• Etusivu
  • Piha

Tehokas pyykkihuolto säästää

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Velco
Julkaistu 27.04.2015Päivitetty 28.09.2017
20154_43259.jpg

Velco-kuivaushuonejärjestelmän saa n. 4000 eurolla.

Yksi merkittävimmistä asuinhuoneistojen sisäilman pilaajista on pyykin kuivattaminen asunnoissa. Niiden ilmanvaihtoa ei ole suunniteltu poistamaan kuivauksesta syntyvää kosteusmäärää. Kun talopesulassa on tehokas pyykinkuivausjärjestelmä, se säästää asuntoja ja asukkaiden aikaa. Mutta se säästää taloyhtiölle myös riihikuivaa rahaa.

Jätä yhteydenottopyyntö Velco-pyykinkuivausjärjestelmästä

VELCO-pyykinkuivausjärjestelmä toimii käyttöveden lämpöenergialla

Ekologisen VELCO HT 400 -järjestelmän kuivauspuhallin

kytketään lämpimään käyttöveteen/kiertoon jolloin hyödynnetään kaukolämpöä. Järjestelmän tarvitsema sähköteho on alle 300 W tunnissa, kun se sähköenergiaa käyttävässä järjestelmässä voi olla jopa 4 000–6 000 W.

Pieni investointi – suuri hyöty

VELCO-kuivausjärjestelmän hankintakustannus on vain noin 4 000 euroa, ja se maksaa itsensä nopeasti takaisin. Pieni kulutus näkyy suoraan sähkölaskussa. Lisäksi asuntojen korjauskulut vähenevät, kun pyykkiä ei kuivata huoneistoissa.

Pyykki kuivuu nopeasti

VELCO-kuivausjärjestelmän avulla pyykki kuivuu nopeammin kuin ennen, ja tilat pysyvät aina raikkaina. Kuivain puhaltaa kuivaustilaan korkeintaan 35-asteista ilmaa, ja poistoilmapuhallin johdattaa kostean ilman ulos. Lyhemmän kuivausajan ansiosta useampi taloyhtiön asukas ehtii päivän aikana käyttää kuivaushuonetta.

Laitteisto sammuu automaattisesti

VELCO-järjestelmän

anturi tunnustelee huonetilan kosteutta koko ajan. Kun tilan ilma ja pyykki ovat kuivuneet, laitteisto sammuu automaattisesti. Laitteisto ei koskaan ole turhaan päällä, joten energiaa säästyy siinäkin.

Raikas pyykki – tyytyväinen asukas

Kuivaushuoneeseen johdetaan uutta korvausilmaa ilmanohjausyksikön venttiilin kautta, joka säätyy automaattisesti ulkolämpötilan mukaan. Kun puhallusilman lämpötila on korkeimmillaankin 35°C, pyykki pysyy pehmeänä ja raikkaana, eikä kuivu korpuksi. Lopputuloksena on aina raikas pyykki ja raikkaat kuivaustilat – ja tyytyväisemmät asukkaat.

Vuosikymmeniä pinkeänä säilyvä, kaksoisnaruilla toimiva VELCO-ripustusjärjestelmä täydentää kuivaushuonejärjestelmää ja edesauttaa pyykin nopeaa kuivumista.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Velco
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201012_23908.jpg
Suomen Terveysilma mukaan Omataloyhtiö.Fi:hin
Eräs asumisviihtyisyyden tärkeimmistä elementeistä on hyvä sisäilma. Huono sisäilman laatu aiheuttaa merkittäviä haittoja niin rakennusten kuntoon kuin ihmisten terveyteen. Huolehtimalla korvausilman saannista voidaan näihin asioihin vaikuttaa paljonkin.Jätä yhteydenottopyyntö Suomen Terveysilmalle...Osta venttiilit ja vaihtosuodattimet Jäsentukusta
20111_23968.jpg
Vaivaton tapa parantaa ilmanvaihtoa
Puinen tuuletusluukku ikkunan kyljessä on nimenomaan suomalaisten talojen tyypillinen ratkaisu, johon muualla maailmassa harvemmin törmää. Meillä ne ovat olennainen osa 1970-80-luvuilla rakennettujen rivitalojen ja kerrostalojen ikkuna-arkkitehtuuria. Korvausilman saannin parantamiseen puinen tuuletusluukku tarjoaa vaivattoman ja edullisen mahdollisuuden Terveysilman VELCO VTR-100 asennuspaketin avulla.
20113_24767.jpg
Saunan oikea ilmastointi
"Raskaan työpäivän jälkeen on mukava rentoutua saunassa", sanoo Fred Häggman. Ahkerana saunojana hän on huomannut selviä eroja saunojen löylyissä. Tärkeä mukavuutta lisäävä tekijä Häggmanin mielestä on, että raikasta ilmaa riittää saunassa löylynkin aikana. "Parhaat löylyt kestävät kauan, eikä saunojalta lopu happi löylyjen aikana" hän sanoo. "Hyvissä saunoissa oikein huomaa löylyä heitettäessä, kuinka uutta ilmaa virtaa löylyhuoneeseen".Häggmanin tiedossa on, että paras paikka korvausilmaventtiilille on löylyhuoneessa noin 40-50 cm kiukaan kivipinnan yläpuolella. Oikea sijoitus on tärkeä, jotta löyly voi kohotessaan ottaa matkaansa uutta ilmaa venttiilistä ja raikas ilma kiertää löylyhuoneessa. Häggman mainitsee hyvien löylyjen kannalta tärkeäksi tekijäksi myös kiukaan kivet, joiden pitää kovan saunojan mielestä olla priimakunnossa. "Löylyhuoneen kasteleminen esimerkiksi vesiletkulla sen sijaan on huono ajatus", toteaa Häggman. "Moni sauna on tuhottu kosteita löylyjä tavoitellessa, kun saunaan suihkutettu vesi on päässyt rakenteisiin ja saanut aikaan hyvän alustan homekasvustolle. Terveellisempi tapa saada hyvät, kosteat löylyt on hyvä ilmanvaihto".
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kaikki kerrostalokodit saavat vesimittarit
Vuoden 2013 alusta myös vanhoihin kerrostaloasuntoihin on asennettava huoneistokohtaiset vesimittarit – uusissa kerrostaloasunnoissa vesimittarit ovat olleet pakolliset vuoden 2011 alusta. Vesimittareiden piiriin kuuluvat myös liike- ja toimistohuoneistot.Vesimittareiden asennus on seuraus kiristyvistä korjausrakentamisen energiatehokkuusvaatimuksista. Veden kulutuksen seuranta kuuluu osana rakennusten energiatehokkuutta parantaviin toimenpiteisiin. Lämmitetyn veden osuus ja merkitys kasvaa rakennusten muiden lämpöhäviöiden vähenemisen myötä. Kun veden kulutus laskee, laskee myös lämmitysenergian tarve.Vedenkulutus saattaa vaihdella huoneistokohtaisesti 70-400 litran välillä. Huoneistokohtainen vesimittari tekee veden käytön laskutuksesta tasapuolisen – maksetaan vain omasta kulutetusta vedestä. Nykyinen tasapuolinen laskutus ei tee oikeutta nuukasti vettä käyttävälle yksinasujalle. Lisäksi vesimittareiden on oltava sellaisia, että vastikkeen tai vuokran maksuperusteeksi voidaan määrätä veden kulutus. Vesimittarit asennetaan kiinteistöjä eikä vesihuoltolaitoksia varten.Mittareiden asennuksella odotetaan myös asukkaiden kiinnittävän huomiota omaan vedenkulutukseensa. Asiantuntijoiden mukaan pakolliset mittarit vähentävät veden kulutusta noin 25 % tai jopa enemmän. Omakohtainen saattaa myös kiinnittää huomiota omaan veden kulutukseen.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Huputuksen hajuhaitat historiaan
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
20129_32067.jpg
JuriNet asianajotoimistot auttavat lakiasioissa
JuriNet on Suomalaisten asianajotoimistojen nopeasti kasvava ja nykyaikainen yhteenliittymä. JuriNet tarjoaa asianajopalveluja taloyhtiöille, sekä kaikille rakennus- ja kiinteistöalan ammattilaisille vaivattomasti, kustannustehokkaasti ja edullisesti. Toimistoissa on Suomessa noin 50 ammattilaista. JuriNetistä löydät helposti osaavat juristit, jotka ovat valmiita perehtymään juuri teidän asiaanne. JuriNetillä on lukuisia luotettavia rakennus- ja kiinteistöalan ammattilaisia yhteistyökumppaneina ja kokemusta vaativistakin toimeksiannoista.Jätä yhteydenottopyyntö!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton