• Etusivu
  • Remontti

Pelastustoimen maksut, palkkiot ja korvaukset

Rakentajan toimitus
Julkaistu 27.05.2011
20117_27155.jpg

Pelastuslaitos voi periä maksun mm. tehtävästä, jonka on aiheuttanut hätäkeskukseen liitetyn paloilmoittimen toistuva erheellinen toiminta

Pelastustoimen kustannuksista vastaa, jollei tässä laissa toisin säädetä, se, jonka velvollisuutena toimenpiteen tai tehtävän suorittaminen taikka siitä huolehtiminen on.

Pelastuslaitos voi periä maksun:

  1. valvontasuunnitelman mukaisen palotarkastuksen tai muun valvontatoimenpiteen suorittamisesta
  2. tehtävästä, jonka on aiheuttanut hätäkeskukseen liitetyn paloilmoittimen toistuva erheellinen toiminta
  3. tehtävästä, joka on muussa laissa erikseen säädetty maksulliseksi

Perittävien maksujen suuruudesta päättää alueen pelastustoimi hyväksymässään taksassa. Alueen pelastustoimen tulee määrätä suoritteistaan perimänsä maksut siten, että ne vastaavat suuruudeltaan enintään suoritteen tuottamisesta alueen pelastustoimelle aiheutuneiden kokonaiskustannusten määrää.

Paloilmoittimen toistuvasta erheellisestä toiminnasta perittävän maksun edellytyksenä on, että paloilmoitin on aikaisemmin aiheuttanut erheellisen hälytyksen ja alueen pelastusviranomainen on kirjallisesti kehottanut kohteen omistajaa, haltijaa tai toiminnanharjoittajaa korjaamaan sen.

1 ja 2 kohdan maksut saadaan periä kohteen omistajalta, haltijalta tai toiminnanharjoittajalta.

Lähde: Finlex.fi

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20236_82003.jpg
Osakehuoneiston haltuunotto?
Asunto-osakeyhtiö otti haltuun yhden huoneiston maksamattomien vastikkeiden takia ja vuokraa asunnon tulojen saamiseksi. Vuokra ei kuitenkaan kata kokonaan vastikkeiden määrää, vaan joka kuukausi muodostuu lisää vastikevelkaa. Onko huoneiston omistaja vastuussa myös tältä ajalta vastikevelasta vai onko asunto-osakeyhtiö itse vastuussa haltuunoton ajalta tästä vastikevajauksesta?
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Toteutuuko yhdenvertaisuusperiaate varastojen osalta?
Voidaanko katsoa, että ns. kellarikomero kuuluu kerrostaloasunnon perustasoon? Kysymyksen taustana on aikaisemmassa yhtiökokouksessa kiinteistöjuristin esittämä väite, että komerot saisivat arvalla ne, joille niitä riittäisi, jos komeroita ei voida tehdä kaikille.Voidaanko pitää "säällisenä" asuntoa varten tehtynä säilytyskomerona sellaista tilaa, jossa on 80 cm levyisen oven edessä komeron sisäpuolella 20 cm levyinen rakennuksen tukipalkki ja siitä johtuen kulkutie komeroon on 60 cm. Komeron leveys on 90 cm ja siinä on kahden rakennepalkin välissä oleva "levennys", jonka koko on n. 25 cm * 100 cm. Tukipalkkien takana on n. 30 cm tosiasiassa käyttökelvotonta tilaa.
20236_82145.jpg
Hallituksen velvollisuus tiedottaa osakkaita?
Taloyhtiömme ''sai'' uuden isännöitsijän. Valinnasta tai mistään muustakaan ei ole osakkeenomistajille kerrottu mitään. Itse kysyin sähköpostilla, enkä saanut vastausta. Kiinteistönvälittäjäni avulla sain vinkin ja uusi isännöintitoimisto selvisi. Selvisi myös heidän maineensa. Ilmeisesti tarjous oli edullisempi kuin jonkun muun ja nyt minulla on ainakin syvä huoli taloyhtiön asioista. Täällä on muutenkin säästetty aivan vääristä asioista, esim. ikkunaremontti tehtiin kahteen kertaan. - Mutta. Kuka on vastuussa, jos uusi firma saa (taas) yhtiön raha-asiat sekaisin? Tulossa on vielä kaiken lisäksi putkiremontti - on ollut tuloillaan jo muutaman vuoden.
20232_80815.jpg
Vastauksia kysy­myksiin sähkö­auton lataamisesta talo­yhtiössä osa 2
Edellisessä artikkelissa listasimme ja vastasimme muutamaan useimmin kysyttyyn kysymykseen koskien sähköauton lataamista taloyhtiössä. Latauslaitteiden asentamisen lisäksi monia askarruttaa rahaan liittyvät kysymykset. Tässä artikkelissa perehdymme muutamaan keskeiseen asiaan liittyen lataamisen kustannuksiin.
20201_62333.jpg
Pystyisitkö säästämään vettä luopumatta mistään?
TESTAA, PYSTYISITKÖ SÄÄSTÄMÄÄN VETTÄ LUOPUMATTA MISTÄÄNVesi on kodin suurin energiasyöppö. Saunaillassa suihkuttelu tulee kiukaan lämmitystä kalliimmaksi. Jo yksikin ruksi on onnitteluiden paikka - sinulla on mahdollisuus vaikuttaa!
20224_77884.jpg
Mistä hyvä sisäilma on tehty?
Hyvä sisäilma on tärkeä hyvinvoinnin osa-alue taloyhtiön asukkaille ja tilojen käyttäjille. Asunnon ilman tulee vaihtua tarpeeksi usein, jotta se pysyy hyvänä hengittää. Tarve vaihtelee tilojen käytön mukaan, joten ilmanvaihtoon kannattaa kiinnittää huomioita.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton