• Etusivu
  • Remontti

Sadevesijärjestelmä, alus- ja vesikate samassa paketissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 07.09.2011
20119_27722.jpg

Icopalin Felx Multi

Vesikaton katetuotteiden hankkiminen on helppoa kuin heinänteko varsinkin, kun tuotteet tulevat samalta tavarantoimittajalta.

Vaadi parasta, valitse Icopalin aluskate

Aluskate on tärkeä osa toimivaa kattokokonaisuutta – aluskatteen tulee kestää yhtä kauan kuin varsinaisen katemateriaalin. Käyttämällä laadukasta aluskatetta varmistetaan rakenteiden toimivuus koko varsinaisen katemateriaalin käyttöiän ajan. Laatua kannattaa valita siis myös päällimmäisen katteen alle!
Jos aluskate pettää, on edessä usein iso remontti. Oikealla aluskatevalinnalla säästät siis selvää rahaa. Varmin ja pitkäikäisin vaihtoehto aluskatteeksi on umpialustan päälle asennettu kumibitumialuskermi.
Aluskatteet suojaavat rakenteita katteen raoista mahdollisesti tulevalta vedeltä ja lumelta. Tuotteet on UV-suojattu, joten ne toimivat myös väliaikaisena suojana ennen varsinaisen katteen asentamista. Aina on kuitenkin suositeltavaa asentaa vesikate mahdollisimman pian aluskatteen asentamisen jälkeen.

Aluskatteen tehtävä ei ole ainoastaan varmistaa katon tiiviyden varmistaminen, vaan aluskatetta tarvitaan myös vesikatteen alapintaan kondensoituvan veden johtamiseen pois.
Kondenssikosteus syntyy lämpötilaeroista. Esimerkiksi, kun lämmin sisäilma ja sen mukanaan tuoma kosteus kohtaavat vesikatteen viileän alapinnan, tiivistyy vesihöyry pisaroiksi katteen alapinnalle. Tiivistyneet pisarat tippuvat aluskatteen pinnalle, joka ohjaa veden räystäälle. Kondensoitumista tapahtuu myös sään äkillisten lämmönvaihteluiden vuoksi.

Icopal Monarperm
Icopal Monarperm

Decra-kiviteräskatteelle myönnetään Suomen pisin kattotakuu

Decra tarjoaa turvallisen suojan vaikka myrskytuulet kuinka tuivertaisivat tai lämpötilat vaihtelisivat. Kiviteräskatteelle annetaan 30 vuoden puhkiruostumattomuustakuu ja 20 vuoden pinnoitetakuu.
Kiviteräskate on tiivis ja hiljainen: se vaimentaa tehokkaasti rankkasateen rummutuksen. Kivisirotteinen pinta ei kiillä, joten se sulautuu hyvin ympäristöön. Pinnoitteesta ei irtoa haitallisia aineita - sadeveden voi käyttää uudelleen kasteluvetenä.

Decra-kiviteräskate ja Sadetar-sadevesijärjestelmä
Decra-kiviteräskate ja Sadetar-sadevesijärjestelmä

Tyylikkäästi toimiva Sadetar

Tyylikäs ja kestävä sadevesijärjestelmä viimeistelee toimivan kattokokonaisuuden. Sadetar-sadevesijärjestelmä kestää erinomaisesti lumikuormien ja rankkasateiden aiheuttamat rasitukset ja johtaa veden siististi pois katolta.
Sadetar-tuotteet valmistetaan pinnoitetusta teräsohutlevystä. Terästä suojaa sinkitys, jonka päällä on pohjamaali ja kestävä pinnoite. Sadetar säilyttää ulkonäkönsä haalistumatta vuodesta toiseen; se on suunniteltu kestämään kovimpiakin sääolosuhteita – olipa kyse vedestä, tuulesta tai lumen ja jään kuormituksesta. Siksi Icopal antaakin Sadettarelle kymmenen vuoden takuun!
Sadetar sisältää toisiinsa täysin tiiviisti sopivat osat, joiden liittäminen ja kiinnittäminen on helppoa. Kaikki osat on suunniteltu siten, ettei asentamisessa tarvita erikoistyökaluja. Järjestelmä pitää sisällään kourun kannattimet eri kattokaltevuuksille ja näiden lisäksi järjestelmään kuuluu säädettävä kourun kannatin. Sadetar sopii täydellisenä ja monipuolisena järjestelmänä kaikenlaisiin uudis- ja saneerauskohteisiin, myös rivi- ja pienkerrostaloihin.

Muovipintainen Icopal Sadevesijärjestelmä

Icopal Sadevesijärjestelmä on tehty läpivärjätystä PVC-muovista ja se kestää kolhut, pakkaset, paahtavat helteet, lumikuormat ja muut sään tuomat vaihtelut.
Sileään muovipintaan ei tartu lika, ja vesi pääsee virtaamaan vapaasti ilman tukkeumia. Muovinen sadevesijärjestelmä vaimentaa lisäksi tehokkaasti veden ropinaa ja jäiden kolinaa.
Icopal Sadevesijärjestelmä on täydellinen, mittatarkka kokonaisuus, joka on helppo asentaa. Icopal Sadevesijärjestelmän osista syntyy aina toimiva, tiivis ja hyvännäköinen ratkaisu etenkin pienempiin rakennuksiin.
Sadevesijärjestelmän kourut ja syöksyputket ovat muotoilultaan kulmikkaita. Kaikki kourut ja putket ovat läpivärjättyjä, joten ne säilyttävät siistin ulkonäkönsä vuodesta toiseen. Icopal Sadevesijärjestelmän värivaihtoehdot ovat musta, valkoinen ja ruskea.

Decra-kattoratkaisu sisältää kaiken katolle tarvittavan

Decra sopii niin saneeraukseen kuin uudiskohteeseen sekä pientaloihin että julkiseen rakentamiseen. Kokonaisratkaisuun sisältyvät Monarperm- tai Monarfol-aluskate, Sadetar-sadevesijärjestelmä sekä kattoturvatuotteet.

Icopal Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20095_17024.jpg
Urakointi- ja huoltopalvelut
Icopal Oy:n urakointiyhtiöt tarjoavat täyden palvelun ratkaisuja bitumikattourakointiin ja muuhun vedeneristysurakointiin, peltikattourakointiin, julkisivu-urakointiin sekä kattojen huoltopalveluihin ja savunpoistoluukkujen asennuksiin ja tarkastuksiin.
20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
20236_82145.jpg
Hallituksen suhtautuminen metelöintiin?
Olemmeko oikeutettuja saamaan korvausta hallituksen menettelystä seuraavassa asiassa:Vuokralaisemme valitti, että yläkerran asunnossa tapeltiin, heiteltiin huonekaluja ja soitettiin musiikkia n. 4 h öiseen aikaan. Yläkerran asukas ei kieltänytkään metelöintiä, sanoi vaan et hänen vieraansa kaatuilivat ja siitä johtui töminä, ei huonekalujen heitosta. Valituksen kuultuani kysyin muiltakin talon asukkailta, olivatko meteliä kuulleet. Metelöintiä oli ollut, mutta alakerran asuntoon se kuuluu kovemmin. Laitoin isännöitsijälle välittömästi asiasta kuultuani käskyn, että metelöinnistä on varoitus laitettava. Hän lähetti varoituksen asunnon omistajalle ja sen metelöivälle vuokralaiselle, mutta hallitus oli sitä mieltä, että oli tehty hätiköity päätös ja isännöitsijä pyysikin anteeksi varoituksen antamista. Vuokralaisemme sanoi asuntonsa irti hallituksen suhtautumisen vuoksi.Minkälaiset mahdollisuudet on saada hallitukselta korvaus hyvän vuokralaisemme poismuuton vuoksi? Huoneistoon ei ole yrityksistä huolimatta uutta vuokralaista saatu.
202110_73365.jpg
Lue asian­tuntijoiden vastaukset linja­saneeraukseen liittyviin kysymyksiin
Kun putkiremontti on tulossa ajankohtaiseksi herää taloyhtiössä usein enemmän kysymyksiä kuin suoria vastauksia: Minkä ikäisessä taloyhtiössä yleensä putkiremontti tulee ajankohtaiseksi? Onko aina lähdettävä evakkoon putkiremontin tieltä? Miten putkiremontin ajankohta määräytyy? Entä kumpi olisi parempi, perinteinen remontti vai sukitus?Ohessa putkiremontti-aiheisia, asiantuntijoille esitettyjä, kysymyksiä vastauksineen. Artikkelin lopusta löydät myös linkin uuteen aiheesta kertovaan webinaaritallenteeseen.
20203_63407.jpg
Voiko yhtiökokouksen pitää etäpalaverina?
Yhtiökokouksiin on mahdollista osallistua etänä.Etäosallistuminen on mahdollista kahdessa tapauksessa:jos yhtiöjärjestyksessä määrätään mahdollisuudesta, taijos hallitus päättää sallia etäosallistumisen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton