• Etusivu
  • Remontti

Parvekelasien vaihto taloyhtiöön

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 11.08.2015Päivitetty 12.08.2015
20158_44180.jpg

Kauniille paikalle Pielisjoen rannalle Joensuun keskustan läheisyyteen valmistui vuonna 2007 As Oy Joensuun Marleena. Taloyhtiö harmiksi kuitenkin rakennusvaiheessa kerrostaloon toimitetut parvekelasitukset eivät vastanneet asukkaiden toiveita. Seitsemän vuotta myöhemmin yhtiössä on menossa parvekelasien vaihtoprojekti, jossa kaikki 25 parvekkeen vanhat lasitukset puretaan pois ja tilalle asennetaan Lumon 5 -lasitukset.

Tilaa maksuton esite!

Taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Lea Uusitalo kertoo olleensa pettynyt taloon alun perin asennettuihin lasituksiin.

- Lasit eivät liukuneet kiskolla, joten niitä oli todella hankala liikutella. Osalla asukkaista lasit meinasivat avatessa tippua kiskoilta tai niitä ei yksinkertaisesti saanut auki lainkaan.

Lasitukset saivat kritiikkiä osakseen vuositakuutarkastuksen yhteydessä vuonna 2008. Yksi asukas kypsyi toimimattomuuteen niin paljon, että vaihdatti omasta toimestaan huoneistoonsa Lumon lasitukset, Uusitalo muistelee.

Tilalle toimivat ja turvalliset lasit

Isännöitsijän ja taloyhtiön puolesta suurin huoli oli turvallisuus, toteaa kohteen isännöitsijä Hannu Hautanen Realia Isännöinnistä.

- Neuvottelut yhdessä taloyhtiön hallituksen ja rakennuttajan kanssa johtivat siihen, että päädyimme purkamaan vanhat lasitukset pois ja asentamaan tilalle Lumonin parvekelasit.

Uusitalo ja Hautanen molemmat toteavat, että lasit päätettiin yhteistuumin ottaa Lumonilta, koska tällä kertaa haluttiin lasit varmalta toimittajalta.

- Omalle parvekkeelleni asennettiin lasit viime viikolla ja hyvin toimivat. Asentaja oli todella mukava ja kohtelias. Hän kysyi ajoissa, milloin meille sopii tulla, Uusitalo kiittelee.

- Asentaja antoi käyttökoulutuksen ja oli lisäksi erittäin hyvätapainen. Otti kengät pois, kun kulki asunnon läpi vaikka ehdotin, että voimme laittaa asennuksen ajaksi mattoja parketin suojaksi.

Toni Romppanen Lumonin projektimyynnistä ja isännöitsijä Hannu Hautanen.
Toni Romppanen Lumonin projektimyynnistä ja isännöitsijä Hannu Hautanen.

Jätä yhteydenottopyyntö:

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20101_19988.jpg
Uusi ilme Lumonin laseilla
Taloyhtiön hallitus vastaa kiinteistön kunnossapysymisestäTaloyhtiön hallituksen keskeinen tehtävä on pitää huolta kiinteistön kunnosta ja sen arvon säilymisestä. Vastuunsa ymmärtävä hallituksen jäsen tarkkailee rakennuksen kuntoa ja ryhtyy vian havaittuaan toimenpiteisiin. Jos hallitus ei ole huomannut vaikkapa parvekkeiden maalipintojen huonoa kuntoa, voi asukas esittää siitä kysymyksen hallitukselle. Jos hallitus ei tämän jälkeen ryhdy toimenpiteisiin asian tutkimiseksi ja korjaamiseksi, jää vastuu lisävahinkojen synnystä hallituksen jäsenille.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
20225_78291.jpg
Auringonsuojaverhot parvekkeelle
Lasitettu parveke laajentaa asuintilaa lähemmäksi luontoa. Kun parveke on lasitettu, huomaa usein istuvansa siellä säätilasta ja vuodenajasta riippumatta. Vaikka olohuonekin olisi viihtyisä ja kauniisti sisustettu, parveke vetää kuitenkin puoleensa.Auringonsuojaverhot antavat keinon pitää olosuhteet aina miellyttävinä. Lumonin lasituksiin on saatavissa integroituvat aurinkosuojaverhot, jotka suojaavat niin paahtavalta auringon lämmöltä kuin ohikulkijoiden katseilta.Auringonsuojaverhot kannattaa hankkia kerralla koko taloyhtiön parvekelaseihin ja ne ovat kätevä laitattaa myös vaikkapa parvekelasien huollon yhteydessä. Näin taloyhtiö saa ne mittojen mukaan tehtynä ja valmiiksi ammattilaisen paikoilleen asentamana.
20233_81105.jpg
Suuret energiaremon­tit eivät ole automaatti­nen vastaus säästöjen saavuttamiseksi
Energian hinnan vakauteen ei vielä löydy uskoa. Siksi onkin tärkeää varautua taloyhtiössä hintaheilahteluihin ja epävakauteen, ettei osakkaiden harmiksi tarvitsisi nostaa vastikkeita. Jos tavoitteena on merkittävät kulujen leikkaukset myös tulevaisuudessa, on oltava perillä siitä, mistä ja miten kustannukset syntyvät.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Taloyhtiön vastuu liukastumisista?
Voiko taloyhtiö olla korvausvelvollinen osakkaalle, asukkaalle tai vieraille pihan liukkauden johdosta tapahtuneesta tapaturmasta kun yhtiökokokouksessa on päätetty lumitöiden teosta talkoilla vai onko tällaisessa tilanteessa jokainen omillaan ja oman vakuutusturvansa varassa?
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Kuka vastaa kun palovaroitin rikkoontuu tai kun paristo hälyttää?
Asunto-osakeyhtiömme on kaksi vuotta vanha. Rakennusliike on myynnin yhteydessä toimittanut jokaiselle osakkaalle kotikansion, jossa on liitteet vastuunjakotaulukosta. Palovaroittimet on kyseisessä kohdin määritetty asukkaan vastuulle ja korjattavaksi. Palovaroittimet on varustettu sähköliittimin + paristo. En löydä mistään laista kuuluuko se yhtiölle vai asukkaalle, suosituksia kylläkin. Eli kuka vastaa, kun varoitin rikkoontuu, ja kuka kun paristo hälyttää? Mistä laista löytyy vastaus?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton