• Etusivu
  • Ajankohtaista

Vesivek-asentajat ajan hermolla!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Julkaistu 25.06.2015
20156_43757.jpg

Vesivek kouluttaa koko henkilöstöään säännöllisesti vuosittain. Etenkin asentajakoulutukset ovat erittäin tärkeässä roolissa varmistaaksemme, että työn laatukriteerit täyttyvät ja vastaavat annettuja säädöksiä. Koulutuksissa asentajat saavat tietoa muuttuvista määräyksistä ja tuotteista sekä kertaavat jo aiemmin opittuja asioita.

Jätä yhteydenottopyyntö

Lue lisää kattohuoltopalveluista

Tuotteet ovat monesti sertifioituja, mutta vuosittaisella kouluttautumisella myös asennustyölle voi saada laatutodistuksen. FI-sertifikaatti asennukselle merkitsee käytännössä sitä, että Vesivekillä on käytössään ulkopuolisen varmistama laadunvarmistusjärjestelmä, joka tuotteiden lisäksi kattaa nyt myös koko asennustyön. Inspecta Sertifiointi Oy osallistuu Vesivekin laadunvarmistusprosessiin tehden pistokokeita sekä työmailla että koulutuksissa.

Tämän vuoden ensimmäiset asentajakoulutukset on nyt pidetty. Toinen tilaisuus pohjoisen alueella työskenteleville järjestettiin Oulussa ja etelän henkilöstö sai koulutuksen Lahdessa.

Koulutuksien yhtenä pääteemana oli korkeanpaikan työskentely

Koulutuksien yhtenä tärkeimpänä kärkenä oli tänä vuonna korkeanpaikan työskentely turvallisuusnäkökulmasta. Asennusverkostomme työskentelee päivittäin putoamisvaarallisella alueella joten säännösten, tuotteiden ja toimintamallien tunteminen on tärkeää. Markkinoille on viime vuosien aikana tullut lukuisia uusia tuotteita joiden avulla työskentelystä esimerkiksi katoilla voidaan tehdä huomattavasti turvallisempaa. Näitä tuotteita ovat erilaiset vaijerijärjestelmät jotka estävät korkealla työskenteleviä putoamasta tai pysäyttävät putoamisen. Ensisijainen ratkaisu on aina putoamisen estävä järjestelmä.

Vaijerijärjestelmä voidaan asentaa vaikkapa kulkusiltoihin antamaan lisäturvaa. Tänä päivänä myös luokan 2 mukaiset kattokulkusillat toimivat turvaköyden kiinnityspisteinä. Kattosilta on tarkastettava ammattiliikkeen toimesta vuosittain, jotta turvaköysi voidaan kiinnittää siihen.

Lisäksi katoille voidaan asentaa erilaisia kiinnittymispisteitä. Yhtenä hyvänä esimerkkinä toimii massa-ankkuri tasakatoille jonka minimipaino on 300kg jos sitä halutaan pitää kiinnittymispisteenä. Käytännössä kyse on usein metallilevyistä jotka on pinottu päällekkäin ja keskellä on kiinnityspaikka turvaköydelle.

Huollettu katto kestää pidempään

Toisena tärkeänä asiana koulutuksissa käsiteltiin kattojen huoltoa. Huollettu katto kestää pidempään ja yllättäviä kosteus- tai vesivahinkoja ei pääse niin helposti syntymään. Pidemmän päälle tarkastukset maksavat aina itsensä takaisin katon ja sen varustuksen pidempänä elinkaarena. Onneksi asiaan kiinnitetään kokoajan enemmän huomiota.

Kouluttamalla ja kouluttautumalla pystymme palvelemaan kaikkia sidosryhmiä paremmin eli oman henkilöstön lisäksi koulutuksesta hyötyvät myös muut katoilla liikkuvat ammattilaiset, taloyhtiöt ja yksityiset kiinteistönomistajat. Kattojen huoltoon ja ylläpitoon panostamalla rakennusten elinkaari pitenee ja aikakaudellemme tärkeät ekologiset arvot korostuvat.

Asentajapalaverissa Lahdessa 24.4.2015 kouluttajana paikan päällä oli Vandernet Oy:n Ari Piela. Vandernet toteuttaa yrityksille työturvallisuuskoulutusta, jonka tekniikat pohjautuvat IRATA (Industrial Rope Access Trade Association) oppeihin.
Asentajapalaverissa Lahdessa 24.4.2015 kouluttajana paikan päällä oli Vandernet Oy:n Ari Piela. Vandernet toteuttaa yrityksille työturvallisuuskoulutusta, jonka tekniikat pohjautuvat IRATA (Industrial Rope Access Trade Association) oppeihin.

Vesivek: Kattojen varustamisen ja huollon edelläkävijä!

Haluan lisätietoa

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Vesivek Oy
Ajankohtaista
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.
20105_21716.jpg
Sadevesijärjestelmän kuntokartoitus
Sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on noin 30 vuotta. Materiaalista ja pinnoitteesta riippuen voi uusiminen tulla ajankohtaiseksi jo aiemminkin. Tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on räystäskourut syytä huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Liasta aiheutuvat rasitukset voivat paitsi vahingoittaa materiaalia myös muuttaa kaatojen suuntaa, jolloin järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla. Kuntokartoitus sadevesijärjestelmän osalta on syytä hoitaa hyvissä ajoin.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivekille
20111_23936.jpg
Sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet kuntoon edullisesti talvella!
Mikäli haluat remontoida sadevesijärjestelmäsi ja kattoturvatuotteesi edullisemmin, voit käyttää talvietua.Talvietu koskee yksityisiä rakentajia/saneeraajia sekä asunto-osakeyhtioissä tehtyjä sopimuksia.Talviedun, -10% saat, kun työ suoritetaan tammi- huhtikuun välisenä aikana ja kauppa on myyjän kanssa sovittu ennen maaliskuun loppua.Haluamme turvata ammattitaitoisten asentajiemme talvityöllisyyden ja romuttaa ajatuksen talvityön vaikeuksista. Talviedusta saat lisätietoa Vesivekin myyjiltä.Jätä yhteydenottopyyntö tästäLue lisää sadevesijärjestelmistä
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.
20214_69793.jpg
Uusi katto kotiin tai mökille keväthintaan - pyydä ilmainen kartoitus
Bitumikatto sopii niin kotiin kuin kesämökille. Hiljainen ja moderni bitumikattolaatta on helppo ja nopea asentaa ja, ne taipuvat kaikkiin katon yksityiskohtiin. Nyt saat BMI Icopal – huopakaton valmiiksi asennettuna kesähintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen katollesi. Pyydä tarjous jo tänään!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton