• Etusivu
  • Remontti

Seinä-wc-ratkaisulla uutta ilmettä ja helppoutta siivoukseen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.08.2009Päivitetty 30.09.2009
20098_18390.jpg

Seinätelineen kotelointi voi toimia jatkona pöytätasolle. Kaikki putket ovat siististi piilossa koteloinnin sisällä. Kuvan tuotteet IDO Seven D -sarjasta.

Seinälle asennettavat wc:t ovat maailmalla jo ohittaneet perinteisen lattia- wc:n suosiossa ja niiden myynti myös Suomessa on kasvussa. Suosiolle on olemassa selvät syyt: niillä saa aikaan persoonallisia sisutusratkaisuja ja ne helpottavat kylpyhuoneen puhtaanapitoa. Seinä-wc:n avulla kylpyhuone saa lisää kaivattua väljyyttä, jolloin tilan kokonaissuunnittelu ja kalusteiden sijoittelu on joustavampaa.

Seinä-wc asennetaan asennustelineen avulla suoraan seinälle. Asennusteline sekä siinä kiinni oleva vesisäiliö jäävät piiloon seinän tai koteloinnin taakse. Lattia wc-istuimen alla jää vapaaksi, mikä helpottaa siivousta. Lisäksi istuimen korkeus voidaan säätää sopivaksi asennusvaiheessa. Seinä-wc:n asennusteline piilosäiliöineen voidaan asentaa huomaamattomasti seinän taakse, seinän sisälle tai se voidaan koteloida osaksi kylpyhuoneen sisutusta.

Seinäasennustuotteet sopivat mainiosti myös saneerauskohteisiin ja ovat kestävä sekä kosteusturvallinen ratkaisu, kun kosteuserityksestä on huolehdittu. Niistä löytyy ratkaisu myös pieniin tiloihin sekä kohteisiin, joissa hygienia on tärkeää.

Avaruutta ja tasoja kylpyhuoneeseen

Seinä-wc ei juurikaan vaadi syvyyssuunnassa tilaa enempää kuin perinteinen lattiamalli. Sen sijaan kylpyhuoneeseen saadaan lisää laskutilaa ja persoonallisia sisustusratkaisuja ja kylpyhuoneen puhtaanapito helpottuu lattiatilan vapautuessa.

Vedensäästöä kaksoishuuhtelulla

Myös seinä-wc:issä on vedenkulutusta vähentävä kaksoishuuhtelu. Kaksoishuuhtelu- wc pienentää keskivertotalouden vedenkäyttöä huomattavasti.

Lattia wc:n tilalle siisti seinä-wc. Laatoitetun seinämän taakse on piilotettu asennusteline piilosäiliöineen ja irrotettava taso toimii laskutilana. Tämän pienen wc-tilan wc-istuin ja kalusteet IDO Seven D -sarjasta.
Lattia wc:n tilalle siisti seinä-wc. Laatoitetun seinämän taakse on piilotettu asennusteline piilosäiliöineen ja irrotettava taso toimii laskutilana. Tämän pienen wc-tilan wc-istuin ja kalusteet IDO Seven D -sarjasta.
Seinä-wc:n avulla saat kylpyhuoneeseen persoonallisia ratkaisuita sekä helppoutta siivoukseen. Kuvan tuotteet IDOlta.
Seinä-wc:n avulla saat kylpyhuoneeseen persoonallisia ratkaisuita sekä helppoutta siivoukseen. Kuvan tuotteet IDOlta.

Asennus ja huolto

Seinä-wc asennetaan asennustelineen avulla suoraan seinälle. Asennusteline sekä siinä kiinni oleva vesisäiliö jäävät piiloon seinän tai koteloinnin sisään. Kuvan tuotteet IDOlta.
Seinä-wc asennetaan asennustelineen avulla suoraan seinälle. Asennusteline sekä siinä kiinni oleva vesisäiliö jäävät piiloon seinän tai koteloinnin sisään. Kuvan tuotteet IDOlta.

Nykyaikaiset asennustelineet ovat erittäin tukevia ja turvallisia ja asennus on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi. Vuotojen mahdollisuus on minimoitu. Wc:n mahdolliset huoltotoimenpiteet tehdään kätevästi painonapin kautta.

Säädettävä istuinkorkeus

Useimpien asennustelineiden avulla wc-istuimen korkeutta voidaan säätää. Tavallista korkeampi istuinkorkeus soveltuu varsinkin liikuntarajoitteisten käyttöön. Normaali istuinkorkeus on 420 mm.

Joustava ratkaisu saneerauskohteisiin

Seinä-wc voidaan asentaa remontin yhteydessä lattia-wc: n tilalle ja mahdollistaa wc_istuimen paikan muuttamisen. Uusi sijoituspaikka ei vaadi kylpyhuoneen lattian avaamista. Viemäri voidaan kytkeä jo paikalla olevaan lattiaviemäriin, josta viemäri voidaan siirtää tarvittavalle etäisyydelle ja koteloida siististi.

Testattua laatua suomalaiseen kotiin IDOlta

Kotimaisen IDOn seinäasennustuotteet on kehitetty erityisesti suomalaisiin kylpy- ja wc-tiloihin sopiviksi, ne on testattu pohjoismaisten normien mukaan ja CE-hyväksytty. Wc-asennusteline- yhdistelmillä on lisäksi pohjoismainen laatumerkintä. IDOn saniteettiposliini valmistetaan Tammisaaressa.

IDOn seinäasennustelineissä on vuotojen mahdollisuus minimoitu erilaisin teknisin ratkaisuin. Kotimainen valmistus takaa toimivan huollon ja varaosien saatavuuden vuosiksi eteenpäin.

Wc:si raikastuu nyt automaattisesti!

Kaikissa IDO seinäasennustelineissä on integroitu Fresh wcraikastin. Järjestelmän avulla raikastin sijoitetaan kätevästi huuhtelun alkulähteille, vesisäiliössä olevaan putkeen. Näin wc raikastuu joka huuhtelulla. Ratkaisu on ympäristöystävällinen ja myös lapsiperheissä turvallinen.

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Isännöitsijän irtisanominen?
Voimmeko me osakkeenomistajat irtisanoa isännöitsijän, joka on myös hallituksessa? Hallituksen muut jäsenet eivät tee mitään. 12 asunnon rivitalon pihakokouksissa 8 asuntoa haluaa isännöitsijän pois. Hallitus ei kutsu yhtiökokousta koolle. Isännöitsijä on epärehellinen ja hänestä on tehty 2 rikosilmoitusta. Aloimme selvittään vesivahinkoa hallituksen puheenjohtajan asunnossa, josta koko lasku on laitettu taloyhtiön maksettavaksi. Olin silloin hallituksessa, ja en tiennyt mitään, siitä että siellä olisi ollut vesivahinko, isännöitsijä oli laittanut sen vaan tilinpäätökseen, ei valvontaa, ei purkukatselmusta, ei mitään ilmoitusta, ei lupaa aloittaa remontti. Isännöitsijä ei ollut silloin hallituksessa. Hän ei vastaa kysymyksiin, lyö luurin korvaan, lopetti jopa öljyn tilaamisen. Voimmeko siis ilman yhtiökokousta enemmistöpäätöksellä kirjallisesti erottaa hallituksen jäsenen ja isännöitsijän?
20116_26736.jpg
Kattohuolto ammattilaisille
Anna kattohuolto ammattilaisten käsiin!Katon tehtävä suojaa rakenteita säältä ja mekaaniselta rasitukselta. Ajan saatossa esimerkiksi lumi ja jäämassat voivat aiheuttaa katon pintaan vaurioita jotka saattavat korjaamattomina aiheuttaa merkittäviäkin kosteusvaurioita. Katon säännöllisen tarkastus ja huolto pitävät katon käyttökuntoisena pidempään.Icopal Katto Oy:n Huoltopalvelu on luotettava kattoasiantuntija kuntotarkastuksiin ja huoltotöihin. Huoltokäynnillä siivoamme katon irtoroskista ja tarkastamme katteen sekä läpivientien kunnon. Puhdistamme kattokaivot ja rännit ja näin varmistetaan veden hallittu poisto katolta myös jatkossa. Arvioimme katteen ja läpivientien kunnon vaurioiden varalta ja tilanteen mukaan mahdolliset korjaamme mahdolliset vauriot heti tai teemme niistä korjausehdotuksen. Teemme jokaisesta huoltokäynnistä asiakkaalle raportin jonka asiakas saa halutessaan nähtäväkseen myös Kattohuollon extranet-verkkopalvelun kautta.Kattohuoltosopimuksella saat katolle säännölliset tarkastukset ja raportin katon kunnosta ja tehdyistä toimenpiteistä kaksi kertaa vuodessa.
13_P_91965.jpg
Uudisrakennusten energiatehokkuus
Ympäristöministeriö on lähettänyt lausuntokierrokselle ehdotuksen maankäyttö- ja rakennuslain muuttamisesta siten, että uusien rakennusten rakentamisessa siirrytään lähes nollaenergiarakennuksiin EU:n yhteisten vaatimusten mukaisesti. Maankäyttö- ja rakennuslain muutoksella säädetään lähes nollaenergiarakennuksiin siirtymisestä uudisrakennuksissa, täsmennetään siirtymisen aikataulu ja annetaan puitteet tarkemmalle asetuksilla tapahtuvalle sääntelylle. Energiatehokkuuden määrittämistä koskevat tekniset säädökset annetaan asetuksina, joista järjestetään oma lausuntokierroksensa tulevana syksynä.Tavoitteena on, että lainmuutos ja asetukset saataisiin voimaan vuoden 2017 alussa, ja uudisrakennusten energiatehokkuusvaatimukset tulisivat sovellettaviksi vuoden 2018 alusta vireille tuleviin rakennuslupahakemuksiin. Tämä aikataulu toteuttaa EU-direktiivin aikataulun siitä, että uudet rakennukset ovat entistä energiatehokkaampia vuoden 2020 loppuun mennessä.Uudisrakennusten energiatehokkuuden parantaminen hillitsee ilmastonmuutosta ja parantaa samalla energiaomavaraisuutta. "Pariisin ilmastosopimuksen mukaan maailman tulisi olla päästöneutraali vuosisadan toisella puoliskolla, ja rakentamisessa siihen tähtääviä ratkaisuja tehdään nyt", painottaa lakia valmistelleen työryhmän puheenjohtaja Teppo Lehtinen ympäristöministeriöstä. "Rakennusten terveellisyys on määräysten lähtökohta, sisäilman laadusta ei tingitä jatkossakaan."Lakiehdotus on valmisteltu yhdessä alan toimijoiden kanssa. Lausuntoja ehdotuksesta voi antaa 14.3.–13.5.2016.
201310_36504.jpg
Taloyhtiön linjasaneeraushanke
Linjasaneeraushanke koostuu useammasta vaiheesta. Projekti alkaa tarveselvityksestä, jossa määritetään nykyinen tila ja korjaustarve. Hankkeen valmisteluvaiheessa selvitetään hankkeen laajuus ja toimenpiteet ja tätä seuraa suunnitteluvaihe, jossa laaditaan työohjeistus kohdetietoihin perustuen. Itse toteutusvaihe käsittää varsinaisen työn suorittamisen ja valvonan ennen työn hyväksyntää eli vastaanottoa ja takuuaikaa.
20221_75441.jpg
Korjausvelkaan pitää puuttua ajoissa
Taloyhtiön ennakoiva ote ja suunnitelmallisuus säästää osakkaiden rahoja ja auttaa ennakoimaan äkillisiä korjaustarpeita. Vaasalainen taloyhtiö otti ohjenuoraksi suunnitelmallisuuden ja päätti, että on parempi tutkia liikaa kuin liian vähän.
20164_46126.jpg
Huoneakustiikan avulla miellyttävä äänimaailma
Äänitiedettä kutsutaan akustiikaksi. Itse sana "akustiikka" tulee Kreikan kielestä sanasta akoustos, joka tarkoittaa samaa kuin kuulla. Akustiikka on osaltaan myös klassista fysiikkaa. Kun tutkimme värähtelyjä sekä säteilyä, huomaamme, että värähtely muuttuu ilmassa paineenvaihteluksi, joka etenee aaltoliikkeenä alkuperäisen värähtelyn taajuudella. Akustiikasta tuleekin näin tärkeä lähes kaikilla elämänalueilla.Useimmiten akustiikalla tarkoitetaan tilan jälkikaiunta-aikaa tai ääneneristysominaisuuksia. Eri tilojen kohdalla akustiikka jaetaan hyvin helposti vain hyvään tai huonoon, mutta akustiikalla tarkoitetaan kuitenkin kaikkia äänen ominaisuuksia jossakin tilassa. Määrityksiä voidaankin tehdä esimerkiksi puheenymmärrettävyydellä, ilmaääneneristysominaisuuksilla, jälkikaiunta-ajalla tai taustamelutasolla.Tutustu Gyptone-tuotteisiin

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton