• Etusivu
  • Isännöitsijä

Sähköinen allekirjoitus helpottaa taloyhtiön hallintoa

Rakentajan toimitus
Julkaistu 24.06.2021Päivitetty 28.06.2021
20216_71380.jpg

Taloyhtiön arkipäivän ja hallinnon pyörittämiseen kuuluu monenlaista hommaa, jotka sisältävät paljon erilaisia paperitöitä sekä kommunikointia taloyhtiön oman porukan tai muiden toimijoiden, kuten esimerkiksi huoltoyhtiön tai isännöitsijän kanssa. Tässä taloyhtiön paperirumbassa auttaa, kun työkalut kommunikointiin ja sähköiseen allekirjoittamiseen ovat kunnossa.

Selätä sopimuskaaos sähköisen allekirjoituksen avulla

Sopimuksia ja muita dokumentteja käsitellään taloyhtiöissä edelleen usein perinteiseen tapaan paperisina, vaikka homman voisi hoitaa huomattavasti kätevämmin sähköisen allekirjoituspalvelun avulla. Se on helppouden lisäksi ympäristöystävällisempi ja kustannustehokkaampi tapa hoitaa allekirjoitukset kuin perinteinen kynällä ja paperilla tehty allekirjoitus.

Sähköinen allekirjoittaminen muuttaa taloyhtiön toimintaa tehokkaammaksi, kun allekirjoitettavia dokumentteja ei tarvitse enää lähetellä edestakaisin sähköpostitse, skannailla tai postittaa, vaan kaikkia dokumentteja vaikkapa hallituksen jäsenten ja isännöitsijän kesken voidaan hallinnoida ja kommentoida yhdessä paikassa. Yhteistyö on sujuvampaa, kun kukaan ei tipahda pois sähköpostiketjuista ja tarvittavat tiedostot ovat kaikkien hallituksen jäsenten saatavilla.

Info

Info

Taloyhtiössä voidaan allekirjoittaa sähköisesti vaikkapa:

  • taloyhtiön hallituksen pöytäkirjat

  • tilinpäätökset

  • isännöitsijätodistukset

  • huoltosopimukset

  • autopaikkasopimukset

  • saunavuorojen varaukset ja

  • urakkasopimukset.

Monipuolinen allekirjoituspalvelu taloyhtiön tarpeisiin

SignSpace on kotimainen ja tietoturvallinen sähköinen allekirjoituspalvelu, jonka avulla taloyhtiössä hoituvat sopimusten allekirjoittamisen lisäksi esimerkiksi äänestykset, sopimusten arkistointi ja tehtävien hallinta. Kaikki allekirjoitettavista dokumenteista käytävä keskustelu voidaan käydä samassa palvelussa, jossa sopimukset allekirjoitetaan, mikä helpottaa esimerkiksi sopimusten ja pöytäkirjojen muokkaamista.

SignSpace-palvelussa on näppärää järjestää sähköisiä äänestyksiä, mikä helpottaa esimerkiksi yhtiökokousten äänestysten järjestämistä. Palvelussa onnistuvat niin avoimet kuin suljetutkin äänestykset, ja äänten laskeminen käy kätevästi ja luotettavasti palvelusta saatavan raportin avulla. Voit myös muokata äänestyksiä tarpeidesi mukaan, eli esimerkiksi määritellä äänestäjät, jotka äänestävät toisen henkilön edustajana tai jotka voivat käyttää enemmän kuin yhden äänen.

SignSpace-palvelussa allekirjoitetut dokumentit arkistoidaan 10 vuodeksi, joten taloyhtiön dokumentteja on helppo hallita myös hallitusten jäsenten vaihtuessa. Voit siis huoletta unohtaa taloyhtiön tiedostokansioiden loputtoman selaamisen ja varaston pölyiset mappivuoret.

Info

Info

Olisiko aika sähköistää taloyhtiösi dokumenttien hallinta?

Voit kokeilla SignSpace-palvelua maksutta ilman sitoumuksia neljän viikon ajan.

Kiinteistöliiton jäsentaloyhtiöt saavat SignSpace-allekirjoituspalvelun S-tason paketista 33 % alennuksen käyttämällä koodia KIINTEISTOLIITTO tilauksen yhteydessä.

Isännöitsijä
taloyhtiön hallinnointi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Helsinki ylhäältä päin kuvattuna
Saako vesimittaria asentaa vain yhteen huoneistoon?
Voiko asennuttaa vain yhteen rivitalon vuorattuun huoneistoon vesimittaria? Muut 3 huoneistoa ovat omistuskäytössä. Uudet vuokralaiset käyttävät vettä mielestämme kohtuuttoman paljon.
Taloyhtiö
Taloyhtiöiden osakeluettelon siirto huoneistotietojärjestelmään vuoden 2023 loppuun mennessä – asiantuntija kertoo miksi ja miten
Osakeluettelon siirto huoneistotietojärjestelmään on ajankohtainen aihe, joka koskettaa taloyhtiöitä, isännöitsijöitä ja osakkaita ympäri Suomen. Huoneistotietojärjestelmä on valtakunnallinen sähköinen rekisteri, johon kerätään tiedot taloyhtiöistä ja niiden osakehuoneistojen omistuksista, panttauksista ja rajoituksista.
Kerrostalo iltavalaistuksessa
Pitääkö kaikkien osallistua remonttikuluihin?
Rivitaloyhtiössämme täytyisi tehdä isompi remontti, koska on löytynyt kosteusvaurio alajuoksussa. Alakerran asuntoihin (ulkopuolelle) pitäisi tehdä korjaukset. Voivatko lain mukaan yläkerran asuntojen omistajat hylätä korjaukset? Siis niin, etteivät osallistuisi kustannuksiin? Kaikki muut remontit menevät osakemäärän mukaan.
parisunta istuu sohvalla ja katselee televisiota
Yhdellä laitteella helposti upea äänimaailma kotisohvallesi
Televisioiden omat kaiuttimet jättävät usein toivomisen varaa äänentoiston laadussa. Hyvän televisioäänen saavuttaminen vaatii usein tarkkaa harkintaa ja mahdollisesti ylimääräisiä laitteita, sillä televisioiden omat kaiuttimet ovat rajallisia monipuolisessa äänentoistossa. Hyvään äänentoistoon pyrkiminen saattaa vaatia useitakin erilaisia osia ja niiden lisäosia sekä rahaa.
20226_78565.jpg
Tiesitkö, että putkiremontti vaikuttaa vakuutuksen hintaan?
Omakotitalossa ja taloyhtiössä asuvan vakuutuksissa on oleellinen ero. Omassa omakotitalokiinteistössään asuva vakuuttaa sekä rakennukset että irtaimiston. Osakeyhtiössä asuttaessa taloyhtiö sitä vastoin vakuuttaa kiinteistön ja asukas kotivakuutuksen myötä irtaimiston kiinteistön sisällä.
nainen ja vesihana smartvatten
Kevennä taloyhtiösi kuluja vesitehokkuudella
Taloyhtiöiden kustannuksista merkittävä osa syntyy käyttövedestä, veden lämmityksestä ja jätevesijärjestelmästä. Vesitehokkailla valinnoilla vedenkulutusta on mahdollista pudottaa nopeasti ja asumismukavuudesta tinkimättä jopa 30 %.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton