• Etusivu
  • Remontti

Vanhan tapetin poisto

Rakentajan toimitus
Julkaistu 30.06.2009Päivitetty 09.01.2024
20104_21172.jpg

Vanhan tapetin poisto on usein työläs ja aikaa vievä työvaihe. Remonttia tehdessä saattaa aikataulu olla niin kireä, että vanhan tapetin poistolle ei juurikaan aikaa ole. Siksi monet päätyvät tapetoimaan vanhan tapetin päälle, mikä ei aina tarjoa parasta mahdollista lopputulosta.

Kiilto Tapetinpoisto tarjoaa helpotusta remontointiin ja nopeuttaa huomattavasti työvaihetta. Se on geelimäinen, heti käyttövalmis tapetinpoistoaine, joka sopii paperi-, vinyyli- sekä non woven-tapeteille.

Tapetinpoistoaineen käyttö

Geelimäistä Tapetinpoistoa on helppo levittää telalla tai siveltimellä. Tapetinpoistoa levitetään runsaasti, 1 l / 4-5 m². Vettymisaika on tapetin imukyvystä riippuen 15 - 60 min. Kun tapetti on turvonnut ja irtoaa, voidaan aloittaa vuotien poisto. Jos tapettikerroksia on useita, toistetaan käsittely tarvittaessa tai asetetaan muovikalvo tuoreen Tapetinpoiston päälle läpivettymisen varmistamiseksi.

Ennen tapetinpoiston levitystä pesunkestävät tapetit karhennetaan. Vinyylitapeteista poistetaan muovipinta ja palstautuvista tapeteista pintakerros läpivettymisen varmistamiseksi. Kosteusarat lattiamateriaalit on suojattava käsittelyn ajaksi.

Katso video tapentinpoistosta

Vanhan tapetin poisto

Suositeltavat käyttöolosuhteet ja varastointi

Huoneen ja käsiteltävän pinnan lämpötila +18...20°C. Tapetinpoiston on annettava lämmitä samaan lämpötilaan. Vallitsevat olosuhteet kuten huoneen ja tapetin lämpötila, alustan laatu ja kosteus sekä ainemäärä vaikuttavat voimakkaasti poistotulokseen.

Varastointi viileässä, ei alle +1°C, tiiviisti suljetussa alkuperäisastiassa, enintään 1 vuosi. Pitkän varastoinnin jälkeen sekoitettava ennen käyttöä. Vajaa astia on käytettävä n. viikon kuluessa.

Ominaisuudet
Riittoisuus
Työkalut

  • käyttövalmis
  • hyvät levitysominaisuudet
  • hyvä kostutuskyky
  • pitkä tehoaika
  • pakkauskoot 5 ja 15 l
  • 4-5 m²/l
  • sienipesin, maalitela tai harja
20104_21173.jpg
Remontti
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20224_77604.jpg
Milla Alftanin kylpyhuoneessa jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittu
Sisustussuunnittelija Milla Alftan rakennutti kakkoskotinsa Hämeen sydämeen, keskelle kauneinta luontoa. Suurista ikkunoista maisema tulvii myös kodin kylpyhuoneeseen, jossa huippuunsa hiottu käytännöllisyys ja monipuolinen toiminnallisuus yhdistyvät saumattomasti ylelliseen ja luonnon inspiroimaan tyyliin.
20206_65284.jpg
Tuusulan messukotien ihanat kylpyhuoneet - löydä ajankohtaisen inspiroivat ideat
Luonnollista puunväriä, suurikokoisia laattoja ja särmikkään mustia yksityiskohtia nähdään tänä vuonna monien uusien asuntomessukotien kylpyhuoneissa. Useaan Tuusulan messukohteeseen on valittu myös laadukkaita kotimaisia tuotteita, kuten ainutlaatuisella designilla ihastuttavia Vieser-kaivonkansia.
201811_55290.jpg
Kylpyhuoneen hyvä valaistus vaikuttaa moneen asiaan
Monessa kodissa kylpyhuone on paikka, jossa talon naisväki viettää aikaansa ja meikkaa. Tästä syystä kylpyhuoneen valaistukseen kannattaa kiinnittää erityishuomiota. Oikeanlainen valaistus nimittäin vaikuttaa suuresti meikkauksen lopputulokseen.
20228_79341.jpg
7 parasta säilytysideaa kylpyhuoneeseen
Tyylikkäät, käytännölliset ja tilaa säästävät säilytysratkaisut tekevät arjesta sujuvaa ja pitävät kylpyhuoneen yleisilmeen siistinä. Inspiroidu IDOn tuotevinkeistä, joilla voit tehdä säilytyksestä entistä kauniimpaa ja toimivampaa.
20216_71187.jpg
Osallistu mökkiäänestykseen - voit voittaa Oraksen mökkihanan!
Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.
20116_26571.jpg
Taloyhtiön vuosikirja 2011-2012
Taloyhtiön vuosikirja 2011-2012 antaa taloyhtiöiden päättäjille ohjaustietoa taloyhtiön toimintaperiaatteista, hallinnoinnista, korjaustoiminnasta, erilaisista vaihtoehdoista ja toteutusmalleista. Vuosikirja on ensimmäinen laatuaan ja sen tarkoituksena on toimia taloyhtiön hallituksissa toimivien tukipilarina.Tilaa kirja jäsentukusta!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton