• Etusivu
  • Piha

Fillarikellari taloyhtiössä - ei enää kaaosta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ovella Systems Oy
Julkaistu 26.03.2015Päivitetty 16.03.2017
20153_42831.jpg

Polkupyörien säilytystelineet on tarkoitettu pyörän turvalliseen ja tehokkaaseen säilyttämiseen rakennuksen sisätiloissa. Kuvassa seinäkiskoilla liukuva säilytyskelkka, ovella Compact PTL-2.

Onko pyöräkellarissanne talven jälkeen aina kaaos? Oma polkupyörä ei tahdo löytyä talven jälkeen millään kellarista. Taloyhtiön kevätsiivous on oiva hetki laittaa myös pyörävarasto järjestykseen uusilla pyörätelineillä. Kuinka mukavaa onkaan alkaa pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siististi järjestyksessä.

Tilaa maksuton esite!

Ovellan turvalliset säilytysratkaisut

ovat helppokäyttöisiä ja korkealaatuisia. Tuotteet parantavat ja tehostavat tilan käyttöä ja helpottavat tilassa liikkumista. Uusien säilytysratkaisujen ansiosta järjestys säilyy pyörävarastossa, koska jokaiselle pyörälle on oma pidikekoukkunsa. Ovellalta löytyvät säilytysratkaisut niin polkupyörille kuin muullekin irtaimelle niin sisä- kuin ulkokäyttöön. Tuotteet valmistetaan kotimaisesta teräksestä suomessa.

Sisätilojen säilytysratkaisut

Sisätiloihin tarkoitetut polkupyörien säilytystelineet

on suunniteltu pyörän turvalliseen ja tehokkaaseen säilyttämiseen rakennuksen sisätiloissa mm. ulkoiluvälinevarastoissa, kellareissa ja autotalleissa. Pyörä voidaan aina lukita telineeseen esimerkiksi vaijerilukolla tai pyörän omalla lukolla.

Kuvassakin olevalla Compact PTL-2:lla saadaan jopa 20 pyörää kolmelle metrille, kun järjestelmä on asennettu keskelle tilaa erillisiin kiinnitystolppiin, jolloin se toimii ns. kaksipuolisena järjestelmänä.

Säilytysjärjestelmät ulkona

Polkupyörien ulkosäilytystelineet

ovat helppokäyttöisiä, kestäviä sekä turvallisia. Ne on suunniteltu ensisijaisesti Suomen rankkoihin olosuhteisiin, eri vuodenajat huomioiden. Säilytystelineet ratkaisevat säilytysongelmat niin pihoissa kuin pyöräparkeissakin. Telineet toimitetaan ns. pinta-asennettavina tai uppoasennettavina esim. betonivaluun.

PyöräNoja -parkkijärjestelmä on patentoitu ja siinä polkupyörät pysyvät järjestyksessä telineen muotoilun ansiosta. Telineessä on erillinen ulosvedettävä ketju, joka pitää pyörän telinettä vasten. Lisäksi telineen kumpare edesauttaa, että pyörät ovat suorassa rivissä keskellä telinettä ilman pyörän omaa tukijalkaa. Lisäksi telineissä on aina käyttöohje niin sisällä kuin ulkona.

Kun fillarit ovat järjestyksessä ja turvassa sisällä ja ulkona niin epämääräinen kaaos ja "asukkaat" kaikkoavat.

Polkupyörien ulkosäilytystelineet ovat houkuttelevia, helppokäyttöisiä, kestäviä sekä turvallisia. Kuvassa runkolukittava teline kahdelle tai useammalle pyörälle, PyöräNoja PN-10 pyöräparkkijärjestelmä.
Polkupyörien ulkosäilytystelineet ovat houkuttelevia, helppokäyttöisiä, kestäviä sekä turvallisia. Kuvassa runkolukittava teline kahdelle tai useammalle pyörälle, PyöräNoja PN-10 pyöräparkkijärjestelmä.

Säilytysjärjestelmiä myös muille tarvikkeille

Järjestelmä sisältää lisäksi suuren valikoiman telineitä myös muille tavaroille, kuten murtomaa- ja laskettelusuksille, sauvoille, suksiboksille, rullalaudoille, puutarhatyövälineille, tekstiileille ja autonrenkaille. Järjestelmän avulla lattiatila vapautuu ja saadaan rakennuksen hyödyntämättömät tilat käyttöön.

Säilytystilojen suunnittelun lähtökohtana on turvallisuus, tilan esteettömyys, tilan tehokas käyttö ja toimivuus. Nämä tavoitteet saavutetaan Ovella-järjestelmällä. Järjestelmä ratkaisee säilytysongelmat kerrostaloissa mm. ulkoiluväline- ja irtainvarastoissa sekä parvekkeilla ja pihoissa. Sisä- ja ulkotiloissa telineet ovat helposti käytettävissä sekä houkuttelevat ihmisiä aktiivisuuteen ja huolehtimaan omaisuudestaan.

Taloyhtiön suurempiakin remontteja viimeisteltäessä, kuten putki- ja hissiremontteja, Ovella-järjestelmä on erinomainen ratkaisu. Järjestelmä on kannattava hankinta remontin aikana, sillä kustannus on vain murto-osa verrattuna ko. remontteihin.

Prosessin vaiheet

  1. Taloyhtiön hallituksen päätös polkupyörien säilytys- ja pysäköintitilojen ja telineiden uusimisesta.
  2. Asukkaiden tiedottaminen noin kuukautta aiemmin, jolloin asukkaita kehotetaan merkitsemään omaisuutensa sekä ulkona että sisällä.
  3. Hylättyjen pyörien valokuvaaminen, luettelointi, välivarastointi muualla ja mahdollinen lahjoittaminen tai myyminen.
  4. Uusien, tehokkaiden ja turvallisten säilytysjärjestelmien hankinta tai olemassaolevien päivittäminen.
  5. Säilytyspaikkojen numerointi tai nimeäminen huoneistokohtaiseksi, kun on saavutettu tarpeellinen määrä säilytyspaikkoja per asunto.
  6. Kulkuväylien merkitseminen ja esteettömyyden varmistaminen.
  7. Tilojen lukitus.
  8. Ylläpito ja huolto.
Ovellalla järjestykseen.
Ovellalla järjestykseen.
Huomio

Huomio

Ovella Systems tuo taloyhtiöille merkittäviä etuja:

  • tila voidaan kalustaa tehokkaammin, jolloin saadaan lisää säilytyspaikkoja
  • vapautunut tila on arvokasta
  • järjestelmä luo ja ylläpitää järjestystä sekä turvallisuutta
  • telineet ovat korkealaatuisia ja kestäviä
  • järjestelmää on miellyttävä käyttää, kun asennus on toteutettu konseptin mukaisesti
  • telineet ovat huoltovapaita
  • tila on vaivaton pitää siistinä, koska mm. polkupyörät ovat seinällä telineissä.
  • säilytyspaikat voidaan myös numeroida
  • laske tilan säilytyskapasiteetti avustajalla
  • laske tilan mahdollistama taloudellinen hyöty säästölaskurilla
Ovella Systems Oy
Piha
säilytys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20163_45886.jpg
Onko säilytystilakaaos ongelma taloyhtiössänne?
Erilaiset säilytysmahdollisuudet ovat pieni mutta merkittävä osa taloyhtiön kokonaisuutta. Kuinka mukavaa onkaan, kun renkaille, pyörille, suksille ja muille ulkoiluvälineille löytyy taloyhtiöstä paikkansa. Tarpeeton kaaos ja säilytyspaikkojen riittämättömyys vain aiheuttavat ongelmia asukkaiden keskuudessa ja vaikuttavat asumisviihtyvyyteen. Järjestys yhdessä toimivan tilankäytön kanssa ehkäisee ilkivaltaa ja edistää turvallisuutta.
20163_45886.jpg
Taloyhtiön monipuoliset säilytysratkaisut
Erilaiset säilytysmahdollisuudet ovat pieni mutta merkittävä osa taloyhtiön kokonaisuutta. Kuinka mukavaa onkaan, kun renkaille, pyörille, suksille ja muille ulkoiluvälineille löytyy taloyhtiöstä paikkansa. Alla on kerrottu muutamista taloyhtiön arkea helpottavista ratkaisuista.Tilaa maksuton esite!Osta säilytystuotteita verkkokaupasta!
Pyörävarasto
Kesytä taloyhtiön pyöräkaaos
Työmatka- ja harrastuspyöräilyn suosio kasvaa edelleen, mikä on kestävää kehitystä ja aktiivisen elämäntavan merkki. Lähes jokaisella suomalaisella on pyörä ja monilla useampikin eri käyttötarkoitusta varten. Kasvaneeseen tilantarpeeseen on pystytty vastaamaan uusissa kerrostaloissa, mutta vanhoissa taloyhtiöissä pitää tiloja organisoida uudelleen tai tehostaa tilankäyttöä.
20234_81521.jpg
Saavatko sijoittajat päättää taloyhtiön asioista?
Taloyhtiö aikoo poistaa osakkaiden 45 prosentin käyttöasteella olevan kylmäkellarin, jota useiden eri sijoittajien vuokralaiset eivät käytä. Yhtiöjärjestyksessä (vuodelta 1982) ei ole lainkaan mainintaa kylmäkellarista eikä häkkikomeroista osakkaan tai yhtiön hallintaan kuuluvina. Sekä kylmäkellari että häkkivarastot ovat olleet rakennuksessa jo alusta alkaen, samalla ovinumerolla kuin asunto. Kylmäkellarin jäähdytyskoneet (2x 1375W) on uusittu 2010 ja ne ovat hyvässä kunnossa.Voivatko muualla asuvat asuntosijoittajat, jotka eivät kylmäkellaria käytä, myös äänestää ja päättää sen poistamisesta? Pystyykö asukaskyselyn jälkeen taloyhtiön hallitus vain tiedottamalla lopettamaan kylmäkellarin käytön korkean sähkönhinnan takia?Voivatko asuntosijoittajat äänestää saunamaksun korotuksesta, vaikka yhtiössä asuvat osakkaat ja käyttäjät maksavat maksun erikseen?
Kellarin portaat
Viikon kysymys: Kellarikerroksen jyvityksen muutos
Asumme vanhassa taloyhtiössä, jossa on kellarikerros (kellari vain meidän osakkeessa).  Siellä on aina ollut kodinhoitohuone ja takkahuone. Tilassa ei ole ikkunoita, katto 50 cm matalammalla. Yksi oviaukko vain 1,69 m. Lämmityskustannukset menevät melkein kaikki osakkaalle, koska pari patteria ei pysty pitämään tilaa lämpimänä.Noin kaksi vuotta sitten tuli vesivahinko, jonka taloyhtiö joutui maksamaan. Täysi vastike on kuitenkin peritty meiltä koko ajalta. Nyt yhtiökokouskutsussa huomasimme, että alakerran jyvityskerrointa oltaisiin muuttamassa noin 0,4stä yhteen (eli sama vastike, mikä on yläkerrassa asuintiloissa).Emme hyväksyneet tätä päätöstä.Olisiko tyhjentävää vastausta asiasta?
20233_81297.jpg
Putkiremontti aloitettu ilman rahoi­tuksen selvittämistä - onko tämä laillista?
Kyseessä on pienkerrostalo, jossa putkiremontin hankesuunnitteluvaiheessa on kysytty osakkailta maksutoteutuksista. Yksi osakas halusi maksaa "rahoitusvastike/yhtiölainamuodossa". Hallitus ilmoitti sähköpostilla, ettei yhtiö saa lainaa, joten remontti pitää itse maksaa. Yhtiö on omalla arvotontilla. Putkiremontti on jo aloitettu ilman yhtiökokousta, jossa rahoitus olisi loppuunkäsitelty? Miten käy osakkaan, joka vaati rahoitusvastiketta?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton