• Etusivu
  • Remontti

Pyykinkuivauskin voidaan tehdä energiaa säästäen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Velco
Julkaistu 31.05.2012
20122_29567.jpg

Pesutuvan pyykinkuivaus kuluttaa sähköä koneesta riippuen jopa yli 7500 kW/h. Toisaalta markkinoilla on koneita, kuten Velco-pyykinkuivauslaitteet, joiden kulutus on alle 300 w/h. Sähkönkulutuksen ero eri koneiden välillä ja säästö vuositasolla on huima. Energiaa säästävät toimenpiteet on siis helppo aloittaa kiinteistön pesutuvasta.

Vesikiertoisessa Velco-järjestelmässä lämmin käyttövesi luovuttaa lämpöä kennostoon Velco-puhaltimen puhaltaessa sen kuivaushuoneeseen ja tehden järjestelmästä erittäin energiataloudellisen.

Jätä yhteydenottopyyntö Velco-pyykinkuivausjärjestelmästä

Lisätietoa Velco-pyykinkuivausjärjestelmästä...

Velco pyykinkuivauslaitteilla saat aikaan todellista säästöä

Velco-laitteiden pyykinkuivauksessa tarvitsema lämpö otetaan käyttövedestä, joka kiertää lämpökennoston läpi. Vedestä saatava lämpö puhalletaan pyykkiä kohti kevyellä puhaltimella. Puhallettavan ilman lämpötila on vain 35 astetta, joten pyykki ei kuivu korpuksi. Yhden kuivauskerran aikana vettä kulkee laitteiston läpi noin 400 litraa. Vesi viilenee kuivauksen aikana muutaman asteen ja palaa paluuputkea pitkin takaisin uudelleen lämmitettäväksi. Vettä ei siis mene hukkaan kuivauksen aikana.

Pyykistä irtoava kostea ilma johdetaan ulos ja tilalle otetaan uutta korvausilmaa. Näin pyykki kuivuu yhtä raikkaasti kuin ulkoilmassa. Myös kuivaustilat pysyvät kunnossa hyvän ilmanvaihdon ansiosta. Laitteistossa oleva tunnistin haistelee huoneen ilmaa ja sammuttaa puhaltimen, kun pyykki on kuivaa. Turhakäyttöä ei siis synny.

Nopeampi kuivuminen mahdollistaa useamman käyttökerran

Velco-laitteiston suurin hyöty on merkittävä energiansäästö. Se maksaa itsensä takaisin nopeasti. Kustannussäästöjä syntyy myös välillisesti kiinteistön korjauskulujen pienentymisenä. Vesivahingot vähenevät ja asunnot pysyvät paremassa kunnossa kun pyykkiä ei kuivata huoneistoissa. Pyykinkuivaajaa ilahduttaa myös kuivausajan lyheneminen. Velcon ansiosta lakanapyykki kuivuu jopa 40 minuutissa, joten yön yli kuivaamisen voi unohtaa. Nopea kuivausaika mahdollistaa pyykkituvan runsaamman käytön ja aikataulussa pysymisen.

Saatavana on myös kaksoisnaruilla oleva ripustusjärjestelmä, joka helpottaa pyykin kuivattamista. Muovitetut narut on helppo pingottaa tiukaksi ja ne pysyvät napakkoina vuosikausia.

Kannattaakin miettiä, kuinka helposti suuret hyödyt saavutetaan laittamalla pesutupa nykypäivän tasolle.

Jätä yhteydenottopyyntö Velco-pyykinkuivausjärjestelmästä

Velco
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201012_23908.jpg
Suomen Terveysilma mukaan Omataloyhtiö.Fi:hin
Eräs asumisviihtyisyyden tärkeimmistä elementeistä on hyvä sisäilma. Huono sisäilman laatu aiheuttaa merkittäviä haittoja niin rakennusten kuntoon kuin ihmisten terveyteen. Huolehtimalla korvausilman saannista voidaan näihin asioihin vaikuttaa paljonkin.Jätä yhteydenottopyyntö Suomen Terveysilmalle...Osta venttiilit ja vaihtosuodattimet Jäsentukusta
20111_23968.jpg
Vaivaton tapa parantaa ilmanvaihtoa
Puinen tuuletusluukku ikkunan kyljessä on nimenomaan suomalaisten talojen tyypillinen ratkaisu, johon muualla maailmassa harvemmin törmää. Meillä ne ovat olennainen osa 1970-80-luvuilla rakennettujen rivitalojen ja kerrostalojen ikkuna-arkkitehtuuria. Korvausilman saannin parantamiseen puinen tuuletusluukku tarjoaa vaivattoman ja edullisen mahdollisuuden Terveysilman VELCO VTR-100 asennuspaketin avulla.
20113_24767.jpg
Saunan oikea ilmastointi
"Raskaan työpäivän jälkeen on mukava rentoutua saunassa", sanoo Fred Häggman. Ahkerana saunojana hän on huomannut selviä eroja saunojen löylyissä. Tärkeä mukavuutta lisäävä tekijä Häggmanin mielestä on, että raikasta ilmaa riittää saunassa löylynkin aikana. "Parhaat löylyt kestävät kauan, eikä saunojalta lopu happi löylyjen aikana" hän sanoo. "Hyvissä saunoissa oikein huomaa löylyä heitettäessä, kuinka uutta ilmaa virtaa löylyhuoneeseen".Häggmanin tiedossa on, että paras paikka korvausilmaventtiilille on löylyhuoneessa noin 40-50 cm kiukaan kivipinnan yläpuolella. Oikea sijoitus on tärkeä, jotta löyly voi kohotessaan ottaa matkaansa uutta ilmaa venttiilistä ja raikas ilma kiertää löylyhuoneessa. Häggman mainitsee hyvien löylyjen kannalta tärkeäksi tekijäksi myös kiukaan kivet, joiden pitää kovan saunojan mielestä olla priimakunnossa. "Löylyhuoneen kasteleminen esimerkiksi vesiletkulla sen sijaan on huono ajatus", toteaa Häggman. "Moni sauna on tuhottu kosteita löylyjä tavoitellessa, kun saunaan suihkutettu vesi on päässyt rakenteisiin ja saanut aikaan hyvän alustan homekasvustolle. Terveellisempi tapa saada hyvät, kosteat löylyt on hyvä ilmanvaihto".
20182_51846.jpg
Hyödynnä lämpö - vanhan lämmitysjärjestelmän vaihto kannattaa
Lämpöpumput voivat kerätä lämpöä monista erilaisista lähteistä. Valinta riippuu kyseisen kiinteistön edellytyksistä. Ilma/vesilämpöpumpulla kerätään ulkoilmassa olevaa lämpöenergiaa ja tiivistetään se energiaksi, jolla tuotetaan lämmintä vettä pattereihin, lattialämmitykseen, kylpyyn ja suihkuun.Maalämpöpumpuilla voidaan kerätä lämpöenergiaa useilla eri tavoilla. Termiä "maalämpö" käytetään neljästä eri lämmönlähteestä: kalliosta, pintamaasta, pohjavedestä ja vesistöstä. Kulloinkin parhaiten sopiva lämmönlähde riippuu mm. rakennuksen energiantarpeesta, nykyisestä lämmitysjärjestelmästä ja maaperän tyypistä, jolle kiinteistö on rakennettu.Jätä yhteydenottopyyntö NIBE kiinteistömaalämpöpumpustaTilaa kiinteistömaalämpöpumppuesite veloituksetta
20189_54739.jpg
Lämpöpumpputeknologia laskee lämmityskuluja
Maalämpö soveltuu lähes kaikkiin vesikiertojärjestelmillä varustettuihin taloihin ja kiinteistöihin. Järjestelmä kytketään olemassa olevaan lämmönjakoverkkoon. Vanha lämmönlähde korvataan uudella järjestelmällä tai sitä hyödynnetään maalämmön rinnalla.
20223_77349.jpg
Voiko hyvitystä rakennus­virheestä pyytää enää kaupan jälkeen?
On kyse uudesta, 2018 valmistuneesta kerrostaloasunnosta, jossa havaittiin noin puolen vuoden sisään ongelmaa koko huoneiston lattialämmityksessä, mutta rakentaja ei tuolloin tutkinut/korjannut ongelmaa, eikä ongelma tuolloin vielä ollutkaan merkittävä asumisen kannalta.2021 syksyllä havaittiin lisäongelma tähän ongelmaan liittyen, eli kosteusongelma lattian ja seinän liittymässä.Kun rakennusfirma alkoi avata ongelmakohtaa, selvisikin, että oli kyse todella laajasta vesivahingosta, jossa koko lattia jouduttiin aukaisemaan ja piikkaamaan auki, jotta saatiin viallinen vesiputki esiin. Nyt tilanne on, että rakennusfirma korjaa/kuivattaa asunnon lattiaa noin 6 kuukautta.Firma on tässä vaiheessa korvaamassa kaiken, korvausasunnon ja työn + materiaalit, mitä korjaaminen vaatii. Tämä onkin tietysti ok, mutta kuuluuko tämä tapaus siihen, että koska viasta on ilmoitettu kahden vuoden sisään, niin pitäisi voida keskustella asunnon hinnan alennuksesta tai peräti kaupan peruuntumisesta? Uusi asuntohan muuttuu kerta rysäyksellä korjatuksi ja aina säilyy epävarmuus asunnon suhteen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton