• Etusivu
  • Remontti

Suunnittelupankista apua korjaushankkeiden suunnitteluun

Rakentajan toimitus
Julkaistu 22.03.2013
20133_34342.jpg

Julkisivuremontti, putkiremontti ja vesikattoremontti ovat tyypillisiä taloyhtiön korjaushankkeita. Näiden hankkeiden järkevä ja kustannustehokas toteuttaminen, siten että saavutetaan laadukas ja pitkäikäinen lopputulos, vaati aina hyvää suunnittelua. Omataloyhtiö.fi:n Suunnittelupankki tarjoaakin korjaushankkeen osapuolille teknistä tietoa toteutusratkaisuista ja niiden mahdollisuuksista.

Hyvällä suunnitelulla hyvä lopputulos

Rakennuksen suunnitellun käyttöiän toteutuminen vaatii aina säännöllisiä huoltotoimenpiteitä. Ajanmittaan näiden huoltojen lisäksi tulee myös laajempien kokoknaisuuksien korjaustarpeita vastaan. Korjaushankkeiden ennakointi kuulluu kiinteistön PTS suunnitelmaan, jossa arvioidaan tulevien hankkeiden ajankohdat ja budjetointi. Ennakointi mahdollistaa myös korjaushankkeen toteutustapoihin ja vaihtoehtoihin perehtymisen. Kun tiedetään tarkasti mitä ollaan korjaamassa ja vielä miten, on urakan toteutuksen laatu, kustanukset ja aikataulu luotettavasti määritettävissä.

Suunnittelun tulee huomioida kaikki osatekijät

Korjaushankkeen läpivienti on oma projektinsa. Kaikki lähtee kuitenkin suunnittelusta, jolla on oleellinen merkitys saavutettavan työn lopputulokseen. Lähtökohtana hyvälle suunnitelulle voidaan pitää korjattavan kohteen uusimista laadultaan nykypäivän vaatamustasoa vastaavaksi kokonaiskustannukset huomioiden. Suunnittelun tulee lisäksi ottaa huomioon mahdolliset käyttömuutostarpeet korjattavassa kohteessa, jotta saavutettaisiin aiempaa parempi ja toimivampi lopputulos.

Suunnittelupankista löydät ratkaisut korjaushankkeeseen

Suunnitelupankki sisältää rakennusosien ja tuotteiden teknistä tietoa. Sen tarkoituksena on helpottaa korjaushankkeiden suunnitelua tarjoamalla eri totetusvaihtoehtoja ja ratkaisuja. Detaljitason tiedot auttavat niin tilaajaa kuin suunnittelijaa korjattavan rakenteen, rakennusosan tai taloteknisen järjestelmän valinnassa.

Info

Info

Suunnittelupankki kiinteistön eri korjaushankkeisiin:

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202212_80369.jpg
Piha-alueiden hiekoitusvastuu?
Rivitaloyhtiössämme piha-alueiden hiekoitus on nykyisin osakkaiden vastuulla, mutta käytössä ei ole vuorolistaa. Mikäli pihalla tapahtuu osakkaan itsensä liukastuminen, korvausvelvollisuus jää taloyhtiölle eikä vastuuvakuutuksemme korvaa vahinkoja. Mikäli hiekoitusvastuu annetaan osakkaille vuorolistan mukaan, vakuutus tietääkseni korvaisi myös osakkaiden kaatuiluja. Vahinkojahan kuitenkin sattuu, joten mikä henkilökohtainen korvausvastuu tästä aiheutuu hiekoitusvuorossa olevalle osakkaalle? Vaikeilla keleillä hiekoitus voi helposti jäädä riittämättömäksi tai myöhästyä monestakin syystä. Ymmärrettävistä syistä osakkaat eivät halua ottaa riskiä, että joutuisivat korvausvelvollisuuteen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Yhtiökokouksen pitopaikka
Yhtiökokouksen pitopaikasta ei yhtiöjärjestyksessä ole yleensä määräyksiä. Lain 6-luvun 17 §:n nojalla on yhtiökokous pidettävä yhtiön kotipaikkakunnalla, ellei yhtiöjärjestyksessä ole tästä poikkeavia määräyksiä.
20199_60011.jpg
Luonnonsuojeluun merkittävä lisärahoitus
Hallitus päätti budjettiriihessään esittää luonnonsuojeluun sadan miljoonan euron lisärahoitusta vuodelle 2020. Tärkein rahoituksella käynnistettävä hanke on kymmenvuotinen elinympäristöjen parantamisen toimintaohjelma. Sillä on määrä pysäyttää luonnon monimuotoisuuden köyhtyminen Suomessa viimeistään 2030 mennessä ja turvata elintärkeiden ekosysteemien toiminta. Reilu 10 miljoonaa luonnonsuojelun lisärahoituksesta kanavoituu maa- ja metsätalousministeriön kautta."Luonnon monimuotoisuuden kriisi on aivan yhtä akuutti kuin ilmastokriisi. Tartumme nyt tähän tosissamme, ja luonnon monimuotoisuuden suojelu nousee historiallisen korkealle tasolle. Suojelemme valtakunnallisesti arvokkaita suoalueita ja ennallistamme soita ja perinneympäristöjä, kuten niittyjä, ketoja, metsälaitumia ja hakamaita, mikä mahdollistaa rikkaan lajiston paluun. Lisäksi kunnostamme lintuvesiä ja -kosteikkoja, mikä on välttämätöntä uhanalaisten vesilintujemme, kuten punasotkan ja nokikanan, suojelulle", ympäristö- ja ilmastoministeri Krista Mikkonen sanoo.
20114_25304.jpg
Puukerrostalorakentamista helpotetaan
Rakentamisen palomääräyksiä muutetaan, jotta puukerrostalorakentaminen helpottuu. Ympäristöministeriö on antoi 6.4.2011 uudet rakennusten paloturvallisuutta koskevat määräykset ja ohjeet, jotka tulevat pääosin voimaan 15.4.2011.
20223_77220.jpg
Miten sujuvoitat taloyhtiön viestintää?
DNA pyysi isännöitsijöiltä viime syksynä palautetta, mistä taloyhtiöihin liittyvästä asiasta halutaan kuulla lisää. Esitettyyn kysymykseen tuli eniten vastauksia aiheesta asukastiedottaminen taloyhtiöissä. Jos taloyhtiössä halutaan tehostaa toimintaa, tärkeässä osassa on nimenomaan viestintä ja sen sujuvuus. Miten osallistut taloyhtiön toimintaan, jos et edes tiedä mitä taloyhtiössä on meneillään?
20236_82063.jpg
Hallituksen jäsenet suosivat itseään?
Pienen taloyhtiön hallitus päättää taloyhtiölle kuuluvien autotallien ja varastojen vuokrista. Tilat ovat vain heidän omassa käytössä ja niistä päätetyt vuokrat ovat nimellisiä. Nämä eivät vastaa mitenkään alueen yleistä vuokratasoa, joka aiheuttaa taloyhtiölle merkittävää tulonmenetystä vuosittain. Mitä yksittäinen osakas voi asialle tehdä?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton