• Etusivu
  • Osakas

Omataloyhtiö.fi järjestää taloyhtiöille tarkoitetun seminaarin Asta Rakentaja -messuilla 14.2.2014

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.02.2014Päivitetty 27.11.2014
51_P_75011.jpg

Omataloyhtiö.fi järjestää Asta Rakentaja –Messuilla asiantuntijaseminaarin taloyhtiöiden päättäjille. Messut järjestetään Tampereen Messukeskuksessa.

Teemana asiantuntijaseminaarissa: Ratkaisut korjausrakentamiseen ja ohjeita taloyhtiön hallinnoimiseen.

10.30–10.35 Tilaisuuden avaus - Heidi Uusitalo, Omataloyhtiö.fi

10.35–11.15 Taloyhtiön hallituksen vastuut ja velvollisuudet - Markus Talvio, Jurinet Oy

11.15–11.45 Korjausrakentamisen eristeratkaisut SPUlta - Ari Tanni, SPU Oy

11.45–12.15 Energiatehokas ilmanvaihtoremontti peruskorjattavassa taloyhtiössä - Ali Aaltonen, Vallox Oy

12.15–12.45 Kestäviä ja turvallisia ratkaisuja kerrostalojen linjasaneeraukseen - Toni Wahlfors, Uponor Suomi Oy

12.45–13.15 Parvekelasitusten huollot - Ari Laitinen, Lumon Oy

13.15–13.45 Kiinteistölämpöpumppujärjestelmät - Jarno Kanninen, Stiebel Eltron

13.45 - 14.15 Täyden palvelun kattoremontti Ruukilta - Matti Väyrynen, Ruukki Construction Oy

14.15 – 14.45 Julkisivun lisäeristys - Tuula Nordberg, Paroc Oy

Huom! Muutokset ohjelmaan mahdollisia.

Ennakkoon ilmoittautuneille tarjoamme lisäksi veloituksettoman sisäänpääsyn Asta Rakentaja -messuille perjantaina 14.2.2014.

Pääsylippu ja kutsu tapahtumaan toimitetaan sähköpostitse ilmoittautuneille viimeistään 13.2.2014.

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä!

Osakas
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20236_82063.jpg
Taloyhtiön yhtiövastikkeen peruste?
Rivitaloyhtiössä sekä 30 neliön että 80 neliön asunnoissa on sama vastike. Onko mahdollista saada vastike asuinneliöiden mukaan perustuvaksi?
20159_44329.jpg
Pienikulutuksinen kuivauslaitejärjestelmä
Taloyhtiöiden pyykkituvista löytyy edelleen vanhoja tuulettimia, jotka käyttävät kuivaukseen jopa 5 kWh/tunti. Energiatehokas pyykinkuivaus on mahdollista toteuttaa Velco-pyykinkuivauslaitteella, joka kuluttaa kuivauksen aikana sähköä alle 0,3 kWh/tunti. Vuositasolla tällainen ero sähkönkulutuksessa on jo hyvin merkittävä.
20236_82063.jpg
Miten puuttua lasten meluamiseen?
Asumme rivitalossa. Naapurin pihalla on trampoliini. Se ei ole ongelma, vaan se huuto. Perheen oma lapsi ja joukko muita aiheuttavat meteliä niin, että omalla pihalla ei voi olla. Huuto kuuluu sisälle asti häiriten kaikkea tekemistä. Asiasta on puhuttu monta kertaa naapurille, mutta turhaan. Lapset heittäytyvät nenäkkäiksi kun heitä pyytää olemaan huutamatta.Mitä on tehtävissä? Naapuri on vielä hallituksen jäsen.
17_P_31033.jpg
AS. Oy laki uudistuu heinäkuussa
Heinäkuun 1. päivänä tuli voimaan uusi asunto-osakeyhtiölaki. Ennalta uuden lain tiimoilta paljon puhuttaneita aiheita ovat mm. PTS-suunnitelmat, hallituksen vastuu sekä muutostöiden ilmoitusvelvollisuus.Yleistä:Asunto-osakeyhtiöihin sovelletaan uutta asunto-osakeyhtiölakia 1.7. 2010 alkaen.Asunto-osakeyhtiön osakepääoman tulee olla vähintään 2.500 €, joka on jaettava osakkeisiin. Osakkeella ei tarvitse olla nimellisarvoa, mutta se voidaan kuitenkin määrätä yhtiöjärjestyksessä.Tietyn huoneiston hallintaan oikeuttavat osakkeet kuuluvat samaan osakeryhmään. Ellei yhtiöjärjestyksessä määrätä toisin, ovat osakkeet vapaasti ja ilman rajoituksia luovutettavissa edelleen.Osakkaat eivät ole henkilökohtaisesti vastuussa asunto-osakeyhtiön velvoitteista. Osakas on kuitenkin velvollinen maksamaan yhtiölle yhtiövastiketta, jonka määräämisperusteet on merkittävä yhtiöjärjestykseen.Uuden asunto-osakeyhtiölain voimaanpanosta on annettu erillinen laki. Sen 1 §:n mukaan pääsääntönä on, että uutta lakia sovelletaan myös ennen 1.7.2010 perustettuun asunto-osakeyhtiöön. Samalla on kumottu 17.5.1991 annettu asunto-osakeyhtiölaki (809/1991) siihen myöhemmin tehtyine muutoksineen.Lue lisää laki uudistuksista...Markku Asmala asianajaja, Pori Asianajotoimisto Asmala Härmäläinen Santavuo Oy www.ahslaki.fi
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Kunnossapitovastuu taloyhtiössä
Kunnossapitovastuu yhtiön rakennuksesta ja muista tiloista jaetaan osakkeenomistajien ja yhtiön kesken 4-luvun 2 ja 3 §:n säännösten mukaisesti. Laista aiheutuva kunnossapitovastuu on sikäli tahdonvaltainen, että yhtiöjärjestyksessä voidaan määrätä laista poikkeavasti kunnossapitovastuun jaosta.Lue lisää kunnossapitovastuusta
20234_81532.jpg
Mitä tulee huomioida taloyhtiön aurinkopaneelien asennuksessa?
Aurinkopaneeleja asennetaan nyt kiinteistöjen katoille kiihtyvällä tahdilla. Ennen paneelihankintaan ryhtymistä on hyvä varmistaa muutama tärkeä asia. Muistilistan avulla taloyhtiönne voi varmistaa, että katto sopii paneeleille ja että jatkossa vältytään ylimääräisiltä kustannuksilta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton