• Etusivu
  • Remontti

Talousarvion seuranta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.03.2012
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Talousarvion toteutumista on hyvä seurata koko tilikauden ajan, jotta sen mahdollisiin poikkeamiin voidaan reagoida nopeasti. Jos taloyhtiössä huomataan esimerkiksi suuri akuutti korjaustarve, tulee hallituksen tai isännöitsijän tarkistaa talousarviota ja hyväksyttää se ylimääräisellä yhtiökokouksella. Näin osakkailta perittävän yhtiövastikkeen määrää voidaan haluttaessa korottaa kesken tilikauden ja ylimääräiset kulut saadaan jaettua tasaisemmin.

Tilikauden päätyttyä hallituksen tulee esittää yhtiökokoukselle talousarvion toteutuminen. Talousarvion toteutuminen esitetään toimintakertomuksessa, jossa on annettava lisäksi riittävä selvitys mahdollisista olennaisista poikkeamista talousarvioon nähden. Talousarvion toteutumista koskevat tiedot annetaan vakiintuneen käytännön mukaan vertailulaskelmalla, jossa tilikauden talousarviota ja toteutuneita lukuja vertaillaan keskenään sekä euromääräisesti että prosentuaalisesti. Olennaisia poikkeamia, jotka täytyy siis selittää laskelmien lisäksi myös sanallisesti, ovat esimerkiksi suuriin korjaushankkeisiin liittyvät kustannuspoikkeamat. Selityksestä tulee käydä poikkeaman suuruuden lisäksi ilmi myös poikkeamaan johtaneet syyt.

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20236_82063.jpg
Päätöksenteko taloyhtiössä?
Joku vuosi taaksepäin kyselin hallituksen puheenjohtajalta mahdollisuutta tehdä rivitalon takapihalle valokatoksen. Taloyhtiön kokouksessa asia otettiin esiin, mutta siitä(kään) ei äänestetty, vaan ilmoitettiin suoraan, että ei onnistu.Miten nämä käytännössä pitäisi mennä? Olen asunut samassa taloyhtiössä kymmenen vuotta, kertaakaan ei kokouksissa ole äänestetty mistään, vaan kaikki päätökset tekee hallitus, informoimatta muita mitenkään etukäteen. Taloyhtiössä on erikokoisia asuntoja, minä ja seinänaapuri omistamme taloyhtiön suurimmat asunnot.
20152_42409.jpg
Asumismukavuutta ja energiansäästöä
60-luvulla kerrostaloissa alkoi yleistyä koneellinen poistoilmanvaihtojärjestelmä. Talon katolle asennettiin joko talo- tai porraskohtainen huippuimuri, joka poisti ilmaa märkätiloista ja keittiöstä. Tällä tavalla saatiin toteutettua ilmanvaihdon tärkein tehtävä: kosteuden ja epäpuhtauksien poistaminen asunnosta.Tilaa esite Hyvä ilma sisälläkin veloituksetta
20204_64066.jpg
Poikkeusajan ohjeet asuinrakennusten korjaushankkeisiin
Sosiaali- ja terveysministeriö ja ympäristöministeriöValtioneuvoston toteuttamat rajoitukset koronavirusepidemian hillitsemiseksi vaikuttavat myös rakennusten korjaushankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen.Sosiaali- ja terveysministeriö ja ympäristöministeriö ovat laatineet ohjeet, joissa on kuvattu, mitä asioita täytyy ottaa huomioon korjaushankkeissa koronavirustilanteen aikana. Ohjetta sovelletaan silloin, kun korjauskohteessa on asukkaita korjauksen aikana.
20181_51266.jpg
Maalämpö kiinteistöön?
Taloyhtiöt, liikekiinteistöt, hallit, julkisrakennukset... Maalämpö soveltuu ratkaisuksi useimmissa tapauksissa, kun haetaan ekonomista ja ekologista ratkaisua isommankin rakennusmassan lämmitykseen.
20163_45886.jpg
Pyörien ja renkaiden säilytysratkaisut
Erilaiset säilytysmahdollisuudet ovat pieni mutta merkittävä osa taloyhtiön kokonaisuutta. Kuinka mukavaa onkaan, kun renkaille, pyörille, suksille ja muille ulkoiluvälineille löytyy taloyhtiöstä paikkansa. Alla on kerrottu muutamista taloyhtiön arkea helpottavista ratkaisuista.Tilaa maksuton esite!Osta säilytystuotteita verkkokaupasta!
Kerrostalo iltavalaistuksessa
Pitääkö kaikkien osallistua remonttikuluihin?
Rivitaloyhtiössämme täytyisi tehdä isompi remontti, koska on löytynyt kosteusvaurio alajuoksussa. Alakerran asuntoihin (ulkopuolelle) pitäisi tehdä korjaukset. Voivatko lain mukaan yläkerran asuntojen omistajat hylätä korjaukset? Siis niin, etteivät osallistuisi kustannuksiin? Kaikki muut remontit menevät osakemäärän mukaan.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton