• Etusivu
  • Remontti

Kotimainen wc tarpeeseen kuin tarpeeseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Julkaistu 04.07.2012Päivitetty 09.09.2022
20127_31395.jpg

IDOn uutuuksista löytyy esimerkiksi Trend-kalustesarjan kanssa samaa sävyä oleva tummanharmaa istuinkansi. Yhtenäisellä värimaailmalla tilasta tulee tyylikäs ja harmoninen.

Wc-istuin on pitkäikäinen hankinta. Se on käytössä monta kertaa päivässä, joten sen on oltava niin toimiva, tyylikäs kuin kestäväkin. Jos remontoit vanhaa, istuimen malli määräytyy yleensä viemäröinnin mukaan. Vanhan wc-istuimen paikalle on helpointa laittaa leveäjalkainen malli, joka peittää kätevästi ruuvin reiät. Jos rakennat kokonaan uutta, valinnanvaraa on enemmän.

Wc-istuimia on erikorkuisia ja -syvyisiä. Korkeat mallit sopivat erityisesti pitkille tai iäkkäille henkilöille. Wc-istuimen molemmille puolille kannattaa jättää riittävästi tilaa, sillä ahtaassa wc:ssä on ikävä asioida. Wc:n minimileveytenä pidetään yleensä noin 80 senttiä.

Kun tilaa on vähän

Varsinkin vanhempia taloyhtiöitä remontoidessa tila luo haasteen kylpyhuoneen uudistamiselle ja antaa tiukat puitteet sisustukselle. Nykyään tarjolla on toinen toistaan upeampia kylpyhuonekalusteita, mutta usein näyttävimmät ratkaisut joudutaan jättämään pois harkinnasta, koska tilaa on liian vähän.

IDO tuo helpotusta pienen wc- tai kylpytilan remontoijalle tuomalla markkinoille lyhyen wc-istuinmallin, joka auttaa säästämään tilaa. IDO Seven D 18 -wc-istuin on markkinoiden vähiten tilaa vievä wc-istuin. Sen kokonaissyvyys on vain 61 senttiä eli useita senttejä vähemmän kuin normaalikokoisissa wc-istuimissa.

Mallin syvyyttä on saatu nipistettyä tekemällä vesisäiliöstä aiempaa litteämpi. Istuimen design ei ole muutoksesta kärsinyt, istuin on pikemminkin muuttunut sirommaksi. Wc-istuin voidaan asentaa kiinni seinään, eli se ei tarvitse ylimääräistä tilaa taakseen. Wc-istuimen maksimi huuhteluvesimäärä on 6 litraa ja istuinkorkeus lattiasta 42 senttiä, kuten muissakin vastaavissa malleissa.

Todistetusti laadukas

IDO-wc-istuimille on myönnetty Nordic Quality -merkintä. Se takaa, että ostaessasi IDO-wc:n saat parasta mahdollista laatua. Se tarkoittaa nopeaa ja varmaa varaosien saantia vähintään 10 vuotta sen jälkeenkin, kun malli on poistunut tuotannosta. Kaikki IDOn wc-istuimet ovat myös CE-hyväksyttyjä.

IDO säästää vettä ja työtä

Muotoilun ansiosta IDO toimii tehokkaasti vähälläkin vedellä. Normaalihuuhtelu kuluttaa vain 4 litraa, ja kaksoishuuhtelumallien pieni huuhtelu vain 2,5 litraa. Halutessasi voit toki muuttaa huuhtelumääriä.

IDO Smart-lasite tekee puhdistuksesta helppoa

DO Seven D posliineissa on jatkuvan tuotekehityksen tulos: entistä liukkaampi lasite, joka hylkii likaa tehokkaammin ja tekee puhdistuksesta helppoa.

Wc-istuin on pitkäikäinen hankinta. Se on käytössä monta kertaa päivässä, joten sen on oltava niin toimiva, tyylikäs kuin kestäväkin.
Wc-istuin on pitkäikäinen hankinta. Se on käytössä monta kertaa päivässä, joten sen on oltava niin toimiva, tyylikäs kuin kestäväkin.

IDOn kansissa on valinnanvaraa

IDO Seven D -sarjan WC:t voi päivittää kylpyhuoneen sisustukseen sopivilla istuinkansilla. Kannet sopivat kaikkiin IDO Seven D – sarjan wc-istuimiin. IDOn kansi-uutuuksissa on useita eri värivaihtoehtoja. Värillisillä kansilla voidaan viimeistellä kylpyhuoneen sisustus sekä luoda vaihtelua ja persoonallisuutta kylpyhuoneeseen. Kovien kansien mukana tuleevat kestävät saranat, jotka voidaan asentaa oman valinnan mukaan joko kiinteinä tai pikalukituksella. Pikalukitus helpottaa WC-istuimen puhdistamista, koska kannet voidaan irroittaa kätevästi istuimesta siivouksen ajaksi. IDO Seven D sarjan kovissa kansissa on myös Slow close-toiminto. Turvalliset Slow close -kannet ovat käytössä ylellisen miellyttävät, koska ne laskeutuvat pehmeästi ja kolahtamatta. IDO Slow close & Quick release -kansissa yhdistyvät käyttömukavuus ja käytännöllisyys.

Wc raikkaaksi jokaisella huuhtelulla

Fresh WC on sisäänrakennettu raikastin, joka annostelee huuhteluveteen automaattisesti sopivan määrän raikastetta. Fresh wc-raikastin on mukana kaikissa IDO Seven D -malleissa sekä IDOn seinä-wc-telineissä.

Geberit Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20122_29491.jpg
Kylpyhuoneremontti alkaa suunnittelulla
Huolellisuus, suunnitelmallisuus ja riittävän asiantuntemuksen käyttö ovat avainsanoja kylpyhuoneremontin onnistumiselle. Remontissa hyvä suunnittelu maksaa aina itsensä takaisin. Mieti ensin tarkkaan perheesi kylpyhuoneen käyttöä. Montako ihmistä sitä käyttää, tarvitaanko säilytystiloja, arvostatko helppoa siivottavuutta ja mikä on budjettisi. Hyvä kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen.
20123_30170.jpg
Suihku on arjen ylellisyyttä
Onko taloyhtiöösi tulossa putkiremontti tai tarvitsevatko suihkutilat päivittämistä? Jotta huolettomia suihkuhetkiä riittäisi mahdollisimman moneksi vuodeksi, mieti hetki millaisen suihkun kotiisi valitset. Kuinka paljon miellyttävämpää onkaan suihkutella ylellisessä suihkukaapissa tai esimerkiksi suihkunurkassa kuin ikivanhan suihkuverhon takana.Suunnittelun lähtökohtana on hyvä muistaa vanha nyrkkisääntö: valitse niin iso suihku kuin tilaan suinkin mahtuu. Metri kertaa metri on ylellisyyttä, 80 x 80 senttinen riittävä ja 70 x 70 cm kannattaa ottaa silloin, kun tilaa on todella niukasti.
20229_79508.jpg
Kylpyhuone uuteen uskoon putkiremontin yhteydessä
Kylpyhuoneen remontointi on haasteellista, koska tutkimusten mukaan suomalaisissa kodeissa eniten parannettavaa on juuri kylpyhuoneissa. Remontti on monien mielissä hankala, kallis ja riskialtis hanke. Näin ei kuitenkaan todellisuudessa ole. Lopputulokset onnistuneesta hankkeesta ovat usein asumisviihtyvyyden kannalta niin palkitsevat, että asiaan kannattaa perehtyä kunnolla.Huolellisuus, suunnitelmallisuus ja riittävän asiantuntemuksen käyttö ovat avainsanoja kylpyhuoneremontin onnistumiselle. Remontissa hyvä suunnittelu maksaa aina itsensä takaisin. Mieti ensin tarkkaan perheesi kylpyhuoneen käyttöä. Montako ihmistä sitä käyttää, tarvitaanko säilytystiloja, arvostatko helppoa siivottavuutta ja mikä on budjettisi. Hyvä kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen.
20224_77602.jpg
Ilmanvaihto­remontilla eroon sisäilma­ongelmista
Usein taloyhtiöissä koetaan tarvetta parantaa ilmanvaihtoa ja pienentää energiankulutusta. Asukkaille ja hallituksen jäsenille voi kuitenkin olla vaikeaa hahmottaa, mitä ilmanvaihdolle voi tai pitää tehdä ja mikä on muutosten vaikutus. Hyvin suunniteltu ilmanvaihtoremontti huomioi käyttötarpeet, parantaa asumismukavuutta sekä tuo kustannussäästöjä taloyhtiölle.
201911_61081.jpg
Vedet tuli, mutta mistä ja minne? Apua saa yhden toimijan taktiikalla
Kun pumppaamo tulvii tai viemäri menee tukkoon, on aina ripeän toiminnan hetki. Siinä tuiskeessa ja tohinassa saattaa unohtua mitä osaamista ja kalustoa omaavia toimijoita pitää kutsuu paikalle.
20221_74364.jpg
Saako isännöitsijä toimia kokouksen puheenjohtajana?
Saako isännöitsijä toimia kokouksen puheenjohtajana? Minkälainen vastuu puheenjohtajalla on tekemistään ehdotuksista ja näille saamistaan päätöksistä asioissa, joita ei ole kokouskutsussa mainittu?Esim. jos kokouskutsussa mainitaan, että hyväksytään kylpyhuoneremontin kulut, niin voiko puheenjohtajan esityksestä päättää, että asia on loppuunkäsitelty? Kyseessä olivat siihenastiset kulut, joihin ei kuulunut yhtiön minulle korvattavaksi kuuluvia kuluja.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton