• Etusivu
  • Osakas

Suorakanava osaksi Sanoma-konsernia

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.08.2009
20098_18409.jpg

Taloyhtiöpalvelun tarjoavan Suorakanava Oy:n pääomistaja on Sanoma Digital, joka on osa suurta Sanoma-konsernia.

Mikä on Suorakanavan merkitys Sanomalle?

Suorakanava ja Rakentaja.fi ovat Sanoma Digitalille tärkeä osa verkkopalveluiden portfoliossa. Kaikilla valitsemillaan toimialueilla Sanoma haluaa olla markkinajohtajan asemassa ja Rakentaja.fi:n kautta olemme saavuttaneet tavoiteaseman rakentamisen ja remontoinnin alueilla.

Miten suuren viestintäkonsernin osana toimiminen vaikuttaa Taloyhtiöpalveluun?

Päällimmäisenä tulee tietysti mieleeni meidän tarjoamat valtavat markkinointimahdollisuudet. Sanoman verkkopalvelut tavoittavat joka ikinen viikko yli 85 % kaikista suomalaisista netin käyttäjistä. Konsernissa pystytään ristiinmarkkinoimaan nettipalveluja tehokkaasti joko hakemalla massaa suurten kävijämäärien verkkopalveluista kuten Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat tai hakemalla tarkkaan määriteltyjä kohderyhmiä pienemmistä verkkopalveluista. Kevään mittaan on uutisoitu paljon mediayhtiöiden rankoista saneerauskuureista.

Miten ne vaikuttavat Rakentaja.fi:n suunnitelmiin?

Eivät mitenkään, pikemminkin päinvastoin. Yhtiössä on meneillään rakennemuutos, jossa resursseja karsitaan sieltä missä kasvua ei ole odotettavissa ja vastaavasti suunnataan tulevaisuuden alueille. Me näemme Rakentaja.fi:n ehdottomasti kasvualueena ja kasvuodotuksen sen liiketoiminnan suhteen ovat merkittävät.

Mitkä ovat mielestäsi Taloyhtiöopalvelun keskeiset vahvuudet? Miksi sitä pitäisi käyttää?

Ensinnäkin se on tietääkseni ensimmäinen vastaava palvelu, joka on käyttäjille täysin maksuton. Siksi odotamme sille laajaa käyttäjäkuntaa. Sen sisältö on todella laaja ja kattaa ainakin näin maallikon silmin kaikki mahdolliset osa-alueet. Pikemminkin voisi kysyä, mikä olisi se syy, miksi sitä ei käyttäisi? Taloyhtiöpalvelussa on niin paljon toiminnallisuuksia, jotka helpottavat elämää ja tuovat varmuutta päätöksentekoon. Lisäksi sen avulla voi säästää selvää rahaa, mikä tietysti kiinnostaa kaikkia meitä jotka seuraamme omia asuinkustannuksiamme ja yritämme niihin vaikuttaa.

Voinko luottaa palvelun jatkuvuuteen?

Olemme sitoutuneet toiminnan jatkuvuuteen ja pitkäaikaiseen kehitystyöhön. Vahvat brändit ja kiinteät asiakassuhteet ovat Sanoman kaltaiselle yhtiölle keskeisintä pääomaa, jota vaalimme huolella.

Mikä Taloyhtiöpalvelun tavoite on?

Kuten kaikilla muillakin toimintamme alueilla, pyrimme tässä markkinajohtajaksi. Se, millä aikavälillä se tapahtuu ja millaisista käyttäjämääristä puhutaan, jää vielä nähtäväksi. Kysymys on pitkäaikaisesta kehittämisestä ja niin tavoitteet kuin itse palvelukin varmasti muokkautuvat matkan varrella saamamme palautteen mukaan.

Tarja Soininen
Suorakanava Oy: hallituksen puheenjotaja

Osakas
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Parkkipaikan lämpötolpat
Viikon kysymys: Taloyhtiön hallussa olevien autopaikkojen jakaminen
Taloyhtiössä on epäselvää, mikä taho, hallitus, yhtökokous vai isännöitsijä, päättää taloyhtiön hallussa olevien piha-autopaikkojen jakamisperusteista.Normaali käytäntö lienee, että kun asunnon omistaja vaihtuu, niin taloyhtiön hallussa olevaa autopaikkaa ei voi siirtää uudelle omistajalle suoraan, vaan uusi omistaja siirtyy jonottamaan, usein viimeiseksi tulleena jonon hännille ja saa sitten aikanaan vuorollaan paikan. Nyt ei näin toimita. Samoin taloyhtiö voinee linjata, että ensin jaetaan yksi autopaikka kullekin asunto-osakkeelle, ts. yhdellä asunnolla ei voi olla kahta paikkaa, jos halukkaita autopaikan ottajia on jonossa.Onko edellä mainituista jossakin mustaa valkoisella vai onko nämä asiat/jakoperusteet taloyhtiön hallituksen tai yhtiökokouksen linjattavia ja päätettäviä?
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Autopaikan lämmitystolpan käyttökustannukset, kuka maksaa?
Taloyhtiöömme uusittiin autojen lämpöpistetolpat 7 vuotta sitten. Jokainen osakas maksoi 192 euroa riippumatta omistiko autoa tai ei.Lämpöpistetolppien sähkönkulutus menee taloyhtön mittariin. Taloyhtiössä päätettiin, että ne jotka käyttävät sähköä maksavat 5 euroa kuukaudessa läpivuoden ja ne joilla ei autoa ole eivätkä sähköä käytä eivät maksa sähkömaksua,vaan vievät lämpöpisteen avaimen isännöitsijälle.Nyt osa asukkaista vaativat, että myös sähköä käyttämättömien pitää maksaa sähkömaksu. Onko asia näin?
20219_72247.jpg
Kuormanhallinta - sähkö­autoiluun liittyvä muotisana?
Sähköauton latauspisteitä suunnitellaan ja toteutetaan kiihtyvällä tahdilla taloyhtiöissä. Taloyhtiön parkkipaikalla voi tulevaisuudessa olla useampia sähköautoja samanaikaisesti latauksessa. Tämä tarkoittaa sitä, että joko latausajat pitenevät tai lataustehot kasvavat. Tilanne tulee vastaan monessa taloyhtiössä ennemmin tai myöhemmin. Kokonaisuus tarvitsee tuekseen kuormanhallintaa.Kuormanhallinta-termiä käytetään, kun latauslaitteiden määriä ja tehoja verrataan ja sopeutetaan taloyhtiön sähköliittymään ja kiinteistön sähköverkkoon.
CibesAmslift-hissi
Hissin jälkiasennus toteutetaan historiaa kunnioittaen
Hissin jälkiasennus vanhoihin ja arvokkaisiin rakennuksiin on tarkasti valvottua ja säädeltyä, minkä vuoksi nykyaikaisen hissin asentaminen vanhaan arvokiinteistöön vaatii tietoa ja taitoa. Usein hissin jälkiasentaminen herättää myös ristiriitaisia tunteita – moni voi kokea, ettei hissi sovi arvokkaaseen miljööseen. Cibes Amsliftin vankalla kokemuksella vanhoihinkin rakennuksiin on kuitenkin mahdollista jälkiasentaa hissi, joka kunnioittaa kohteen historiaa ja tyyliä.
Heinäkuu
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Heinäkuu
Lämpöinen ja aurinkoinen heinäkuu hellii. Heinäkuu on yleisesti suosituimpia lomakuukausia ja myös taloyhtiössä vietetään lomaa. Mitään suuria päätettäviä asioita ei tässä kuussa ole tarkoitus tehdä, vaan hallituskin kokoontuu, jos sille on tarvetta.
20236_82063.jpg
Onko kunnossapitotarveselvityksemme laissa edelletyn mukainen?
Taloyhtiössämme on kunnossapitotarveselvitys annettu muodossa "huoltokirjanmukaiset työt". Tosiasiassa on tehty vain piha yms. Osakkaista osalla ei ole tietoa huoltokirjasta. Täyttääkö tämä edellä mainittu menettely asunto-osakeyhtiölain 6 luvun 3 § mukaisen menettelyn? Mielestäni tässä selvityksessä pitäisi olla 5-vuotissuunnitelma kunnossapitotarpeesta. Talo on valmistunut 2006.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton