• Etusivu
  • Remontti

Parvekkeiden sisäinen vedenpoistojärjestelmä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Julkaistu 02.06.2015Päivitetty 05.11.2015
20156_43530.jpg

Parvekkeiden käyttötarkoitusten muuttuessa perinteisistä käyttötarkoituksistaan enemmän ”lisäolohuoneiksi” aiheuttaa se myös viihtyvyydelle ja paloturvallisuudelle uusia vaatimuksia.

Parvekkeiden käyttötarkoitusten muuttuessa perinteisestä parvekekäytöstä enemmän "lisäolohuoneiksi" aiheuttaa se myös viihtyvyydelle ja paloturvallisuudelle uusia vaatimuksia. Parvekkeiden sisäinen vedenpoistojärjestelmä mahdollistaa turvallisen ja siistin ratkaisun vedenpoistoon.

Jätä yhteydenottopyyntö tästä

Parvekeremonttien ja kerrostalosaneerausten yhteydessä joudutaan yleensä uusimaan myös vedenpoisto parveketiloista. Vanhemmissa kerrostaloissa on usein tyydytty tekemään lattiaan pieni kaato ulospäin ja aukko suoraan etuseinän läpi. Monissa vanhoissa kohteissa vesi saa juosta vapaasti alas, jolloin parvekkeelle kertynyt pölyn likaama vesi kulkeutuu tuulen mukana mihin sattuu.

Laadukkaat tuotteet sadevedenpoistoon

RP on ratkaissut parvekkeen vedenpoiston laadukkailla tuotteilla, jotka sopivat niin uudisrakennuksiin kuin vanhojen kerrostalojen saneerauksiin. Periaatteena on tehdä kerralla kunnolla. Se tarkoittaa, että tuotteet kestävät vuosikymmeniä.

Järjestelmä rakentuu parvekelaattaan asennettavasta, ruostumattomasta teräksestä valmistetusta läpivientikappaleesta (parvekekaivosta) ja alumiinisesta tai ruostumattomasta teräksestä valmistetusta parvekeputkistosta.

Uudisrakentamisessa parvekekaivot asennetaan elementtitehtaalla parvekelaattoihin valmiiksi. Saneerauskohteissa parvekekaivot asennetaan timanttiporattuun reikään tai valuun. Parvekekaivoa valittaessa on syytä kiinnittää huomioita mm. paloturvallisuuteen, tiiveysominaisuuksiin, huollettavuuteen ja käyttöikään.

Parvekekaivoja valmistetaan usealle eri putkikoolle: 50 mm, 73 mm, 75 mm ja 100 mm.

Uudisrakentamisessa parvekekaivot asennetaan elementtitehtaalla parvekelaattoihin valmiiksi.
Uudisrakentamisessa parvekekaivot asennetaan elementtitehtaalla parvekelaattoihin valmiiksi.

Myös paloturvallisuus on huomioitu

Parvekekaivossa VEK-82/73 on aina valmiina kaivon sisään integroitu palokatko, joka on testattu ja hyväksytty EI60 hyväksynnällä. Tämä tarkoittaa sitä, että mahdollisen tulipalon leviäminen ylemmälle parvekkeelle hidastuu jopa 60 minuutilla. Tällä on merkitystä erityisesti lasitetuilla parvekkeilla.

Parvekelaattojen väliin asennetaan joko pulveripolttomaalattu alumiiniputki tai rst - teräsputki. Putkiin liitetyt sihtiosat keräävät ja ohjaavat sade- ym. veden järjestelmään kerroksista ja edelleen viemäristöön. Alumiiniset parvekeputket voidaan maalata kaikkiin RR ja RAL sävyihin, perusväreinä valkoinen, harmaa ja grafiitti.

Käytettäessä parvekeputkena VEK-73mm putkea ja VEK-82/73 parvekekaivoa järjestelmä täyttää ainoana alumiinisena ratkaisuna parvekkeiden palo-osastoinnille asetetut määräykset EI60.

Järjestelmään on saatavissa erilaisia putkiston osia esim. mutkia, ulosheittopäitä, seinäkiinnikkeitä yms. tarpeen mukaan. Parvekeputkiin 73 mm, 75mm ja 100 mm on saatavilla myös erilaisia valmistamiamme Partsi-tuoteperheen tuotteita.

Muutoksia RP-Systemsin toiminnassa

Oy RP-Systems Ltd on betonirakenteiden putkistoläpivienteihin erikoistunut yritys, joka on perustettu vuonna 1991. Maaliskuussa 2015 Oy RP-Systemsin toiminta siirtyi Orimattilaan, jossa emoyhtiön Nescon maalaamon, varaston, asiakaspalvelun ja lähettämön palvelut ovat paremmin RP-Systemsin hyödynnettävissä.

RP-Systemsin liiketoiminta jatkuu Orimattilassa nimellä Nesco Production Oy, jonka alla toimivat jatkossa aputoiminimet RP-Systems ja Rainman. Yrityksen päätuoteryhmät ovat parvekkeiden vedenpoistoratkaisut ja teollisuuden putkistoläpiviennit. Parvekkeiden vedenpoistoratkaisuissa yritys on markkinajohtaja Suomessa.

Parvekkeiden vedenpoistoratkaisut

20156_43534.jpg

Jätä yhteydenottopyyntö:

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vesivek Oy
Remontti
kattoturvatuotteet
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20175_49340.jpg
Kattoturvakatselmus takaa asukkaiden turvallisuuden
Vuosittain sattuu lukuisia vahinkoja, jotka johtuvat kattoturvatuotteiden puutteista tai niiden käytön laiminlyömisestä. Erityisesti putoava lumi aiheuttaa vaaratilanteita, jotka pahimmassa tapauksessa voivat vaatia ihmishenkiä. Vastuu kiinteistön turvallisuudesta on aina kiinteistön omistajalla.
20167_47085.jpg
Peltikouru vaihtui alumiiniin
Tamperelaisen As Oy Atalansalon hallituksen puheenjohtaja Petteri Niemelä vaikuttaa tyytyväiseltä. Vuonna 1986 rakennetun rivitalon alkuperäiset peltiset sadevesikourut on vaihdettu ruostumattomaan ja saumattomaan alumiiniratkaisuun.
20105_21716.jpg
Sadevesijärjestelmän kuntokartoitus
Sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on noin 30 vuotta. Materiaalista ja pinnoitteesta riippuen voi uusiminen tulla ajankohtaiseksi jo aiemminkin. Tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on räystäskourut syytä huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Liasta aiheutuvat rasitukset voivat paitsi vahingoittaa materiaalia myös muuttaa kaatojen suuntaa, jolloin järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla. Kuntokartoitus sadevesijärjestelmän osalta on syytä hoitaa hyvissä ajoin.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivekille
201711_50891.jpg
Toimivaa, kaunista ja kestävää kattoturvaa
Kattoturvatuotteet ovat oleellinen osa yksilöllistä sadevesijärjestelmä- ja kattoturvasuunnitelmaa. Siinä huomioidaan talon tekniset ja toiminnalliset vaatimukset turvallisen, tarkoituksenmukaisen ja esteettisen ratkaisun saavuttamiseksi. Vesivek on kehittänyt eri käyttökohteisiin räätälöitäviä tikasjärjestelmiä, joiden avulla sekä huoltotoiminta että hätäpoistuminen rakennuksesta on mahdollisimman turvallista.Jätä yhteydenottopyyntö kattoturvatuotteista!
20219_72267.jpg
Toimimaton ränni voi johtaa kosteusongelmiin
Kesän sade- ja ukkoskuurot pistävät katon ja erityisesti sadevesijärjestelmät koville. Ränneissä puutteelliset huollot näkyvät heti − hallitsemattomasti kouruista yli valuva vesi kastelee ulkoseinän ja sokkelin. Ongelman jatkuessa se altistaa rakennuksen kosteusvaurioille. Ennen kesän sateita on hyvä varmistaa, ettei sadevesijärjestelmät ole tukkiutuneet lehdistä, havuista tai muista roskista.
20221_75492.jpg
Miksi autopaikkaani taloyhtiössä ei hoideta?
Omistan taloyhtiössämme pihassa autopaikkaosakkeen, josta maksan kuukausittain hoitovastiketta. Koko omistamiseni ajan (kaksi vuotta) huoltoyhtiö on jättänyt paikoitusruudun auraamatta lumesta ja kesällä haravoimatta. Olen huomauttanut siitä useasti isännöitsijälle ja hallituksen puheenjohtajalle, mutta mitään ei ole tapahtunut.Mikä neuvoksi, mitä voin tehdä? Mitä parkkiruudun vastikkeeseen yleensä kuuluu?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton