• Etusivu
  • Remontti

Mistä tietää, että on putkiremontin aika?

Katso taloyhtiön putkiremontti -webinaari

Rakentajan toimitus
Julkaistu 20.10.2022Päivitetty 08.01.2024

Putkiremontit ovat ajankohtainen aihe monessa taloyhtiössä tänä päivänä. Valtaosa kerrostalojen rakennuskannasta on tullut ikään, jossa talotekniikan ja erityisesti putkistojen uusiminen on ajankohtaista. Myös viimevuosien poikkeusajat ovat osaltaan johtaneet hankkeiden lykkäämisiin ja tarve on nyt suuri.

Järjestimme 29.9. Taloyhtiön putkiremontti -webinaarin, jossa kävimme läpi asiantuntijoiden johdolla linjasaneeraushankkeen suunnittelua sekä mitä urakan toteutuksessa on otettava huomioon.

Tallenteen webinaarista pääset katsomaan alta.

Webinaarin ohjelma:

  • Mitä kaikkea putkiremontissa kannattaa tehdä? Perttu Havulehto, Uponor Suomi Oy ja Harri Liukku, ABB Oy
  • Miksi keittiöremontti kannattaa putkiremontin yhteydessä? Marinka Hollming-Pietarinen, Electrolux Oy ja Jari Savolainen, Keittiömaailma
  • Putkiremontillako energiansäästöä? Merja Lindell, Verto ja Ali Aaltonen, Vallox Oy
Remontti
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202110_73087.jpg
Toimiva vesitekniikka on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa
Toimiva vesitekniikka, johon kuuluu muun muassa sade- ja jätevesiviemäröinti, on olennainen osa kiinteistöjen ylläpitoa. Asiantuntevan kumppanin tuella vesitekniikka toteutuu edullisesti palvelun laadusta tinkimättä. Haussa onkin henkilökohtainen palvelu ja pitävät aikataulut – yritys, jossa myös työnjohto tekee töitä.
Jarno Virtanen
Putkiremontti siirtyi ja lämmitys alkoi toimia – kaksi taloyhtiötä kertoo vedenkäsittelyn vaikutuksista
Useissa taloyhtiöissä putkiremontti tulee ensimmäisenä mieleen, kun putkistot ovat tulossa tiensä päähän, lämmitys toimii epätasaisesti tai putkistoissa ilmenee esimerkiksi vuotoja. Kaksi taloyhtiötä ja tutkija kertoo miten vedenkäsittelyllä nanokuplien avulla voi olla niin tehokas apu ja ratkaiseva vaikutus putkistoihin.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Trampoliini yhtiön vastuulla vai ei?
Taloyhtiössämme on 8 eri asuntoa ja taloyhtiön yhteisellä pihalla on tällä hetkellä osan osakkaista itse hankkima trampoliini. Nyt tuo trampoliini on tullut ikänsä päähän. Kuuluuko uuden trampoliinin hankita taloyhtiölle, vaikka osa osakkaista ei halua osallistua kustannuksiin? Tällä hetkellä ainakin 3 kahdeksasta asunnosta on sanonut ettei halua osallistua kustannuksiin. Perheissä ei ole tarvetta trampoliinille.
taloyhtiön vuosikello joulukuu
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Joulukuu
"Joulu, joulu tullut on, juhla armahainen!" -kuuluvat alkusanat monelle tutuksi tulleessa suomalaisessa kansansävelmässä. Aivan vielä ei kuitenkaan ole aika vetäytyä joulunviettoon, sillä muutamat seikat kaipaavat huomiota ennen vuoden päättymistä.
201611_47723.jpg
Ääneneristyksellä mukavuutta ja viihtyvyyttä
Peruskorjauksen tai pintaremontin yhteydessä voidaan myös parantaa asuinhuoneistojen välistä ääneneristystä. Gyprocin akustiseen jousirankaan perustuvalla lisärakenteella ääneneristys paranee huomattavasti ja viereisen tilan melu ei enää häiritse.
Katu, jossa on taloja rivissä
Viikon kysymys: Virhe asuntokaupassa?
Ostimme asunnon vanhasta puutalosta vajaat kaksi vuotta sitten. Asunnon myyntiesitteen otsikon mukaan myynnissä oli 1h+avokeittiö+kph+aputila. Nyt, kun talossamme ollaan käynnistelemässä putkiremonttia, on meille selvinnyt, että virallisesti kylpyhuoneemme tilalla on vaatekomero. Eli asuntomme kylpyhuone on rakennettu luvatta tee-se-itse-remonttimiehen toimesta joskus 90-luvulla. Mitään piirustuksia tai muita papereita tehdystä remontista ei ole olemassa.Kun asian selvittyä tutustuimme asuntokauppapapereihin tarkemmin, huomasimme, että isännöitsijäntodistuksessa ei mainita kylpyhuonetta, kuten ei mainita kauppakirjassakaan. Myös myyntiesitteessä oli kohta "huoneluku isännöitsijäntodistuksen mukaan", missä myöskään ei kylpyhuonetta mainittu.Olisiko meidän pitänyt ymmärtää kiinnittää huomiota tähän, vaikka myyntiesitteen otsikossa sekä pohjapiirustuksessa kylpyhuone mainittiin ilman sivuhuomautuksia? Vai olisiko välittäjän pitänyt erikseen huomauttaa meille, että kylpyhuone on luvatta rakennettu, ja että sen käyttö tapahtuu omalla vastuulla? Asunnon entinen omistaja on ollut asiasta tietoinen.Onko meillä perusteita hakea vahingonkorvausta myyjältä tai välittäjältä? Puuttuvat kylpyhuoneen piirustukset ainakin nostavat tulevan putki/kylpyhuoneremonttimme hintaa, saatikka sitten, jos remonttivaiheessa paljastuu, että kylppärimme eristeet on tehty huolimattomasti, minkä seurauksena rakenteista löytyy kosteutta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton