• Etusivu
  • Remontti

Fastlock Uni –valokatteella kevyt ja kaunis suoja

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 10.06.2014Päivitetty 04.12.2014
20146_39761.jpg

Valokatteesta voi tehdä kevyen suojan autolle, moottoripyörälle, mönkijälle.

Valitsemalla katokseesi valokatteen, voit oleskella terassilla vaikka sadekuuro yllättäisi! Valokate suojaa sateelta mutta päästää valonsäteet sisään aurinkoisella säällä. Fastlock Uni on täysin tiivis ja kaunis katevaihtoehto kaikenlaisiin piharakennuksiin kuten autokatokseen, huvimajaan tai grillikatokseen - kotipihaan tai mökille.

Fastlock Uni valmistetaan kestävästä, kirkkaasta polykarbonaatista. Erikseen tilaamalla valokatetta on saatavana myös valkoisena ja pronssinvärisenä. Fastlock Uni on materiaaliltaan taipuisaa ja antaa siten mahdollisuuden myös kaareviin katosratkaisuihin.

Valokatteen asennus

1426_258570227_201031295635.jpg
Fastlock Uni on tehty kestämään. Taivutettavalla ja helposti asennettavalla valokatteella toteutat helposti yksilöllisen katoksen.

Miksi valitsisin Fastlock Uni -valokatteen?

Fastlock Uni -valokate voidaan valita monista eri syistä:

• Pitkäikäinen, kestävä ja helppohoitoinen valokatemateriaali
• Nerokas putkisaumakiinnitys
• Vesitiivis – ei vuotoalttiita katteen läpimeneviä kiinnitysreikiä
o muovimateriaaleissa kiinnitysreiät suurenevat lämmönvaihtelujen myötä ja siten aiheuttavat vuotokohtia. Fastlockin lämpöeläminen on eliminoitu katteen muodolla; kaari suurenee ja pienenee lämmönvaihtelujen myötä
• Taipuu myös kaarelle; minimi taivutussäde 1,5 m (voi taivuttaa ympyräksi jonka halkaisija on 3 m)
• Ylösnostetut saumat pysyvät puhtaana
• 10 v. takuu
• Tyylikäs ja viimeistelty ulkonäkö
• Valmistettu polykarbonaatista, ei haalistu, haurastu tai muuta väriään pitkänkään ajan kuluessa
• Alhaaltapäin asennus onnistuu – turvallista, kun ei tarvitse nousta katteen päälle
• Kevyt asentaa, paino 1,9 kg/m²
• Kaiken kokoisiin ja muotoisiin kattoihin
• Fastlock Unin yksittäisiä levyjä on mahdollista vaihtaa, mikäli katteeseen tulee vaurioita myöhemmin

Valokate suojaa terassin pimentämättä.
Valokate suojaa terassin pimentämättä.

Mikä on levyn koko?

Fastlock Uni -levyn hyötyleveys on 200 mm. Levyn toisessa reunassa on isompi, ja toisessa pienempi putkisauma, jotka liitetään toisiinsa. Näin levy voidaan kiinnittää ruoteisiin ilman läpireikiä.

Vakiopituudet:
Fastlock Uni, kirkas
• Pituudet 3m, 3,5 m, 4 m, 5 m ja 6 m.
Fastlock Uni, valkoinen
• Pituudet 3 m, 4 m, 5 m ja 6 m.
Fastlock Uni, pronssi
• Pituudet 3 m ja 5 m.

Levyjä voi tilata myös kohteen mukaan määrämittaan leikattuna.

Missä väreissä valokatetta saa?

Levyjä on saatavana kirkkaana, valkoisena tai pronssinvärisenä. Kirkkaan valonläpäisykyky on 72%, valkoisen 35% ja pronssin 60%. Kirkkaat levyt soveltuvat täydellisesti paikkoihin, joissa halutaan maksimaalista valon määrää. Valkoinen puolestaan antaa miellyttävän pehmeän valon. Aurinkoisina päivinä se toimii ikään kuin suojakilpenä heijastaen 70% auringon UV-säteistä. Pilvisempinä päivinä valkoisen pinta puolestaan tuo vaikutelman kuin katoksen alla olisi kirkkaampaa. Pronssinvärinen, läpikuultava kate puolestaan on lämminsävyinen vaihtoehto, joka kuitenkin läpäisee runsaasti valoa.

Fastlock Unia on saatavana tilauksesta isommissa erissä myös sävytettynä. Värilliset valokatteet sopivat erityisesti julkisten kohteiden kattamiseen. Sopivia käyttökohteita ovatkin muun muassa kauppakeskukset, julkiset rakennukset, urheilustadionit, päiväkodit, koulut jne. Sävytetty valokate soveltuu erityisen hyvin kohteisiin, joissa yrityksen tai yhteisön imagovärien esiintuominen on tärkeää. Minimitilauserä värillisille valokatteille on 20 m².

20146_39763.jpg

Miten levyt kiinnitetään?

Fastlock kiinnitetään putkisaumoistaan ruoteisiin ilman läpireikiä. Muovinen ruoteen päälle tuleva kiinnike asennetaan ruoteisiin ennen valokatteen asentamista esimerkiksi linjalankaa apuna käyttäen. Kiinnikepussissa mukana tuleva kulmarauta helpottaa kiinnikkeiden oikean etäisyyden mittaamista.

Fastlock Uni -valokatteen muovikiinnikkeen asennus
Fastlock Uni -valokatteen muovikiinnikkeen asennus

Kiinnikkeinä voidaan käyttää myös alumiinista alhaaltapäin asennettavaa kiinnikettä. Silloin valokatetta voi koota maassa ja nostaa katolle isompina paloina, ja kiinnittää alhaaltapäin. Asennus sujuu metallikiinnikkeellä helposti ja turvallisesti alhaaltapäin. Metallikiinnike asetetaan putkisaumaan ja kierretään neljänneskierros niin, että levyt lukkiutuvat. Klik!

Asennusvideo

Fastlock Uni -valokatteen muovikiinnikkeen asennus
Fastlock Uni -valokatteen muovikiinnikkeen asennus

Toinen vaihtoehto on muovinen ruoteen päälle tuleva kiinnike, joka ei jää ollenkaan näkyviin alhaaltapäin. Se on hieman alumiinikiinnikettä hitaampi ja enemmän tarkkaavaisuutta vaativa kiinnitystapa, koska kiinnikkeet asennetaan ensin ja valokatelevyt yksitellen niihin kiinni. Kiinnikkeet voidaan asentaa linjalangan avulla, tai käyttää pussissa mukana tulevaa kulmarautaa kiinnikevälin mittaamiseen.

Molemmat kiinnikkeet soveltuvat puuruoteisiin, mutta metalliruoteeseen käytetään aina muovikiinnikettä. Tällöin muovikiinnikkeen mukana tulevat naulat vaihdetaan ruuveihin, joiden halkaisija on max. 3,9 mm ja pituus vähintään 32 mm.

Kaareviin katoksiin suositellaan muovikiinnikettä.

Kaltevuuden ollessa 10° (1:6) tai jyrkempi levyt kiinnitetään yläreunoistaan ruuveilla valumisen estämiseksi. Katteen minimikallistus 25 mm/m (eli 1:40 tai 1,4°). Joka toiseen putkisaumaan porataan reikä ja ruuvataan kiinni ruoteeseen.

Levyt kiinnitetään jokaiseen putkisaumaan ja jokaiseen ruoteeseen, joten tällöin kiinnikemäärä on noin 10 kpl/m².

Reunimmaiset levyt kiinnitetään putkisaumastaan jokaisen ruoteen päähän sivukiinnikkeillä.

Katto vaatii seuraavan alusrakenteen: ruodejako max k 600 mm (eli ruoteiden väli on keskeltä keskelle 600 mm). Jos lumikuorma on suurempi kuin 1,8 kN/m² (180 kg/m²) niin ruodejakoa tihennetään. Ruodekoko min. 45 x 45 mm (puuruoteet). Kantavat rakenteet tulee toteuttaa rakennesuunnittelijan ohjeiden mukaisesti.

Mikäli katteen yläpuolelta on mahdollista pudota lunta ja jäätä valokatteen päälle, suositellaan lumiesteiden käyttöä. Korkealta putoava lumi ja jää voivat vahingoittaa valokatetta ja alusrakenteita.

Miten levyjä voidaan leikata?

Levyt voidaan tarvittaessa katkaista pienihampaisella sahalla (esim. rautasaha tai listasaha). Katkaisussa käytetään mahdollisimman vähän voimaa ja pidetään saha noin 45º kulmassa. Sahausta helpottaaksesi voit tehdä laudoista hieman levyjä kapeamman kourun (esim. 180 mm), koska jännitetty levy on helpompi sahata. Ks. kuva.

Myös kulmahiomakone soveltuu katkaisuun, kun käytetään timanttilaikkaa (segmentoitu kehä).

Ison levymäärän ollessa kyseessä ne kannattaa tilata valmiiksi oikeaan mittaan leikattuna.

Valokatteen työstö onnistuu tavanomaisilla työkaluilla.
Valokatteen työstö onnistuu tavanomaisilla työkaluilla.

Vinkki putkisaumojen kiinnittämiseen

Jämäköiden putkisaumojen asentamista voidaan helpottaa esimerkiksi vedestä ja käsitiskiaineesta sumutinpulloon tehdyn laimean liuoksen avulla.

Icopal Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20095_17024.jpg
Urakointi- ja huoltopalvelut
Icopal Oy:n urakointiyhtiöt tarjoavat täyden palvelun ratkaisuja bitumikattourakointiin ja muuhun vedeneristysurakointiin, peltikattourakointiin, julkisivu-urakointiin sekä kattojen huoltopalveluihin ja savunpoistoluukkujen asennuksiin ja tarkastuksiin.
20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
201611_47691.jpg
Tee katolle kuntotarkastus
Katto on rakennuksen tärkeimpiä rakennusosia. Katto suojaa koko rakennusta ja sen kunto tulisikin tarkistaa säännöllisin väliajoin. Vuotava katto on aina vakava merkki kiireellisestä korjaus- tai remonttitarpeesta, mutta jo pienemmätkin puutteet vaativat toimenpiteitä. Olipa kyseessä tiili-, bitumi tai peltikatto, tuisi katolla käydä kahdesti vuodessa, keväällä ja syksyllä.Katon kunnon voi tarkistaa itse tai pyytää ammattilaisen avuksi. Ammattilainen tuntee kattojen riskikohdat ja osaa kiinnittää niihin erityistä huomiota. Kokenut ammattilainen myös antaa kuntotarkastuksesta kattavan raportin ja osaa kertoa, millainen kattoremontti sopii yhtiönne tarkoituksiin.Jätä yhteydenottopyyntö kattoammattilaiselle
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Osakeluettelo
Yhtiön hallituksen velvollisuutena on uuden asunto-osakeyhtiölain 2-luvun 12 §:n nojalla huolehtia siitä, että taloyhtiössä on asianmukaisesti laadittu ja ylläpidetty osakeluettelo. Osakeluetteloon merkitään kaikki yhtiön osakkeet osakeryhmittäin numerojärjestyksessä, huoneisto, jonka hallintaan osakeryhmä tuottaa oikeuden, osakekirjojen antamispäivä, osakekirjan omistajan nimi ja postiosoite sekä luonnollisen henkilön ollessa omistajana syntymäaika ja oikeushenkilön rekisterinumero.Osakkeen aiempaa omistajaa koskevat osakeluettelotiedot on säilytettävä kymmenen vuotta alkaen siitä, kun osakkeen uusi omistaja on merkitty osakeluetteloon.Osakeluettelo on julkinen asiakirja, joten jokaisella osakasasemasta riippumatta on oikeus tutustua osakeluetteloon ja saada siitä jäljennös. Jäljennöksen toimittamisesta voidaan periä yhtiölle hallituksen hyväksymä kohtuullinen maksu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton