• Etusivu
  • Remontti

Viihtyisä ja persoonallinen koti

Rakentajan toimitus
Julkaistu 16.04.2015
20154_43066.jpg

Rauhallisen ja harmonisen lopputuloksen avain on selkeä tyylivalinta. Kun suuret linjat ovat kohdallaan, voi pienillä asioilla lisätä asuntoon tunnetta ja fiilistä.

Pohdi, mitkä asiat vetoavat sinuun ja perheeseesi sekä millaiset ratkaisut sopisivat juuri sinun kotiisi. Parhaat sisustukset yhdistelevätkin erilaisia vaikutteita ja tyylejä, sillä kiinnostavuus syntyy kerroksista. Linjakkuutta yhdistelmiin voi luoda esimerkiksi yhtenäisellä värimaailmalla.

Skandinaavinen tyyli

Skandinaavinen tyyli kuvastaa mutkatonta ja rentoa elämäntapaa. Tämä pohjoismainen sisustus saa yleisilmeensä puisista pinnoista. Kaunis puulattia on skandinaavisen tyylin perusta. Myös irtokalusteissa suositaan öljyttyjä, aitoja puupintoja. Ilmeeltään kalusteet ovat selkeän yksinkertaisia. Kokonaisuus on myös ilmava ja väljä.

Skandinaavinen tyyli on luonnonmateriaalien ystävä; puuvillaa, pellavaa ja aitoa villaa. Tekstiilien luonnonläheiset värit tuovat skandinaaviseen sisustukseen lämpöä ja kodikkuutta. Savenharmaan, ruskean, luonnonvalkoisen ja pellavanvärin lisäksi kokonaisuuteen voi yhdistää murrettua sinistä ja vihreää sekä poltettua oranssia.

Moderni tyyli

Selkeää, modernia kokonaisuutta tavoitteleva löytää helposti huonekalukauppojen valikoimista suosikkinsa. Suoralinjaiset irtokalusteet luovat rungon sisustukselle. Huonekalut ovat suoraviivaisia ja kuutiomaisia, selkeän yksinkertaisia. Tähän tyyliin on helppo löytää jokaisen budjetille sopivia tuotteita. Hyvin pelkistettynä moderni tyyli lähentelee jo minimalismia.

Suuret neutraalit kalusteet mahdollistavat leikkimisen voimakkailla tehosteväreillä ja printti-kankailla. Materiaaleiksi käyvät myös erilaiset tekokuidut ja pinnoitetut levyt. Parhaimmillaan modernin sisustuksen värimaailmaa voi helposti muuttaa vaikka vuodenaikojen mukaan.

Selkeälinjaisen sisustuksen parhaat somisteet ovat graafiset yksityiskohdat; grafiikan työt, kirkkaat graafisen muotoiset maljakot sekä teknisen oloiset valaisimet. Moderniin tyylisuuntaan on helppo löytää astiastoja, muotoja ja värejä on paljon.

Romanttinen tyyli

Romanttinen sisustus syntyy parhaiten uutta ja vanhaa yhdistelemällä. Kokonaisuus on runsas; kauniita huonekaluja, paljon tekstiileitä ja koriste-esineitä. Useissa huonekalumallistoissa on myös uusvanhoja malleja, jotka sopivat romantikon kotiin.

Mieleisimpiä kuvioaiheita ovat pienet kukat ja rauhalliset ruudut ja raidat. Tapetit ovat yleissävyltään vaaleita ja rauhallisia. Muutenkin sisustuksen sävyiksi valitaan hentoja pastelleja puhtaan valkoisen seuraksi.

Romantikko arvostaa pitsiliinoja ja perinnekäsityönä toteutettuja sisustustekstiilejä. Herkät yksityiskohdat kuuluvat tämän sisustustyylin aarteisiin. Helpoimmillaan kauniit verhot on ommeltu isoäidin aikaisista valkoisista pitsilakanoista. Valaisimissa käytetään paljon vekattuja kangasvarjostimia ja koristeellisia lasikupuja. Vanhojen käyttöesineiden lisäksi romantikko etsii kotinsa somistukseksi herkkiä akvarellejä tai kevein värein maalattuja öljyvärimaalauksia.

Klassinen tyyli

Klassinen sisustus rakentuu parhaiten yhden vanhan tyylisuunnan ympärille; renessanssi, barokki, rokokoo, kustavilaisuus, empire, biedermeier tai jugend. Huonekalut ovat ajattomia ja laadukkaita. Kaikkien sisustuksessa käytettyjen kalusteiden ei tarvitse olla orjallisesti tuon tyylisuunnan mukaisia, riittää että sieltä löytyy sisustuksen idea. Kokonaisuuteen voi sitten yhdistää noihin aarteisiin sopivia osia, joiden ilme on samanhenkinen.

Valaisinten ja tuolien sijoittelussa noudatetaan symmetriaa. Valaisimet voivat myös olla koristeellisia ja näyttäviä. Sisustuksessa käytetään veistoksia, valitun tyylisuunnan mukaisia kalusteita sekä aitoja villa- ja silkkimattoja. Messinkiset ja antiikkimessinkiset yksityiskohdat sitoutuvat helposti yhteen vanhojen kalusteiden kanssa. Tyyliin sopivat myös näyttävät kuviolliset tai paksut kudotut verhoilukankaat ja ylelliset silkkiverhot. Arvokkaat öljyvärimaalaukset tai tummat grafiikantyöt sekä hopeaesineet ja vanhahtavat viherkasvit täydentävät ilmettä.

Country-tyyli

Ajanpatinaa ja rösöisyyttä luonnonmateriaalien pinnoilla. Maalaishenkinen sisustus on kodikas kokonaisuus, jossa on puisia kalusteita sekä ruutua ja raitaa. Tekstiilit ovat luonnonmateriaaleista ja mattapintaisia, usein raidallisia tai ruudullisia, myös nahkaa ja taljoja suositaan.

Puiset pinnatkin ovat parhaimmillaan öljyttyinä ja hiukan "madonsyöminä". Sävyissä sen sijaan on valinnan varaa; tummaa tai vaaleaa puuta, parkettilattiat saavat olla monivärisiä ja hiukan kirjavan oloisia. Seinäpaneloinnit ja paneelikatot sopivat hyvin tyyliin. Country-tyyliä vahvistavat tekstiilien lenkit ja hapsut. Pehmeät villaiset torkkupeitteet ja tilkkutyöt täydentävät ilmettä. Valaisimissa saa olla puuta ja kangasvarjostimia, mutta myös herkät paperivalaisimet sopisivat kokonaisuuteen. Mikäli asunnossa on paljon puisia pintoja, kannattaa valaistussuunnitelma tehdä huolella, jotta asunnossa on riittävä yleisvalaistus. Country-tyylinen koti on helposti tunnelmallinen.

Valintaa helpottamaan

Leikekirja helpottaa oman tyylin löytämistä. Leikkaa lehdistä sinua miellyttäviä kokonaisuuksia ja liitä niiden joukkoon maalikartasta mielivärejäsi sekä kangaspalojat. Leikekirja toimii myös hyvänä apuvälineen ammattilaisten kanssa asioidessasi. Kun oma tyylilaji on löytynyt ja kokonaisuus on toiminnallisesti valmis, voit miettiä, mitä mielenkiintoista tilaan voisi lisätä. Ehkä jotain sellaista, joka kertoisi omasta persoonallisuudestasi tai perheesi arvoista. Hätkähdyttävä katseenvangitsija tai harkittu tyylien sekoittaminen voi olla se juju, joka saa koko sisustuksen elämään.

Remontti
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20154_43255.jpg
Parvekelasien huolto helposti
Lumon parvekelasitus on tehty kestämään. Hyväkin tuote kaipaa aika-ajoin huolto ja säätöä. Lumon tarjoaa nyt helpon tavan huoltaa ja säätää parvekelasitus toimimaan uuden lailla. Parvekelasien huolto antaa turvallisia ja viihtyisiä lisävuosia parvekkeelle.Tilaa maksuton esite!
20195_57766.jpg
Onko taloyhtiössämme tapahtunut menettelyvirhe?
Yhtiökokouksessa keväällä 2018, minut valittiin taloyhtiön hallituksen jäseneksi. Yhtiökokouskutsussa luki, että hallitus on kokoontunut kaksi kertaa toimintakauden aikana mutta en ole kyseisiin kokouksiin kutsua saanut. Aikaisemmin sama toistunut mm. ikkunatyöryhmän kokouksissa. Tiedän mitä as. yhtiölaki tästä sanoo mutta mitä voin tehdä asialle, kun toiminta ei muutu?
201711_50934.jpg
Vastaa kyselyyn ja voita illallislahjakortti!
Kyselyn tarkoituksena on selvittää kuinka hyvin asukkaat tuntevat oman taloyhtiönsä lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmän toimintaa, millaisia ongelmia taloyhtiöissä kohdataan näihin liittyen, sekä muodostaa näkemys asukkaiden tarpeista kyseisten järjestelmien toiminnan parantamiseen. Tietoja käytetään apuna taloyhtiöille suunnatun neuvonnan ja palvelujen kehittämisessä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton