• Etusivu
  • Remontti

Lasiterasseilla asumismukavuutta ja energiansäästöä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 26.08.2010
20108_22929.jpg

Lumonin lasiterassilla lisähuone.

Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.

Lisätietoa Lumonin lasiterasseista..

Jätä yhteydenottopyyntö lasiterasseista..

Edullisia ja ekologisia lisäneliöitä

Lasiterasseilla saadaan rakennukseen edullisesti monikäyttöistä ja energiaa säästävää lisätilaa. On paljon tilanteita, joissa ei tarvita lämmitettyä sisätilaa. Etelään tai länteen avautuva lasiterassi lämpiää nopeasti auringonpaisteessa ja raikkaassa ulkoilmassa on mukava oleskella.

Lasiterassi taipuu näyttäväksi ruokailu- ja juhlatilaksi, kuntosaliksi, olohuoneeksi, turvalliseksi lasten leikkipaikaksi, harrastetilaksi, viherhuoneeksi, saunan vilpolaksi tai vain rentoutumispaikaksi. Jouluna tai pääsiäisenä sinne voi sisustaa kokonaisen teemamaailman. Huonekalut ovat suojassa katetussa tilassa, eikä niitä tarvitse raahata suojaan sateen sattuessa.

Yksilöllisiä ratkaisuja

Lasiterassia suunniteltaessa kannattaa miettiä sen tulevaa käyttötarkoitusta ja mitoittaa ja sijoittaa terassi sen mukaan. Jos tilaa käytetään usein ruokailuun, on yhteys keittiöön tärkeä. Välitön yhteys oleskelutiloihin on yleensä eduksi sekä toimivuuden että tilanmuodostuksen kannalta. Vilvoittelukuistilta pitäisi olla suora yhteys saunatiloihin.

Tuulensuojaan

Ilmansuunta vaikuttaa lasiterassin valoisuuteen ja lämpötilaan eri vuodenaikoina. Suljettuna ollessaan yksikertaisellakin lasilla varustettu lasiterassi suojaa sateelta ja tuulelta. Jo pelkästään tuulettomuudella on yllättävän suuri vaikutus lämpötilaan.

Lasiterassien avonaisuutta voidaan säädellä helposti. Kesällä lasiterassista syntyy käden käänteessä avonainen patio kesätuoksuineen ja linnunlauluineen. Sateella ja kylminä vuodenaikoina lasit pidetään kiinni, silti terassin lämpötila on ulkoilmaa korkeampi. Kun huoneiden tuuletusikkunat avautuvat terassille, tulee korvausilma lämpimämmältä terassilta. Lasitettu terassi myös suojaa rakennuksen ulkoseinää tuulelta ja kosteudelta sekä toimii lisäeristeenä. Jokainen pohjoismaalainen tietää, mihin tuulikaappia tarvitaan.

Lumonin terassilla huonekalut ovat suojassa katetussa tilassa, eikä niitä tarvitse raahata suojaan sateen sattuessa.
Lumonin terassilla huonekalut ovat suojassa katetussa tilassa, eikä niitä tarvitse raahata suojaan sateen sattuessa.

Terassilasituksia myös rivitaloihin

Uusien asuntojen hintataso kannustaa nykyisten asuntojen remontoimiseen ja asumismukavuuden parantamiseen. Uudistetun asunto-osakeyhtiölain myötä onkin lasitettuja terasseja alkanut ilmestyä myös rivitaloihin. Hankintavaihtoehtoja on kaksi.

Yhtiökokouksessa voidaan päättää lasitetun terassin hankkimisesta jokaiseen asuntoon. Kustannukset voidaan kattaa joko omalla tai lainapääomalla ja periä ne osakkailta kuukausivastikkeena. Osakkailla on myös mahdollisuus maksaa lainaosuutensa heti pois.

Toisessa vaihtoehdossa yhtiökokouksessa hyväksytään lasiterassien hankkiminen. Yhtiö hakee lasitukselle toimenpideluvan. Halukkaat hankkivat luvan mukaiset lasiterassit itse yhteistilauksena ja muilla on halutessaan lupa hankkia terassi myöhemmin. Usein lasiterassit vaikuttavat valmistuttuaan niin houkuttelevilta, että naapurit seuraavat perässä.

Pyydä tarjous lasiterassista

Lumon lasiterassi on varma kokonaisratkaisu. Suunnittelu, valmistus ja asennus ovat yksissä käsissä. Näin varmistetaan onnistunut lopputulos. Lumon-edustaja suunnittelee lasituksen kanssasi ja tekee sitovan tarjouksen. Hän avustaa myös lupien hankkimisessa. Lumon lasiterassien asennustyöllä on kahden vuoden ja materiaaleilla viiden vuoden takuu. Takuu sisältää tarvittavat korjaustyöt materiaaleineen.

Palvelussamme voit jättää yhteydenottopyynnön lasiterassista kotiisi. Täytä yhteystietosi, niin Lumon-edustaja ottaa sinuun yhteyttä.

Jätä yhteydenottopyyntö tästä

20108_22931.jpg
Lumon Suomi Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20101_19988.jpg
Uusi ilme Lumonin laseilla
Taloyhtiön hallitus vastaa kiinteistön kunnossapysymisestäTaloyhtiön hallituksen keskeinen tehtävä on pitää huolta kiinteistön kunnosta ja sen arvon säilymisestä. Vastuunsa ymmärtävä hallituksen jäsen tarkkailee rakennuksen kuntoa ja ryhtyy vian havaittuaan toimenpiteisiin. Jos hallitus ei ole huomannut vaikkapa parvekkeiden maalipintojen huonoa kuntoa, voi asukas esittää siitä kysymyksen hallitukselle. Jos hallitus ei tämän jälkeen ryhdy toimenpiteisiin asian tutkimiseksi ja korjaamiseksi, jää vastuu lisävahinkojen synnystä hallituksen jäsenille.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
20225_78291.jpg
Auringonsuojaverhot parvekkeelle
Lasitettu parveke laajentaa asuintilaa lähemmäksi luontoa. Kun parveke on lasitettu, huomaa usein istuvansa siellä säätilasta ja vuodenajasta riippumatta. Vaikka olohuonekin olisi viihtyisä ja kauniisti sisustettu, parveke vetää kuitenkin puoleensa.Auringonsuojaverhot antavat keinon pitää olosuhteet aina miellyttävinä. Lumonin lasituksiin on saatavissa integroituvat aurinkosuojaverhot, jotka suojaavat niin paahtavalta auringon lämmöltä kuin ohikulkijoiden katseilta.Auringonsuojaverhot kannattaa hankkia kerralla koko taloyhtiön parvekelaseihin ja ne ovat kätevä laitattaa myös vaikkapa parvekelasien huollon yhteydessä. Näin taloyhtiö saa ne mittojen mukaan tehtynä ja valmiiksi ammattilaisen paikoilleen asentamana.
202112_74043.jpg
Kuka korvaa entisen osakkaan teettämät sähkötyöt?
Entinen osakas on tehnyt keittiöremontin, jonka yhteydessä tehnyt muutoksia keittiön sähköihin v.2015. Ostin asunnon 3 kk sitten.Hiljattain minulla oli astianpesukonepäällä ja laitoin kahvinkeittimen päälle, jolloin sähköt menivät poikki keittiössä. Tarkistin sulaketaulun eikä sulakkeita ollut palanut. Tilasin sähkömiehen paikalle, joka löysi keittiön kaappiin sijoitetun sähkönjakorasian, jossa oli palanut liitin.Sähkömies kertoi, että kaikki keittiön sähkörasiat on ketjutettu 16 A sulakkeen alle. Eli jääkaappi/pakastin, astianpesukone, mikro sekä työpöydän pistokkeet (3 x 2 kpl). Eli jos käytän astianpesukonetta, kahvinkeitintä tai mikroa saman aikaisesti, aiheuttaa se sähköpiikin.Joudunko hyväksymään tällaisen entisen osakkaan teettämän sähkötyön?
20136_35447.jpg
Lumon parvekejulkisivu mahdollistaa rakentamisen lähemmäs melualueita
Liikennemelu lisääntyy ja asuntoja rakennetaan yhä vaativimmille paikoille: lentokenttien ja teollisuuden läheisyyteen sekä isojen liikenneväylien varteen.Tilanteet myös muuttuvat. Aikaisemmin niin rauhallinen asuinalue muuttuu meluisammaksi uusien tielinjausten myötä tai kaupunki laajenee ja myös sen hälinä ja melu saavuttavat ennen rauhalliset kiinteistöt.Lue lisää parvekelasituksistaJätä yhteydenottopyyntö!
20133_34342.jpg
Suunnittelupankista apua korjaushankkeiden suunnitteluun
Julkisivuremontti, putkiremontti ja vesikattoremontti ovat tyypillisiä taloyhtiön korjaushankkeita. Näiden hankkeiden järkevä ja kustannustehokas toteuttaminen, siten että saavutetaan laadukas ja pitkäikäinen lopputulos, vaati aina hyvää suunnittelua. Omataloyhtiö.fi:n Suunnittelupankki tarjoaakin korjaushankkeen osapuolille teknistä tietoa toteutusratkaisuista ja niiden mahdollisuuksista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton