• Etusivu
  • Ajankohtaista

Fortum Optimi varmistaa optimaalisen lämmönkäytön

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Fortum Power and Heat Oy
Julkaistu 12.08.2014
20148_40434.jpg

Fortum Optimi -palvelu ottaa tuloksellisesti ja puolueettomasti kantaa lämmönjakolaitteiden kuntoon ja energiansäästöön kiinteistössäsi.

Kokonaisvaltaisella palvelulla varmistetaan, että kaikki on kunnossa eikä energiaa kulu turhaan. Fortum Optimi paljastaa puutteet lämmönjakolaitteissa ja tehostaa lämmönkäyttöäsi.

Tilaa VELOITUKSETTA Fortum Optimi -esite

Tai

Jätä yhteydenottopyyntö Fortumille

Fortum Power and Heat Oy
Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20134_34749.jpg
Oireileeko lämmitys? Valitse täyden palvelun Fortum Kaukolämpö
Fortum tarjoaa kaukolämpöä Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella.Kun taloyhtiössä lämmittää kaukolämpö, asukkaat voivat ottaa rennosti eikä talossa tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa. Asukkaat arvostavat varmasti myös kaukolämmön huolettomuutta, toimintavarmuutta ja edullisuutta.Jätä yhteydenottopyyntö tästä!
20135_34997.jpg
Milloin taloyhtiön lämmönjakolaitteet ikääntyvät?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Talossa ei tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa.
20136_35539.jpg
Lähestyykö lämmönjakolaitteiden uusiminen?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Lämmönjakolaitteet kaipaavat uusimista vain parinkymmenen vuoden välein.
Helsinki ylhäältä päin kuvattuna
Kuka päätti sähköautojen latauspaikoista ja kuka sen maksaa?
Kyseessä on 6 huoneiston rivitaloyhtiö, johon ollaan asennuttamassa latauspaikkoja sähköautoille. Mitään kartoitusta ei ole tehty siitä, kuinka moni sellaisen tarvitsisi, eikä yhdelläkään osakkaalla ole sähköautoa. Kiinteistöliiton mukaan ei ole lakia, joka velvoittaisi latauspaikkojen asentamisen. Nyt kahden huoneiston osakkaat eivät halua ottaa pisteitä autopaikoilleen (talli, jossa paikat ovat yhtiön hallinnassa). Onko heidän osallistuttava kustannuksiin? Käsittääkseni on huomioitava yhdenvertaisuus? Vähemmistön osakemäärä on 204/700 = 29 % ja oletettavan enemmistön 496/700 = 71 %. Myöhemmin voi tietääkseni myös asentaa pistokkeet niin halutessaan ja maksaa itse kustannukset, eikö niin?
20111_24077.jpg
Ei ole lainkaan sama, millä
Ääneneristävyys on tärkeä kriteeriVanhaa betonielementtijulkisivua korjattaessa ei ole lainkaan sama, millä rakenneratkaisulla vanhan sandwichelementin kuorirakenne korjataan. Kun vanhan betonielementtitalon ulkoseinän ääneneristävyys on luokkaa 55-62 dB, on paikalla muurattu tiilijulkisivu lähes ainoa järkevä rakenneratkaisu, jolla alkuperäinen ääneneristävyystaso on mahdollista säilyttää tai jopa vähän parantaa, kun vanha betonikuori joudutaan poistamaan.Kaikki kevyemmät korjausratkaisut heikentävät ääneneristävyyttä, jotkut jopa 10–15 dB, mikä on todella huomattava asumismukavuutta heikentävä tekijä, jota eri vaihtoehtoja vertailtaessa ei useinkaan oteta huomioon vaan asia selviää vasta käytännössä. Aito muurattu tiilijulkisivu on pitkäikäinen sekä huoltovapaa ja varmana ratkaisuna se valitaankin yhä useammin vanhan sandwich-elemettitalon uudeksi julkisivuverhoukseksi.Tarvitsetko lisätietoa julkisivusaneerauksesta?Jätä yhteydenottopyyntö Wienerbergerille...
20219_72282.jpg
Kuinka paljon kustannusarvio saa ylittyä?
Yhtiökokouksessa päädyttiin piharemonttiin, jolle ilmoitettin hinta noin 20 000 euroa. Saadussa tiedotteessa ilmoitettiin, että hinta on n. 22 000 € + alv. eli jo noin 28 000 €.Perustelu: Yhtiökokoukselle esitetystä oli puheenjohtajan mukaan "unohtunut" arvonlisävero ja piha-alueen levennys. Levennys oli kuitenkin aiemmin esitetyssä urakkatarjouksessa (josta valokuva todisteena), eli puheenjohtaja valehteli tässä kohtaa.Lisäksi esityksessä oli tuntityöksi laitettu töitä, jotka on pakko tehdä muun muassa reunalautojen kunnostus tai uusiminen, grillialueelle menevien portaiden ja kaiteen kunnostus. Koska nämä ovat tiedossa olevia, miksi niitä ei sisällytetä suoraan tarjoukseen, vai onko tarkoitus lypsää rahaa tällä keinolla?Pitääkö meidän hyväksyä nyt jo noin 10 000 € kalliimpi piharemontti ilman uutta käsittelyä? Onko joku summaraja mitä ei voi ylittää ilman uutta käsittelyä? Oletus on, että edes 30 000 euroa ei tule riittämään.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton