• Etusivu
  • Remontti

Kausihuolto paljastaa katon mahdolliset viat

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 20.12.2011Päivitetty 15.03.2012
201112_29011.jpg

Viime vuosien kovat talvet ovat laittaneet katot koville niin olosuhteiden kuin niistä johtuneiden huoltotoiminen, kuten lumenpudotusten, myötä.
Eri mediat ovat jälleen tuoneet tietoisuuteemme vesikatteille aiheutuneista vahingoista, joista on aiheutunut mittavia vahinkoja kiinteistöjen omistajille.

Kevään koittaessa on järkevää käydä tarkastamassa katon kunto. Ammattilainen osaa tarkastaa yksityiskohdat ja voit keskittyä nauttimaan huolettomista kesäpäivistä.

Myös kattojen turvatuotteet ovat olleet lujilla suurten lumimassojen vuoksi ja tarjoamme nyt kattoturvatuotteiden kartoituksen kaupan päälle tilatessanne kattokuntotarkastuksen tai tutkimuksen 15.4.2012 mennessä. Saat kirjallisen raportin katon kunnosta ja turvavarustuksesta. Kaikkien yhteinen etu on, että katoilla voidaan työskennellä turvallisesti.

Anna kattohuolto ja –tarkastukset ammattilaisten käsiin

Huoltokäynnillä siivoamme katon irtoroskista ja tarkastamme katteen sekä läpivientien kunnon. Puhdistamme kattokaivot ja rännit, millä varmistetaan veden hallittu poisto katolta myös jatkossa. Arvioimme katteen ja läpivientien kunnon vaurioiden varalta ja tilanteen mukaan korjaamme mahdolliset vauriot heti tai teemme niistä korjausehdotuksen. Teemme jokaisesta huoltokäynnistä asiakkaalle raportin, jonka asiakas saa halutessaan nähtäväkseen myös Kattohuollon extranet-verkkopalvelun kautta.

Solmimalla Kattohuoltosopimuksen saat katolle säännölliset tarkastukset ja raportin katon kunnosta ja tehdyistä toimenpiteistä kaksi kertaa vuodessa. Kattohuollon saa myös kertakäyntinä ilman jatkuvaa sopimusta.

Ota yhteyttä ja tilaa tarjous Icopalin huoltopalvelusta

Yhteystiedot alueittain

20123_30058.jpg

Kattohuolto sisältää

Vesikatot

  • Vedeneristyksen pinnan puhdistus irtoroskista.
  • Katteen silmämääräinen arviointi.

  • Läpiviennit, laipalliset
  • Läpivientien silmämääräinen tarkastus (alipainetuulettimet ja muut laipalliset läpiviennit).

  • Läpiviennit, muut
  • LVI-läpivientien eristyksen silmämääräinen tarkastus.
  • Läpivientien suojapellitysten kunnon arviointi.
  • Valokupujen tiivistyksien ja yleisen kunnon tarkastus.

  • Vedenpoisto
  • Kattokaivojen (katon yläpuoliset osat) sekä mahdollisten rännien puhdistaminen ja kunnon arviointi.

  • Räystäät
  • Räystäsrakenteet ja niiden pellitysten kunnon ja kiinnitysten tarkastus.
  • Räystäiden kermien ylösnostojen kiinnityksen tarkastus.

  • Kattoturvatuotteet
  • Silmämääräinen tarkastus ja toimintakunnon varmistaminen.

  • Korjaustyöt
  • Kausihuolto sisältää myös pienehköt korjaustyöt, jotka ovat tehtävissä ilman tulitöitä.
  • Suuremmat paikkaustyöt suoritetaan tilaajan valtuutuksella laskutöinä.
  • Ota yhteyttä ja tilaa tarjous Icopalin huoltopalvelusta

    201112_29013.jpg
    201112_29014.jpg
    Icopal Oy
    Remontti
    Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
    Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

    Aiheeseen liittyvää

    20095_17024.jpg
    Urakointi- ja huoltopalvelut
    Icopal Oy:n urakointiyhtiöt tarjoavat täyden palvelun ratkaisuja bitumikattourakointiin ja muuhun vedeneristysurakointiin, peltikattourakointiin, julkisivu-urakointiin sekä kattojen huoltopalveluihin ja savunpoistoluukkujen asennuksiin ja tarkastuksiin.
    20098_18360.jpg
    Icopalilla laadukasta valokateosaamista
    Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
    Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
    Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
    Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
    Katu, jossa on taloja rivissä
    Kustannusten jako osakkaiden kesken?
    Asumme osakeyhtiössä johon kuuluu -68 rakennettu omakotitalo (kiinteistö A) ja 80-luvulla rakennettu paritalo (kiinteistö B) - eli osakeyhtiöön kuuluu kolme huoneistoa. Yhtiöjärjestyksessä on määritelty rakennusten hallintojakoalueet sekä siitä, että kumpikin kiinteistö sekä asunnot vastaavat omista kiinteistöön liittyvistä kuluista.Vanhemman omakotitalon kellariin on sijoitettu kaikki huoneistokohtaiset sähkötaulut sekä kiinteistön sähkötauluksi nimetty. Nyt on ilmennyt, että kiinteistön sähkötaulusta aiheutuvat kulut koostuvat n. 10 % osuudella yhteisellä ajotiellä olevista ulkovaloista ja loppuosa 80-luvulla rakennetun paritalon huippuimureista koituvasta sähkönkulutuksesta.Kaikki edelliset kulut on kuitenkin jaettu maksettavaksi kaikkien kolmen osakkaan kesken vedoten siihen, että toisen kiinteistön huippuimuri on sijoitettu ns. kiinteistön sähkötauluun. Kuuluuko vanhemman omakotitalon osallistua vain paritalossa sijaitsevan huippuimurin ilmanvaihdosta koituviin kuluihin?
    20225_78293.jpg
    Melusta asiaa - tai kuultavaa
    Melusta puhutaan paljon. Asiana melu on hankala, sillä melun aiheuttama häiriö koetaan yksilöllisesti. Tyypillisiä ympäristöstä kuuluvan melun aikaansaamia vaikutuksia ovat rentoutumisen häiriintyminen, keskittymis- ja suorituskyvyn aleneminen sekä erilaiset stressioireet. Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa asunnon ja muun oleskelutilan terveydellisistä olosuhteista onkin melulle asetettu selkeät raja-arvot, jotka eivät saisi ylittyä.
    201911_60946.jpg
    Onko rivitalonne ullakko paloturvallinen?
    Rivitalopaloja on Suomessa keskimäärin vajaat 300 vuodessa, osa paloista johtaa kiinteistön täydelliseen tuhoutumiseen. Ennen 90-lukua rakennetuissa rivitaloissa ullakot ovat yleensä yhtä avointa tilaa, jossa tuli pääsee leviämään muutamassa minuutissa asunnosta toiseen. Vesivek on kehittänyt ensimmäisen kattosaneerauksen yhteydessä toteutettavan palokatkoratkaisun, joka luotettavasti estää tulen leviämisen kiinteistön yläpohjassa asunnosta toiseen.

    Luetuimmat

    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton

    Uusimmat

    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton
    skeleton