• Etusivu
  • Energia

Fortum Optimin avulla 13 % energiansäästö

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Fortum Power and Heat Oy
Julkaistu 05.12.2013Päivitetty 30.09.2014
201312_37291.jpg

Vastaava isännöitsijä Pirkka-Matti Pennanen Pirkan Isännöintikeskus Oy:stä on tyytyväinen Fortum Optimin tuomiin säästöihin.

Vastaava isännöitsijä Pirkka-Matti Pennanen Pirkan Isännöintikeskus Oy:stä kertoo isännöimänsä kerrostaloyhtiön teettäneen Fortum Optimi –lämpötarkastuksen, joka toi taloyhtiölle 13 % energiansäästön jo ensimmäisten 9 kuukauden aikana.

"Lämpötarkastus tehtiin isännöimääni kerrostaloon, jossa sen lämmönjakokeskus todettiin varusteineen ja ikä huomioiden olevan hyvässä kunnossa. Käyttövedessä todettiin kuitenkin lämpötilahuojuntaa ja painevaihteluita", hän kertoo.

"Lämpötilahuojunnan poistamiseksi käyttöveden säätöventtiili muutettiin kokoa pienemmäksi, mikä toi taloyhtiölle 13 % energiansäästön. Lisäksi tehtiin asuntokohtaiset lämpötilamittaukset, joiden tuloksena kiinteistön lämmityskäyrä muutettiin loivemmaksi."

"Taloyhtiön asukkaiden asumismukavuus parani. Joissakin huoneistoissa +28 asteen lämpötila saatiin laskemaan ja tasoittumaan. Merkittävä hyöty taloyhtiölle oli tieto lämmönjakolaitteiden kunnosta ja uusintatarpeesta tulevaisuudessa, mikä helpottaa budjetointia taloyhtiöissä", Pennanen toteaa.

Varmista optimaalinen lämmönkäyttö kiinteistössäsi

Fortum Optimi –palvelu

ottaa tuloksellisesti kantaa lämmönjakolaitteiden kuntoon ja energiansäästöön kiinteistössäsi. Kokonaisvaltaisella palvelulla varmistetaan, että kaikki on kunnossa eikä energiaa kulu turhaan. Fortum Optimi paljastaa puutteet lämmönjakolaitteissa ja tehostaa kiinteistön lämmönkäyttöä.


Tutkimme

Fortum Optimi –palvelussa Fortumin asiantuntija analysoi aluksi kiinteistön lämmönkäytön kolmen viime vuoden ajalta. Toteutunutta kulutusta verrataan muihin vastaaviin kiinteistöihin, mistä saadaan arvokasta tietoa kiinteistön energiankäytöstä.

Tarkastamme

Fortumin asiantuntija tarkastaa kiinteistön teknisen tilan lämmönjakolaitteiston ja sen hälytysjärjestelmät paikan päällä. Samalla tarkastetaan laitteiston asetusten säädöt ja tehdään tarvittaessa muutokset. Mahdolliset laitteistoviat selvitetään ja saat tarvitsemaasi tietoa lämmönjakolaitteistosta sekä sen toiminnasta.

Raportoimme

Fortum varmistaa omalta osaltaan aikaisemmin tehtyjen toimenpiteiden vaikutuksen. Tarkastuksesta koostetaan raportti, joka on puolueeton kuvaus lämmönjakolaitteiston kunnosta ja mahdollisesta kunnostustarpeesta. Tarkastuksen avulla vältetään pelkkään ikään perustuva uusintainvestointi, jos lämmönjakolaitteet muutoin ovat kunnossa.

201312_37292.jpg
201312_37293.jpg

Suosittelemme

Toimenpide-ehdotus ottaa kantaa sekä laitteiston kuntoon että energiansäästöön. Lämmönkäytön säännöllinen seuranta ja laitteiston tarkastus varmistavat, että energiakustannukset pysyvät hallinnassa myös jatkossa. Toimenpide-ehdotus on suoraan hyödynnettävissä kiinteistön pitkän aikavälin kunnossapitosuunnitelmassa (PTS).

Tilaa maksutta Fortum Optimi -esite tästä

Info

Info

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kerromme, kuinka voit hyödyntää palvelua kiinteistösi hoidossa.

Espoo, Kauniainen ja Kirkkonummi
Antti Hölsä, puh. 010 4521 077
antti.holsa@fortum.com

Järvenpää ja Tuusula
Ismo Virtanen, puh. 010 4521 438
ismo.virtanen@fortum.com

Joensuu
Kari Hiltunen, puh. 010 4564 869
kari.hiltunen@fortum.com

Fortum Optimi –palvelun norm. hinta on alkaen 590 euroa (sis. alv 24 %)

Fortum Power and Heat Oy
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20134_34749.jpg
Oireileeko lämmitys? Valitse täyden palvelun Fortum Kaukolämpö
Fortum tarjoaa kaukolämpöä Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella.Kun taloyhtiössä lämmittää kaukolämpö, asukkaat voivat ottaa rennosti eikä talossa tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa. Asukkaat arvostavat varmasti myös kaukolämmön huolettomuutta, toimintavarmuutta ja edullisuutta.Jätä yhteydenottopyyntö tästä!
20135_34997.jpg
Milloin taloyhtiön lämmönjakolaitteet ikääntyvät?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Talossa ei tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa.
20136_35539.jpg
Lähestyykö lämmönjakolaitteiden uusiminen?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Lämmönjakolaitteet kaipaavat uusimista vain parinkymmenen vuoden välein.
201512_44983.jpg
Onko lasitettu parveke jo talvikunnossa?
Haluaisitko syödä aamiaista parvekkeella kärsimättä kylmästä tuulesta? Haluaisitko syödä illallista parvekkeella, ilman että vieraasi kärsivät sateesta? Parvekelasitus muuttaa avoimen, tuulisen ja säille alttiin tilan suojatuksi oleskelutilaksi, joka suorastaan kutsuu viettämään aikaa siellä. Lumon parvekelasitus muuttaa parvekkeen mukavaksi lisätilaksi.Tilaa maksuton esite!
20155_43354.jpg
Markkinatien tiilijulkisivukorjaus etenee
Helsingin Malmilla peruskorjattavan HEKA-Malmi Oy:n kahdeksan kerrostalon aluekokonaisuuden ensimmäisen talon julkisivu- ja energiakorjaus alkaa olla paremmalla puolella. Uraa uurtavaa hankkeessa on se, että ilmanvaihdon tuloilmakanavat on sijoitettu uuden julkisivumuurauksen takana olevaan eristekerrokseen.
201311_37149.jpg
Tee oma paloharjoitus ja vastaa kyselyyn, voit voittaa kodin siivoukset vuodeksi tai 1 000 eurolla SPEK:n tuotteita ja koulutusta!
Huoneistopalossa aikaa pelastautumiseen tulipalon syttymisestä on usein vain 2-3 minuuttia.Pelastautuminen edellyttää palon nopeaa havaitsemista ja nopeaa poistumista. Siksi on tärkeää tietää, että osaa tulipalossa toimia oikein ja rauhallisesti. Turvallisen poistumisen harjoittelu antaa varmuutta ja osaamista tulipalotilanteen varalle.Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö yhteistyökumppaneineen haastaa kaikki työyhteisöt, koulut, oppilaitokset, päiväkodit, taloyhtiöt ja perheet tekemään marras-joulukuussa paloharjoituksen.Ilmoittaudu mukaan!Tee oma paloharjoitus 31.12.2013 mennessä ja vastaa palautekyselyyn, voit voittaa kodin siivoukset vuodeksi tai 1 000 eurolla Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön tuotteita ja koulutusta!Ilmoittauduttuasi Omaan paloharjoitukseen saat tammikuussa palautekyselyn, jossa kerrot, miten Oma paloharjoituksesi onnistui. Vain vastaamalla palautekyselyyn, olet mukana palkintojen arvonnassa.Tutustu paloturvallisuusviikkoon!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton