• Etusivu
  • Ajankohtaista

Laiteuusintapalvelulla lämmönjakolaitteet helposti uusiksi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Fortum Power and Heat Oy
Julkaistu 10.06.2014
20144_39118.jpg

Fortumin laiteuusintapalvelu on taloyhtiölle vaivaton ja turvallinen tapa huolehtia kiinteistön lämmityslaitteiden uusimisesta.

Lämmönjakolaitteet voi uusia avaimet käteen -periaatteella

Fortum tekee laitemitoituksen asuintaloille ilmaiseksi lämmönjakolaitteiden uusinnan yhteydessä. Jos kiinteistön käyttötarkoitukseen on tullut muutoksia tai lämmitysverkoston tasapainotuksesta on vierähtänyt aikaa, on hyvä käyttää suunnittelijaa. Laitemitoituksessa mitoitetaan lämmönsiirtimet, säätöventtiilit, pumput ja paisuntalaitteet. Fortum hoitaa haluttaessa myös koko lämmönjakolaitteiden uusimisen avaimet käteen -periaatteella. Suunnitteluvaiheeseen on varattava riittävästi aikaa, jotta kaikki tekijät saadaan huomioiduksi. Hankesuunnittelu, laitteiston mitoitus, urakan kilpailutus, aikataulutus ja hankkeen toteuttaminen vaativat jokainen vaihe oman aikansa ja huomionsa. Itse laiteuusinta sujuu urakoitsijan osalta nopeasti eikä vuodenajalla ole toteutuksen kannalta suurta merkitystä. Lämmityskatkos kestää yleensä vain yhden työpäivän.

Uusi kaukolämpölaitteet vaivattomasti Fortumin laiteuusintapalvelun avulla!

Kun lämmönjakolaitteet ovat yli 20 vuotta vanhat, kannattaa ne uusia seuraavan viiden vuoden sisällä. Fortumin tarjoamalla Avaimet käteen -laiteuusintapalvelulla uusit kiinteistösi lämmönjakolaitteet vaivattomasti yhtenä kokonaisuutena ja varmistat samalla niiden optimaalisen toimivuuden.

Fortum tutkii lähtötilanteen

Valmistelemme projektin paikan päällä kiinteistön teknisessä tilassa ja sovimme sopivan aikataulun laiteuusinnalle.

Fortumin laiteuusintapalvelu mitoittaa lämmönjakolaitteet

Mitoitamme kaukolämmön lämmönsiirtimet, säätöventtiilit, pumput ja paisuntalaitteet tämän päivän käyttövaatimuksia vastaaviksi. Laitemitoitus laaditaan kiinteistön lämmönkäyttötietojen perusteella ja se perustuu kiinteistön todelliseen lämmöntarpeeseen.

Fortumin laiteuusintapalvelu purkaa ja asentaa lämmönjakolaitteet

Aluksi vanhat laitteet puretaan, jonka jälkeen uudet lämmönjakolaitteet asennetaan ammattitaitoisen urakoisijamme toimesta. Laiteuusintapalveluun kuuluvat lämmönjakolaitteet ja niiden asentamiseen liittyvät työt mm. lämmityksen ja lämpimän käyttöveden lämmönsiirtimet, automatiikka, pumput, putkivarusteet, varolaitteet sekä sähkö- ja rakennustekniset aputyöt. Lopuksi teknisen tilan lattia voidaan maalata hohtavan siistiksi. Tekninen tila on taas uudenveroinen. Saat kahden vuoden takuun laitteille ja työlle!

Fortumin laiteuusintapalvelu tarkastaa, että uudet laitteet toimivat moitteettomasti

Asennuksen jälkeen tarkastamme, että laitteet toimivat niin kuin on suunniteltu ja varmistamme, että lämmönjakokeskus on säädetty ja viritetty oikein. Tarkastuksesta asiakas saa pöytäkirjan.

Kiinnostuitko Fortumin laiteuusintapalvelusta?

Ota yhteyttä ja laskemme Fortumissa sinulle tarjouksen.

Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Järvenpää ja Tuusula
Antti Hölsä, puh. 010 4521 077
antti.holsa@fortum.com

Joensuu
Kari Hiltunen, puh. 010 4564 869
kari.hiltunen@fortum.com

Fortum Power and Heat Oy
Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20134_34749.jpg
Oireileeko lämmitys? Valitse täyden palvelun Fortum Kaukolämpö
Fortum tarjoaa kaukolämpöä Espoossa, Kauniaisissa ja Kirkkonummella.Kun taloyhtiössä lämmittää kaukolämpö, asukkaat voivat ottaa rennosti eikä talossa tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa. Asukkaat arvostavat varmasti myös kaukolämmön huolettomuutta, toimintavarmuutta ja edullisuutta.Jätä yhteydenottopyyntö tästä!
20135_34997.jpg
Milloin taloyhtiön lämmönjakolaitteet ikääntyvät?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Talossa ei tarvitse miettiä lämmön eikä lämpimän veden riittävyyttä, vaan sitä riittää kaikissa tilanteissa.
20136_35539.jpg
Lähestyykö lämmönjakolaitteiden uusiminen?
Kaukolämpökiinteistössä lämmitys on huoletonta, toimintavarmaa ja edullista. Lämmönjakolaitteet kaipaavat uusimista vain parinkymmenen vuoden välein.
20219_72311.jpg
Osakeluettelon siirto - lue viisi yleisintä kysymystä
Vanhojen (ennen vuotta 2019 perustettujen) asunto-osakeyhtiöiden pitää siirtää osakeluettelo huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä. Siirtyminen huoneistotietojärjestelmään vaatii taloyhtiön hallituksen päätöksen ja siitä on ilmoitettava osakkeenomistajille.Osakeluettelo siirretään huoneistotietojärjestelmään Maanmittauslaitoksen sähköisen osakeluettelon siirtopalvelun avulla. Jos taloyhtiön hallintoa hoitaa ammatti-isännöitsijä, osakeluettelon siirrosta tulee aina ottaa yhteyttä isännöitsijään.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Myyjän antamat virheelliset tiedot ja vastuu tulevan remontin kustannuksista
Ostimme elokuussa 2012 huoneiston vuosina 1920-41 rakennetusta rivitaloyhtiöstä. Ennen kaupantekoa meille annettiin vuonna 2007 taloyhtiössä tehty alapohjan kuntotutkimusraportti, josta kävi ilmi, että osassa yhtiötä oli tutkittu asuntojen alapohjan kuntoa ja todettu mm. lahovaurioita. Meidän asunnon alapohjaa ko. tutkimus ei jostakin syystä ollut koskenut. Myyjä kuitenkin kertoi meille, että hän on itse käynyt asuntomme alapohjaa katsomassa eikä siellä ole ollut mitään merkkejä minkäänlaisista vaurioista. Luotimme tähän emmekä tämän vuoksi pyytäneet erillistä alapohjan tarkastusta ennen kaupantekoa.Syksyn ja alkutalven aikana asuntoomme alkoi tulla pistävää maakellarimaista hajua ja meille tuli monenlaisia oireita (mm. jatkuva flunssa, pitkittynyt yskä ja keuhkoputkentulehdus sekä silmäoireet). Lisäksi asuntoomme ilmestyi hyönteisiä, jotka terveystarkastajan tutkimuksissa todettiin lahoavaa puuta syöviksi kuoriaisiksi. Otimme yhteyttä isännöitsijään, joka pyysi paikalle sisäilmatutkimuksen. Tarkempia sisäilmamittauksia ei kuitenkaan tehty, koska voitiin silmämääräisesti todeta, että kattoikkunan vuotaminen on aiheuttanut homevaurioita ainakin ikkunan läheisyyteen, asunnossa on puutteellinen ilmanvaihto ja alapohjassa on laajoja laho- ja homevaurioita sekä orgaanista materiaalia, joka tutkimuksen tehneen henkilön mukaan on kehotettu poistamaan useita vuosia sitten. Tämä orgaaninen aines yhdessä puutteellisen ilmanvaihdon kanssa on osaltaan vaikuttanut lahovaurioiden syntyyn. Koska asunnossamme ei ole korvausilmaventtiileitä, tulee homeitiöitä ym. sisältävä korvausilma rakenteiden läpi alapohjasta asuntoon.Taloyhtiö toki vastaa rakenteellisten vaurioiden korjauksesta, mutta kaikki kustannukset tulevat kuitenkin lopulta meidän osakkaiden maksettavaksi. Olemme olleet yhteydessä muutamaan lakimieheen mahdollisuudestamme saada myyjältä korvauksia meille remontista aiheutuvista kustannuksista. Mielipiteet ovat kuitenkin olleet melko erilaisia: yksi ehdottaa kaupanpurkua, toinen hinnan alennusta ja kolmannen mielestä meillä ei ole lainkaan mahdollisuutta saada myyjältä korvauksia. Mitenhän tämä asia nyt sitten on ja miten tässä kannattaisi menetellä? Tosiasiahan kuitenkin on, että mikäli olisimme tienneet taloyhtiön ja asuntomme todellisen kunnon, emme olisi ko. kauppaa tehneet. Nyt meillä on asunto taloyhtiössä, jolla piti olla hyvä taloudellinen tilanne, mutta joka nyt joutuukin ottamaan koko ajan lisää lainaa vaurioiden korjauskustannusten rahoittamiseksi. Lisäksi meillä on asunto, jota olemme itse tuhansilla euroilla remontoineet ja jota ei nyt tulevan remontin aikana todennäköisesti voi asumiseen käyttää.
20195_57766.jpg
Sähköauton lataus taloyhtiössä - toimitaanko oikein?
Taloyhtiössämme asuu vuokralainen, joka on hankkinut sähköauton noin vuosi sitten. Hän lataa autoaan lämmitystolpasta ilman mitään mittaria. Yhtiökokouksessa vaadin isännöitsijää puuttumaan asiaan. Mitään ei ole kuitenkaan tapahtunut. Puheenjohtaja ei myöskään ota kantaa. Mitä kannattaisi tehdä?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton