• Etusivu
  • Remontti

Savunpoistojärjestelmän kuntokartoitus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 21.10.2011
201110_28282.jpg

Savunpoistokeskus ja Icopalin huoltovihko

Savunpoistojärjestelmän kuntokartoituksessa tutkitaan seuraavat asiat:

- SP-järjestelmän huoltohistorian ja vastuuhenkilön selvitys
- Opasteiden sekä laukaisupainikkeiden tarkastus
- Selvitetään olemassa olevien dokumenttien todenmukaisuus, esim. savunpoistokaavio, kytkentäkuvat ja piirikaaviot

  • Savunpoistokeskus: merkki, malli, ryhmien lukumäärä, varaosat: niiden määrä ja saatavuus, akkujen kapasiteetin tarkastus, arvio kunnosta ja mahdolliset korjaustarpeet.
  • Savunpoistoluukut/-ikkunat/-puhaltimet: merkit, tyypit, lukumäärä, arvio kunnosta ja mahdollisesta korjaustarpeesta
  • Avauslaitteet: merkki, tyyppi, lukumäärä, lämpösulakkeiden arvot, johtoliitosten tarkastus, arvio kunnosta ja mahdollisesta korjaustarpeesta
  • Kartoituksesta tehdään laiteluettelo sekä kirjataan kartoituksessa havaitut puutteet. Kuntokartoituksen pohjalta laaditaan kohteeseen huolto- ja kunnossapito-ohje, jossa tarkastellaan järjestelmän ja sen osien kuntoa, arvioidaan missä elinkaaren vaiheessa järjestelmä on sekä mahdollista korjaustarvetta ja sen aikataulua. Mikäli kuntotarkoituksen yhteydessä sen päämäärän saavuttamiseksi joudutaan jokin järjestelmän osa koestamaan, laskutetaan työhön kulunut aika tuntiveloitushinnalla ja varaosakulut erikseen.

Ota yhteyttä ja tilaa tarjous Icopalin kattohuoltosta
201110_28283.jpg

Savunpoistojärjestelmän tehtävänä on poistaa palokaasuja ja lämpöä palavasta rakennuksesta ja näin mahdollistaa pelastustoiminnan sujuvuus. Samalla savunpoisto osaltaan pienentää omaisuudelle aiheutuvan vahingon määrää. Pelastuslain mukaan kiinteistön omistaja ja haltija vastaavat savunpoistolaitteiston toimintakunnosta sekä asianmukaisesta huollosta ja tarkastamisesta.

Savunpoistojärjestelmät on tarkastettava vähintään kerran vuodessa. Rakennusinsinööriliitto RIL ry:n mukaan yhdellä tarkastuskerralla on tarkastettava vähintään 20 % savunpoistoluukuista. Tarkastajan on oltava savunpoistojärjestelmien ammattilainen.

Savunpoistojärjestelmän ensi- ja vuosihuolto:

Asianmukaisesti toimiva savunpoistolaitteisto on henkilöturvallisuuden ja omaisuusvahinkojen torjunnan kannalta erittäin merkittävä laitteisto. Pelastuslaissa on pykälä huollosta ja kunnossapidosta, joka tietenkin koskee kaikkia pelastustoimen laitteita kiinteistöissä – myös savunpoistoluukkuja. Laki edellyttää kiinteistönomistajan ja haltijan pitävän laitteet kunnossa.

Icopal katto- ja savunpoistohuolto
Icopal katto- ja savunpoistohuolto

Ensihuolto käsittää seuraavat toimenpiteet:
- järjestelmän huoltohistorian ja vastuuhenkilön selvitys
- opasteiden tarkastaminen
- laukaisu- ja sivulaukaisupainikkeiden tarkastus
- selvitetään olemassa olevien dokumenttien todenmukaisuus, esim. savunpoistokaavio, kytkentäkuvat ja piirikaaviot
- ensihuollossa koestetaan koko järjestelmä
- ensihuollosta tehdään huoltopöytäkirja ja kohteeseen jätetään huoltovihko
- arvio laitteiden kunnosta ja mahdollisesta korjaustarpeesta
- ensihuollon pohjalta laaditaan kohteeseen huolto- ja kunnossapito-ohje, jossa tarkastellaan järjestelmän ja sen osien kuntoa, arvioidaan missä elinkaaren vaiheessa järjestelmä on sekä mahdollista korjaustarvetta ja sen aikataulua.

Vuosihuolto käsittää seuraavat toimenpiteet:
- järjestelmän huoltohistorian ja vastuuhenkilön selvitys
- opasteiden tarkastaminen
- laukaisu- ja sivulaukaisupainikkeiden tarkastus
- selvitetään olemassa olevien dokumenttien todenmukaisuus, esim. savunpoistokaavio, kytkentäkuvat ja piirikaaviot
- vuosihuollossa koestetaan 20 % järjestelmästä ja loput tarkastetaan tai huolletaan valmistajan ohjeen mukaisesti
- vuosihuollosta tehdään huoltopöytäkirja ja kirjataan huolto kohteen huoltovihkoon

Ota yhteyttä ja tilaa tarjous Icopalin kattohuoltosta

Icopal Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20095_17024.jpg
Urakointi- ja huoltopalvelut
Icopal Oy:n urakointiyhtiöt tarjoavat täyden palvelun ratkaisuja bitumikattourakointiin ja muuhun vedeneristysurakointiin, peltikattourakointiin, julkisivu-urakointiin sekä kattojen huoltopalveluihin ja savunpoistoluukkujen asennuksiin ja tarkastuksiin.
20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
20132_33765.jpg
Energiaa säästävä pyykinkuivaus
Kuivaushuoneeseen Velco ripustusjärjestelmäJärjestelmän voi hankkia Velco-kuivauspuhaltimen ohessa tai myös pelkkänä ripustusjärjestelmänä korvaamaan nykyistä ripustusnaruratkaisua.Velco-järjestelmän vakio-osilla on helppo rakentaa jokaiseen kuivaushuoneeseen sopiva pyykinripustusratkaisu.Pyydä tarjous!Lisätietoa Velco-pyykinkuivausjärjestelmästä...
20225_78416.jpg
Kustannusten jako: Ovatko pienten osakkeiden omistajat eri asemassa?
Voidaanko asunto-osakeyhtiön yhtiökokouksessa päättää taloyhtiölle teetettävän kuntoarvion ja PTS-suunnitelman kustannusten jakamisesta tasan yhtiöön kuuluvien asuntojen kesken, vaikka normaalisti yhtiön kustannukset katetaan neliöperusteisella yhtiövastikkeella, vai asettaako tämä pienten asuntojen osakkaat eriarvoiseen asemaan?Voiko taloyhtiö ylipäätään kattaa taloyhtiön kustannuksia niin, että jokainen asunto maksaa saman summan (neliöistä riippumatta), kun jokaiselle asunnolle tulee yhtäläinen käyttöoikeus uudistuksiin/hankittaviin tavaroihin?Tarkoituksena siis olisi se, että neliöperusteisella yhtiövastikkeella katetaan taloyhtiön juoksevia kuluja, joissa kulut riippuvat asunnon koosta, esim. sähkö, vesi, tonttivuokra jne., ja koska esim. piha-alueeseen on jokaisella asunnolla yhtäläinen käyttöoikeus, niin pihalle tehtävät parannukset (vaikkapa pihakiveys) / laitehankinnat pihan ylläpitämiseksi (vaikka ruohonleikkuri tai trimmeri) maksettaisiin tasajakoperusteisesti.Jos näin voidaan menetellä, pitääkö tästä erikseen säätää yhtiöjärjestyksessä, vai voiko yhtiökokouksen päätöksellä päättää varojen keräämisestä tasaosuuksin tiettyjä toimenpiteitä varten?Asunto-osakeyhtiölain 6. luvun 32 §:ssä sanotaan:Yhtiökokous voi päättää 27 §:ssä tarkoitetulla määräenemmistöllä kunnossapidosta ja uudistuksesta aiheutuvien kulujen jakamisesta tasan osakkeenomistajien kesken, jos toimenpide kohdistuu osakehuoneistoihin ja kunnossapidosta tai uudistuksesta kullekin osakehuoneistolle tuleva etu ja kunkin huoneiston osalta aiheutuva kustannus ovat yhtä suuret.Tarkoitetaanko tällä vain ja ainoastaan uudistuksia, jotka kohdistuvat huoneistojen sisätiloihin, eli ei esim. taloyhtiön hallinnoimiin osiin rakennuksesta, vai voidaanko tätä soveltaa myös ym. kysymykseen?
20234_81400.jpg
Sähkö­autojen lataus­ratkaisussa kaikki alkaa kartoituksella
Kartoituksessa selvitetään lataustarpeet, kohteen sähkötekniset resurssit ja eri toteutustavat sähköautojen lataamiseen. Se antaa tarvittavat lähtötiedot hankkeen aloittamiselle. Suoritetun kartoituksen pohjalta tehdään yhteenveto, suunnitelma sekä kustannuslaskelma.Rakennamme Plugitilla aikaa ja käyttöä kestäviä latausratkaisuja, jotka toimivat nyt ja tulevaisuudessa. Meidät tunnetaan paitsi edelläkävijänä latausteknologiassa, myös erityisesti asiakaslähtöisistä palveluratkaisuista ja koko arvoketjun kattavasta avaimet käteen -ratkaisusta, joka sisältää ratkaisusuunnittelun, latauslaitteet, asennukset sekä ylläpitopalvelun.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton