• Etusivu
  • Remontti

Decra-kiviteräskate sopii saneerauskohteisiinkin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 17.06.2014Päivitetty 07.11.2014
20146_39944.jpg

Decra®-kiviteräskate on kestävä, tiivis ja tyylikäs kate niin uudisrakentamiseen kuin saneeraukseen sekä pientaloihin että julkiseen rakentamiseen.

Icopalin Decra-kiviteräskate on toimiva valinta esimerkiksi rivitalojen kattosaneerauksiin: kevyt, kestävä ja helposti asennettava kate sopii useisiin kohteisiin, näyttää luonnolliselta eikä vie tilaa työmaalta. Se korvaa esimerkiksi kuitusementtikaton tyylikkäästi ja kestävästi.

Decra valmistetaan alumiinisinkitystä teräksestä. Teräksen päällä on epoksipohjamaali, akryylimassa ja akryylilakka. Päällimmäinen kerros on luonnonkivisirotetta. Decra on ympäristöystävällinen, sillä pinnoitteesta ei irtoa sadeveden mukana haitallisia aineita. Kivisirotteen ansiosta kate vaimentaa sateen rummutuksen tehokkaasti ja sulautuu kiiltämättömänä hyvin ympäristöönsä. Asentaminen sujuu nopeasti ja vaivattomasti sillä yksi Decra-levy painaa vain kolmisen kiloa.

Decra-kiviteräskatteesta voi hyvällä syyllä sanoa sen olevan kattomateriaalien aatelia. Vuodesta 1952 jatkunut tuotekehitys ja pitkä käyttökokemus ovat hioneet Decrasta huipputuotteen, jolle myönnetään 30 vuoden puhkiruostumattomuustakuu ja 20 vuoden pinnoitetakuu.

Lavalle mahtuu 150 neliötä valmista Decra-katetta.
Lavalle mahtuu 150 neliötä valmista Decra-katetta.

Säästää tilaa työmaalla

Taloyhtiöiden kattosaneerauksissa asukkaat arvostavat materiaalia, joka kivisirotteineen on kaunista ja kestävää. Decra vaatii tavallista vähemmän säilytystilaa työmaalla: yhdelle kuormalavalle mahtuu 150 m² valmista katetta, kun esimerkiksi kattotiilet vievät tilaa moninkertaisesti. Tämä ominaisuus tuo säästöjä kuljetuskustannuksiin ja säästää tilaa remontin kohteena olevan asunto-osakeyhtiön pihalla.

Yksi lava Decraa vastaa samaa määrää valmista kattoa kuin kahdeksan lavaa muuta materiaalia. Toisinaan katemateriaalin väliaikaisena sijoituspaikkana joudutaan pitämään taloyhtiön parkkipaikkaa. Kattoremontin kohteena olevan asunto-osakeyhtiön asukkaille Decran pienet tilavaatimukset voivat siis käytännössä vähentää remontin aiheuttamia hankaluuksia, kun auton voi remontista huolimatta parkkeerata omalle paikalleen. Decralla remontoitaessa myös rakennuspölyn määrä on vähäisempi kuin vaikkapa tiilikattoa tehtäessä.

Materiaali: luonnonkivisirotteinen alumiinisinkitty teräslevy, Minimikaltevuus: 1:5, Levykoko (hyötyleveys): 126 cm x 37 cm, Paino: 6,7 kg / m², Menekki: 2,16 levyä / kattoneliö, Värivaihtoehdot: Musta, Punainen, Ruskea, Vihreä, Antiikinharmaa, Antiikinpunainen
Materiaali: luonnonkivisirotteinen alumiinisinkitty teräslevy, Minimikaltevuus: 1:5, Levykoko (hyötyleveys): 126 cm x 37 cm, Paino: 6,7 kg / m², Menekki: 2,16 levyä / kattoneliö, Värivaihtoehdot: Musta, Punainen, Ruskea, Vihreä, Antiikinharmaa, Antiikinpunainen
Icopal Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20095_17024.jpg
Urakointi- ja huoltopalvelut
Icopal Oy:n urakointiyhtiöt tarjoavat täyden palvelun ratkaisuja bitumikattourakointiin ja muuhun vedeneristysurakointiin, peltikattourakointiin, julkisivu-urakointiin sekä kattojen huoltopalveluihin ja savunpoistoluukkujen asennuksiin ja tarkastuksiin.
20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
20236_82145.jpg
Kuka vastaa vesivahingosta ja sen kuluista?
Yhtiössä käyttövesiputki oli vuotanut jo pidemmän aikaa kylpyhuoneessa. Huoneistossa ei asunut ketään ja oskkeenomistaja ei ollut käynyt muutamaan kuukauteen huoneistossa. Kylpyhuoneen ovi oli auki ja rikkonaisesta putkesta pääsi vesi vuotamaan suoraan eteiseen ja laajeni olohuoneen ja keittiön alueelle. Taloyhtiön putket oli uusittu 1986 joten ikäpoistot ja omavastuu vahingosta oli merkittävän suuri pienelle taloyhtiölle. Jos hallitus päättä periä esim. puolet taloyhtiölle tulleesta osuudesta osakkaalta (mitä vakuutusyhtiö ei korvaa), onko osakkeenomistaja velvollinen maksamaan taloyhtiölle hallituksen vedotessa huolenpitovelvoitteeseen? Ja kummalla on näyttövelvollisuus huolenpitovelvoitteen rikkomisesta taloyhtiöllä vai osakkeenomistajalla?
20236_82003.jpg
Voidaanko minut häätää kodistani remontin ajaksi?
Putkiremontti on ollut tuloillaan monta vuotta, olin vielä töissä kun sen pakollisuudesta isännöitsijä ilmoitti. Tilanteet muuttuvat. Irtisanominen, eläke. Ja nyt putkiremonttia suunnitellaan tämä vuosi, ensi vuonna toteutus. Olen ilmoittanut isännöitsijälle monet kerrat kirjallisesti, että minulla ei ole varaa asua vuokralla muualla remontin ajan eikä minulla ole muuta paikkaa mihin mennä. Olen yrittänyt myydäkin asuntoani.Miten minut voidaan häätää omasta kodistani? Enhän minä voi kadullakaan asua sitä aikaa. Enkä minä pysty säästämään. Lisäksi ikkunaremontin jäljiltä ei ikkuna ole auennut. Kenelle kuuluu korjaus?
20212_68786.jpg
Asunto-osakeyhtiölaki: Osakkeenomistajan muutostyöt
Osakkeenomistajan velvollisuutena on pitää kunnossa osakehuoneiston sisäosat, sanoo asunto-osakeyhtiölain 4. luvun 3. § Tämä velvollisuus tarkoittaa sitä, että huoneistoa on hoidettava huolellisesti. Periaatteena on, että osakkeenomistajalla on oikeus tehdä huoneistossaan kunnossapito- ja muutostöitä, mutta ne on toteutettava siten, että yhtiön vastuulla olevat kiinteistön, rakennuksen tai huoneiston osat eivät rikkoudu.Vahingonkorvausvastuusta ja muista asunto-osakeyhtiölain velvoitteista kertoo porilainen asianajaja Markku Asmala Asianajotoimisto Asmala Härmäläinen Santavuo Oy:stä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton