• Etusivu
  • Remontti

Katon ei tarvitse olla vanha tarvitakseen huoltoa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 12.06.2012Päivitetty 11.04.2014
2018_903921404_201261210173.jpg

Huollettavan kohteen alkuperäinen katto oli konesaumattua peltiä.

Huolto tarve katolla joka vuosi

Luonnonvoimien, mahdollisten materiaalivirheiden tai inhimilliset vahinkojen aiheuttamat vauriot eivät katso katon ikää. Niitä tapahtuu ja ne pitää kohdata. Niin taloyhtiöissä kuin pientaloissakin katon tarkastuskierrokset on syytä ottaa osaksi vuotuista huolto-ohjelmaa ja havaittuihin puutteisiin on tartuttava ennen kuin se on liian myöhäistä. Säännöllinen huolto ehkäisee ongelmia ja lisää katon käyttöikää.

2018_903921404_2012612101944.jpg
Peltikatteen saumojen väliset alueet täytettiin eristeellä, jotta uudelle bitumikatteelle saatiin tasainen pohja.

Kun kohtaat vahingon, älä epäröi kääntyä ammattilaisen puoleen

Pienet vuototapaukset varsinkin suurilla katoilla eivät suinkaan ole harvinaisia. Ongelmarakenteita löytyy ja usein mahdolliset ongelmat osataan paikantaa hyvinkin nopeasti. Paras tapa aloittaa vauriokartoitus on pyytää ammattilainen paikalle. Katosta voidaan solmia huoltosopimus, joka pitää sisällään kaksi vuosittaista tarkastuskierrosta. Tarvittaessa on hyvä aloittaa katon kuntotarkastuksella.

- Kuntotarkastus on hyvä tapa selvittää katon nykytila. Mm. kattotyypin, käytetyn katemateriaalin ja läpivientien sijainnista voidaan päätellä riskipaikkoja, joihin kiinnitetään erityistä huomiota. Tarkastusta tilattaessa on syytä kiinnittää huomiota tekijän ammattitaitoon, sillä tarkoituksena ei ole etsiä tarpeettomia korjauskohtia, vaan tuottaa todenmukainen arvio tilaajalle katon kunnosta ja suositeltavista toimenpiteistä. Se puututaanko havaittuihin ongelmiin tarvittavalla vakavuudella, riippuu luonnollisesti omistajasta. Toki korjauksia voidaan tehdä pienemmässäkin mittakaavassa, mutta todellinen ammattilainen kartoittaa ja korjaa tilanteen niin, että ongelma poistuu eikä vain siirry eteenpäin, kertoo toimialapäällikkö Janne Asuintupa Icopal Katto Oy:stä.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous Icopalin julkisivu- ja kattourakoinnista sekä huoltopalvelusta

Yhteystiedot alueittain

Katto on kokonaisuus, jossa eri osasten on sovittava yhteen

Vaurioilla on syynsä. Tampereella korjatussa taloyhtiössä alkuperäisenä katteena oli ja on osin edelleen konesaumattu peltikate. Taloyhtiö on rakennettu yhdeksänkymmentäluvun loppupuolella eikä katteessa sinällään ollut mitään vikaa, mutta vuotoja yläpohjaan ja edelleen ylimmän kerroksen huoneistoon oli tullut. Vuoto-ongelmia oli yritetty ratkaista muutamaan otteeseen pienimuotoisilla parannuksilla, mutta todellinen ongelma oli ollut kuitenkin toistaiseksi ratkaisematta.

- Kohteessa tapahtuneet vuotovahingot olivat suhteellisen pieniä, mutta aiheuttivat kuitenkin jatkuvaa päänvaivaa taloyhtiölle. Selkeitä vuotopaikkoja oli erittäin vaikea paikantaa ja syyksi epäiltiinkin konesaumatun peltikaton saumoja. Sinällään katto oli hyvässä kunnossa eikä saumoissakaan ollut havaittavissa merkittäviä puutteita, mutta käytetty kateratkaisu yhdistettynä katon loivaan kaltevuuteen ei taannut katolle tarkoituksenmukaista toimintaa. Konesaumattua peltiä on asennettu paljon vastaaviin kohteisiin, mutta katemateriaalina bitumikermikate soveltuu ominaisuuksiensa puolesta huomattavasti paremmin loivemmille katoille, täydentää Asuintupa.

20126_31179.jpg
Janne Asuintupa
Janne Asuintupa

Onnistunut huolto poistaa ja mahdollisuuksien mukaan ehkäisee ennalta vastaavat ongelmat

Koska alkuperäinen katevalinta ei tehnyt katosta toimivaa, päätettiin se korjata niin, että alkuperäiset ongelmat poistuisivat ja samantyyppisiltä ongelmilta voitaisiin katon korjatulta osin tulevaisuudessa välttyä. Alkuperäinen kate oli ongelmista huolimatta hyvässä kunnossa, joten korjaavat toimenpiteet päätettiin tehdä konesaumatun pellin päälle.

- Ensivaiheessa peltikaton pinta tehtiin tasaiseksi lisäämällä saumojen väliin ohut lisäeristekerros, jolla katon pinta saatiin tasaiseksi. Tasoitetun pinnan päälle asennettiin erinomaisesti loiville ja tasakatoille sopiva Icopalin aluskermi ja sen päälle pintakermi. Huoltourakan yhteydessä tehtiin luonnollisesti myös muita pienempiä katon toimintaa parantavia toimenpiteitä, kuten lämpövastuskaapeleiden uudelleen sijoittelua kertoo Asuintupa.

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous Icopalin julkisivu- ja kattourakoinnista sekä huoltopalvelusta

Yhteystiedot alueittain

Icopal Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20095_17024.jpg
Urakointi- ja huoltopalvelut
Icopal Oy:n urakointiyhtiöt tarjoavat täyden palvelun ratkaisuja bitumikattourakointiin ja muuhun vedeneristysurakointiin, peltikattourakointiin, julkisivu-urakointiin sekä kattojen huoltopalveluihin ja savunpoistoluukkujen asennuksiin ja tarkastuksiin.
20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
20118_27306.jpg
Taloyhtiön ilmanvaihto kerralla kuntoon
Korvausilmaventtiilien asentaminen käy yleensä helposti ja kustannukset ovat vain muutamia satasia huoneistoa kohden. Jos jo nyt tiedät mitä tuotteita tarvitset, voit pyytää kirjallisen tarjouksen osoitteesta terveysilma @ terveysilma.fi. Voimme helposti räätälöidä taloyhtiölle sopivan tuotekokonaisuuden. Älä epäröi ottaa yhteyttä ja kysyä lisää. Taloyhtiön tekemälle kertahankinnalle myönnämme tuntuvan hintaedun.Terveysilman tekemällä asunnon sisäilmankierron kartoituksella voidaan havaita ongelmat asunnon ilmanvaihdossa. Teemme myös parannusehdotuksen ja tarjouksen tilanteen korjaamisesta mikäli se on järjestettävissä kohtuukustannuksin ja ilman koneellista tuloilmajärjestelmää. Projektipäällikkö Seppo Hurskainen numerossa 09 477 8940 kertoo mielellään lisää kartoituksesta.
20218_71758.jpg
Onko talo­yhtiössänne hissi­turvalli­suuden vas­tuut sel­vät? Osal­listu tutki­mukseen ja voita lahja­kortti!
Hissit ovat monessa taloyhtiössä arkipäivää ja joillekin välttämättömyys, jota ilman ei pysty suoriutumaan arkielämästä. Hissien turvallisuus ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys.Koetko taloyhtiönne hissit turvallisiksi? Tiedätkö kuka pitää huolta hissinne turvallisuudesta esimerkiksi tarkastuksien muodossa? Entä mikä taho on vastuussa hissin turvallisesta toiminnasta? Onko asiaa tiedostettu taloyhtiössänne?Osallistu nopeaan (2-3min) kyselyyn ja voita valitsemasi lahjakortti! Yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kolme kappaletta 50 euron lahjakortteja valinnan mukaisesti.
20137_35652.jpg
Energiatodistus uudistui- miten tämä vaikuttaa taloyhtiössä?
Rakennusten energiatodistus uudistui, nyt myös pientaloihin tarvitaan todistus.Valtioneuvosto hyväksyi 27. helmikuuta asetukset, jotka yhdessä samaan aikaan annettujen ympäristöministeriön asetusten kanssa viimeistelevät rakennusten energiatodistusta koskevan uudistuksen. Energiatodistus tarvitaan nyt myös vanhan pientalon myynnin tai vuokrauksen yhteydessä, kuten muissakin rakennuksissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton