• Etusivu
  • LVI

Taloyhtiön etäluettavat vesimittarit FAQ – 5 kysymystä ja vastausta

Kaupallinen yhteistyö Koka Oy
Julkaistu 03.10.2023Päivitetty 11.10.2023
KOKA känny ja mittarit

© Koka Oy

Suoraan kulutuksen mukaisesti tehtävä laskutus on tätä päivää. Etäluettavat vesimittarit ovat yhä useammin käytössä taloyhtiöissä. Uudis- ja linjasaneerauskohteissa etäluettavat vesimittarit ovatkin olleet pakollisia vuoden 2020 lopulta alkaen. Laite ja toimintatapa ei kuitenkaan ole kaikille täysin tuttu ja tämä artikkeli vastaakin viiteen kysymykseen etäluettavista vesimittareista.

Vastaukset koskevat suomalaisen 50 vuoden vedenmittauskokemuksella varustetun Koka Oy:n etäluettavia vesimittareita.

1. Ovatko vesimittarit CE/MID-sertifioituja?

Kaikki Koka Oy:n myymät vesimittarit on CE/MID-sertifioituja. Sertifiointi tarkoittaa sitä, että laitteet on hyväksytty laskutuskäyttöön. Vesimittarit ovat siis sekä tarkkoja että luotettavia.

2. Onko huoneistokohtainen lisänäyttö pakollinen?

Asukkaalla on oltava mahdollisuus seurata vedenkulutustaan. Jos vesimittareissa ei ole kiinteää näyttöä, niin tällöin on oltava erillinen näyttö, josta kulutusta voi seurata. Kaikissa vesimittareissa on kiinteä näyttö, joten järjestelmä ei vaadi erillistä huoneistonäyttöä silloin kun se on sijoitettu paikkaan mistä se on helppo lukea. Huoneistonäytöt ovat kuitenkin saatavilla etäluettaviin vedenmittausjärjestelmiin.

3. Mittaako vesimittari sähkökatkon aikana ja säilyykö lukematieto tallessa?

Sähkökatkot ei vaikuta vedenmittausjärjestelmiin. Vesimittarit mittaavat vettä normaalisti myös sähkökatkon aikana. Sähkökatkon päätyttyä vesimittari lähettää aina ajantasaisen kulutuslukeman Online-palveluun.

4. Ovatko vesimittarit ja järjestelmät huoltovapaita?

Kaikki huoneistokohtaiset vedenmittausjärjestelmät ovat täysin huoltovapaita. Niissä ei ole osia, joita täytyisi vaihtaa tai puhdistaa järjestelmän elinkaaren aikana.

5. Onko vesimittareille käyttömaksuja tai muita piilokuluja?

Järjestelmään sisältyy maksuton Online-palvelu isännöitsijälle, joten kulutiedot saadaan siirrettyä helposti laskutukseen. Vesimittareissa ei ole erillisiä luentamaksuja. Järjestelmässä ei siis ole mitään piilokuluja.

Kiinnostuitko? Voit jättää tarjouspyynnön tai pyytää lisätietoa

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Koka Oy
LVI
huoneisto
kulutus
isännöinti
käyttövesi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20229_79597.jpg
Mitä taloyhtiö hyötyy ja mitä laki sanoo etä­luettavista vesimittareista?
Vedenkulutuksen mittaaminen on yhä ajankohtaisempaa korkeampien energian hintojen johdosta. Laki asettaa jo omat vaatimuksensa vedenmittaukselle vesimittareiden avulla, mutta mitä hyötyä taloyhtiössä on etäluettavasta vedenmittauksesta ja entä vedenmittauksesta ylipäätään? Kysymyksiin vastaa Koka Oy:n avainasiakas- ja markkinointipäällikkö Otto Moberg.
Hydrolink-mittarin asennus.
Etäluettavat vesimittarit helpottavat taloyhtiön vesilaskutusta
– Siirtyminen etäluettaviin vedenmittauslaitteisiin on helpottanut merkittävästi vesilaskutusta, kehaisee Hamina-Asunnot Oy:n tekninen isännöitsijä Ari Leander. Hamina-Asunnot Oy on Haminan kaupungin omistama vuokra-asuntoja tarjoava yhtiö. Yhtiöllä on 36 vuokrakohdetta, joissa on yhteensä 731 asuntoa.
nainen ja vesihana smartvatten
Kevennä taloyhtiösi kuluja vesitehokkuudella
Taloyhtiöiden kustannuksista merkittävä osa syntyy käyttövedestä, veden lämmityksestä ja jätevesijärjestelmästä. Vesitehokkailla valinnoilla vedenkulutusta on mahdollista pudottaa nopeasti ja asumismukavuudesta tinkimättä jopa 30 %.
Vettä juomalasiin vedenkulutus
5 syytä siirtyä kokonaisvaltaiseen vedenkulutuksen mittaukseen
Reaaliaikainen vesidata on onnistuneiden päätösten edellytys. Uusi teknologia helpottaa kiinteistön koko vedenkulutuksen optimointia.
Pariskunta tutkii tablettia
Mikä on taloyhtiösi suurin kiinteistökulu?
Tiedätkö, mikä on taloyhtiösi suurin kiinteistökulu? Vastaus on todennäköisesti vesi. Kun taloyhtiössä hyödynnetään kaikki vedenkulutusta vähentävät keinot ja ohjataan aktiivisesti muuttamaan kulutustottumuksia, varmistetaan, ettei viemäriin valu silkkaa rahaa.
tiputtava hana lisää vedenkulutusta
Täsmällinen vedenkulutuksen seuraaminen missä ja milloin tahansa
Vedenkulutuksen ajantasaisen seurannan ja kulutuksen mukaisen vesilaskutuksen ei tarvitse aiheuttaa kiinteistönomistajille kohtuutonta työtaakkaa. Oikeastaan päinvastoin, siirtyminen älykkääseen vedenmittaukseen auttaa vähentämään hallinnollista työmäärää ja vapauttamaan aikaa muuhun.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton