• Etusivu
  • Remontti

Luonnonkivellä kestävät ja käytännölliset kodin pinnat

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Tulikivi Oyj
Julkaistu 09.08.2021Päivitetty 11.10.2022
202210_71801.jpg

Kivet soveltuvat käytettäväksi monenlaisissa tiloissa.

Aito ja ajaton luonnonkivi on ekologinen ja paloturvallinen kodin sisustusmateriaali, jolla on pitkä elinkaari. Sisustusmateriaalina siinä yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla kestävyys, käytännöllisyys ja esteettisyys. Käyttämällä luonnonkiveä kodin sisustusmateriaalina voi merkittävästi nostaa asunnon arvoa ja luonnolliset värit istuvat sisustukseen vuodesta toiseen. Kivilajista riippuen luonnonkivi taipuu moneen ja on erinomainen valinta kaikkiin kodin tiloihin.

Kivi sopii moneen kohteeseen

Kiven tärkeimpiä ominaisuuksia ovat muun muassa sen yksilöllisyys ja monikäyttöisyys. Kivilajien sisällä kivien pintatekstuuri- ja värivalikoima on runsas. Kiven sahaustekniikoilla ja pintakäsittelyillä samasta kivestä saadaan esiin uusia puolia ja erilaisia ilmeitä.

uonnonkivipinta keittiössä, kylpyhuoneessa, wc:ssä, lattioissa, portaissa sekä seinillä takaa helppohoitoisen ja kestävän kodin. Aito luonnonkivi sopii myös niin kodin kalusteisiin kuin ikkunapenkkeihin ja hyllyihinkin.

innoista voi tehdä harmonisen yhtenäiset jatkamalla samaa kiveä läpi kodin tai leikitellä kontrasteilla sekoittamalla eri kivilajeja.

Miltä kivi näyttäisi sinun kodissasi?
Tilaa itsellesi mallipala.

Kaunis kivi tuo elävyyttä lattiapintaan tekemättä sitä levottoman näköiseksi. Se myös sopii upeasti sekä uuteen että vanhaan kotiin.
Kaunis kivi tuo elävyyttä lattiapintaan tekemättä sitä levottoman näköiseksi. Se myös sopii upeasti sekä uuteen että vanhaan kotiin.
Luonnonkivistä on saatavilla lukuisia eri sävyjä kivilajista riippuen.
Luonnonkivistä on saatavilla lukuisia eri sävyjä kivilajista riippuen.

Aito luonnonmateriaali soveltuu erinomaisesti kosteisiin tiloihin, niin kylpyhuoneisiin kuin saunoihin, tuoden niihin rauhoittavan ja käytännöllisen elementin. Mannermaista tyyliä kylpyhuoneeseen saa marmoreilla ja kalkkikivillä, joilla voi loihtia arkeen myös ripauksen luksusta. Pohjois-Karjalasta louhittu vuolukivi on erinomainen materiaali kylpytilojen pinnoille. Vuolukivi soveltuu lattiaan erityisen hyvin, koska se ei ole liukas märkänäkään, eikä kopise. Se on huoleton, tiivis ja painava materiaali, joka ei ime itseensä likaa eikä vettä.

Lattialämmityksen kanssa vuolukivi on ylivoimainen materiaali lämmönvarauskykynsä ansiosta.
Vuolukivi soveltuu lattiaan erityisen hyvin, koska se ei ole liukas märkänäkään, eikä kopise.
Vuolukivi soveltuu lattiaan erityisen hyvin, koska se ei ole liukas märkänäkään, eikä kopise.

Vuolukiven elävä pinta antaa kylpyhuoneelle oman erityisen ilmeen, sävyt vaihtelevat vaaleanharmaasta tumman helmenharmaaseen. Vuolukiven ulkonäköä voidaan muuttaa erilaisilla pintakäsittelyillä asiakkaan toiveiden mukaan.

Tutustu kiehtovaan klassikkoon: Luonnonkivinen kalanruoto

Huomio

Huomio

Luonnonkiviä voi yhdistellä keskenään melkeinpä rajattomasti

Luonnonkiviä valitessa on kuitenkin hyvä muistaa muutama muistisääntö:

  • Saman paksuisten luonnonkivien asentaminen on helpompaa kuin eri vahvuisten.
  • Pienissä luonnonkivipinnoissa rauhattomuuden välttämiseksi kannattaa käyttää enintään kahdenvärisiä kiviä.
  • Persoonallisia kodin pintaratkaisuja saa aikaan luonnonkivien ladontakuvioita vaihtamalla.
  • Saumavärin valinnalla voi vaikuttaa luonnonkivisisustuksen ilmeeseen. Saumavärillä voi joko korostaa laattoja tai tehdä yhtenäisen pinnan.

Kiven puhdistus ja huolto on helppoa

Monelle juuri helppous ja huolettomuus kauniin ulkomuodon lisäksi ovat luonnonkivipinnan parhaita puolia. Kodin kivisisustus helpottaa elämää ja säästää siivousaikaa. Kivinen taso kestää kuumaa ja sen puhdistaminen on nopeaa – usein pelkkä vesi riittää. Lisäksi Tulikiven kivitasot suojauskäsitellään valmiiksi likaa hylkiviksi tehtaalla jo ennen toimitusta. Muut luonnonkivipinnat on hyvä suojauskäsitellä paikan päällä ennen käyttöönottoa, jotta myös herkemmät kivisaumat saadaan suojattua. Suojausaineella käsittely varmistaa pinnoille parhaan suojan värjäytymistä ja likaa vastaan. Suojauskäsittelyn voi uusia vuosittain tarvittaessa.

Ohje

Ohje

Miksi valita luonnonkivipinta sisustusmateriaaliksi?

  • luonnonmukainen ja ekologinen materiaali
  • kestää kulutusta ja kuumaa erinomaisesti
  • ei naarmuunnu
  • paloturvallinen
  • pitkä elinkaari
  • helppohoitoinen materiaali
  • nostaa asunnon arvoa

Miltä kivi näyttäisi sinun kodissasi?
Tilaa itsellesi mallipala.

Kiinnostuitko?

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Tulikivi Oyj
Remontti
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Tulikiven Lamu 18 Grafia-pinnalla
Vinkki: takkavaihtoehtoja myös mökkiolosuhteisiin
Talvisessa skenaariossa myrsky ulvoo ulkona ja pakkanen paukkuu. Sähköt ovat poikki ja kylmä alkaa hitaasti tehdä tietään sisälle mökkiin. Paksun peiton alla palelee ja ainoana valona on kynttilän heikko liekki.Tilanteen ei tarvitse olla näin synkkä. Kunhan muistaa ennakoida. Hyvänä varmuutena onkin pitää mökillä vähintään juurikin niitä kynttilöitä valoa tuomaan ja peittoja, joiden alle kääriytyä, mutta ihanteellisessa tilanteessa niihin ei tarvitse turvautua kuin tunnelmaa hakiessa.Toinen, mikä kannattaa huoltovarmuuden näkökulmasta miettiä on se lämmönlähde. Toimiva ratkaisu suuriin ja myös pienempiin mökkeihin löytyy nopeista lämmittäjistä, kuten kiertoilmatakoista.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
20175_49226.jpg
ReHeat = lto + maalämpöpumppu
Kerrostaloissa poistoilman mukana häviää 30–40 % lämmitysenergiasta – turhaan. Kustannustehokkain energiansäästö saadaan keräämällä lämpö poistopuhaltimen yhteyteen liitetyllä lämmönkeruupatterilla. Tällaista remonttia tehtäessä ilmanvaihtoa ei vähennetä eikä mukavuutta heikennetä.Tilaa maksuton esite NIBE reHeat
20199_59778.jpg
Järjestys varastoihin
As.oy Remontti-Mallinnus on Omataloyhtiö.fi:n kuvitteellinen taloyhtiö, jonka elämää ja remontointia pääset seuraamaan as.oy Remontti-Mallinnus -artikkelisarjassa. Artikkelisarjasta löytyy runsaasti tietoa taloyhtiön elämästä ja remontoinnista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton