hän maksaisi remontista vähemmän kuin muut.Onko mielestänne asiassa aihetta lähteä ajamaan vastikeperusteen kohtuullistamista? Voidaanko kohtuullistamisen yhteydessä mitata kaikkien asuntojen todelliset pinta-alat ja ottaa ne uudeksi vastikeperusteeksi? Voidaanko uutta kohtuullistettua vastikeperustetta käyttää voimaantulonsa jälkeen ennen asin vireillepanoa aloitettujen, mutta ei vielä maksettujen remonttien rahoituksen jaossa?
20183_52055.jpg
Uuden paloasetuksen mukainen rakenne
Uudella paloasetuksella on helpottavia vaikutuksia rakentamisen paloturvallisuuteen suunnittelun osalta. Asetus ja sen perustelumuistio selkeyttivät myös Kingspan Kooltherm -eristelevyjen käyttöä, joiden avulla voidaan toteuttaa paloturvallisia rakenneratkaisuja ilman erillistä palosuojausta korkeissakin rakennuksissa. Kingspan Insulation Oy:n eristeitä on nyt mahdollista käyttää laajemmin eri rakenteissa.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton