• Etusivu
  • Osakas

Taloyhtiöiden rakennetutkimus OSA 1

Rakentajan toimitus
Julkaistu 11.03.2010
11_P_29883.jpg

Omataloyhtiö.fi-palvelu toteuttaa kevään aikana taloyhtiökohtaisen rakenne-tietojen keräyskampanjan. Täytettyäsi taloyhtiön rakennetiedot, annamme rakenneosien osalta laskennallisesti viitteitä siitä, mihin korjaus-toimenpiteisiin taloyhtiössäsi tulee varautua. Tutkimus toteutetaan neljässä osassa ja tutkimuksen ensivaiheessa panostamme taloyhtiöiden runko- ja julkisivurakenteisiin, jonka jälkeen käsittelemme talotekniset järjestelmät.

Siirry tutkimukseen

Taloyhtiöiden korjausrakentaminen suunnitelmalliseksi

Taloyhtiöiden suunnitelmallisen ylläpidon mahdollistamiseksi on suositeltavaa kartoittaa eri rakenneosien korjaustarpeita. Heinäkuussa voimaan tulevan uuden asunto-osakeyhtiölain puitteissa tulevat paljon puhutut 5 vuoden PTS-ohjelmat pakollisiksi. Taloyhtiöiden korjaustarpeen kartoittamisen helpottamiseksi olemme luoneet tutkimuksen, joka antaa laskennallisesti viitteitä niistä korjaustoimenpiteistä, joita kohteessa mahdollisesti tulisi suorittaa. Tutkimukseen osallistuneet saavat rakennetietojen täyttämisen jälkeen vastineen, jossa esitämme erirakenneosien tavoitteelliset käyttöiät sekä kunnossapitojaksot. Lisäksi ilmoitamme erikseen niistä toimenpiteistä, jotka laskennallisesti ovat ajankohtaisia. Kiinteistön rakenneosien tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on kiinteistöissä panostettava säännölliseen kunnossapitoon sekä määräaikaistarkastuksiin.

Siirry tutkimukseen

Osakas
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20173_48598.jpg
Säärasituksen kestävä ja hengittävä rappaus
MonoRoc -paksurappauseristejärjestelmällä kaunis, kestävä ja energiatehokas julkisivuIlmastonmuutos lisää Suomessa julkisivuja rasittavia voimakkaita sateita ja tuulia sekä jäätymis-sulamissyklien määrää, kun lämpötila vaihtelee talvisin enemmän nollan molemmin puolin. Weberin MonoRoc on moderni ja tasavärinen sekä erittäin kestävä paksurappauseristejärjestelmä, jossa on kiinnitetty erityistä huomiota rappauksen suojaavaan vaikutukseen. Järjestelmällä saadaan huoltovapaan rapatun julkisivun lisäksi energiatehokas vaippa niin uuteen kuin vanhaan korjattavaan rakennukseen.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Parvekkeiden rakentaminen kerrostaloon
Voiko kerrostaloyhtiö velvoittaa enemmistöpäätöksellä osakkaan rakentamaan omalla kustannuksellaan huoneistokohtaisen parvekkeen, kun osa muissa huoneistoissa asuvista aikoo rakennuttaa sellaisen itselleen. Kustannus huoneistoa kohden vähintään 25.000 euroa. Myös parvekkeen jälkihuolto jää kunkin osakkaan vastuulle.Yhteistilaus luonnollisestikin laskee yksikkökustannuksia, jos tilaajia on mahdollisimman monta. Parvekkeita suunnitellaan vain niihin asuntoihin, joilla on ikkunoita sisäpihalle päin (vain sinne saa rakennusluvan) Parvekkeiden lukumäärä (tai niiden epäsymmetrinen sijoittuminen) luonnollisestikin vaikuttaa talon pihanpuoleiseen julkisivuun. Hankintakustannus on varsin kova esimerkiksi eläkeläisille. Kerrostalo sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa julkisivusuojellussa talossa.
20221_74326.jpg
7 tärkeää kysymystä yhtiökokoukseen
Kevään myötä käynnistyy ahkera yhtiökokouskausi. Yhtiökokous on hyvä paikka tarkistaa, ovatko taloyhtiön nettiyhteydet ajan tasalla, tietoturvaan liittyvät asiat kunnossa taloyhtiön laitetiloissa ja kaikki muut palvelut ajan tasalla.DNA:n taloyhtiömyynnin asiantuntijat listasivat seitsemän asiaa, jotka kannattaa selvittää ja huomioida seuraavassa yhtiökokouksessa. Kiinteistön tekniikka, digipalvelut ja tietoturva herättävät usein kysymyksiä – mutta mistä apu? Kaikissa talon asukkaiden, hallitusten tai isännöitsijän mieltä askarruttavissa asioissa voi aina olla yhteydessä DNA:lle.
Helsinki ylhäältä päin kuvattuna
Saako vesimittaria asentaa vain yhteen huoneistoon?
Voiko asennuttaa vain yhteen rivitalon vuorattuun huoneistoon vesimittaria? Muut 3 huoneistoa ovat omistuskäytössä. Uudet vuokralaiset käyttävät vettä mielestämme kohtuuttoman paljon.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Asunnossa kosteusvaurio – korvaako taloyhtiö remontin kustannuksia?
Olemme vasta muuttaneet rivitaloon. Asunnossamme todettiin nyt kosteusvaurio, joka on aiheutunut kylpyhuoneen puuttuvista vesieristeistä. Kosteus on levinnyt myös keittiön puolelle, josta joudutaan purkamaan kaapistoja ja lattiaa. Kuuluvatko alkuperäiset keittiön kaapistot sekä lattia (lattian materiaali ei ole alkuperäinen) yhtiön vastuulle?Jos kaapistoista, lattiasta ja laatoituksesta poistetaan vaurioitunut osa eli noin puolet, kuinka remontista ehjänä säästyvän, erilaiseksi jäävien osien kanssa tulisi menetellä? Asunnosta tulee muuttaa terveydellisistä syistä pois nyt mahdollisimman pian. Tuleeko yhtiön järjestää sijaisasunto korjausten ajaksi?Jos voidaan olettaa, että kosteusvauriosta ja siitä koituvista korjaustöistä on levinnyt homeitiöitä myös muualle asuntoon, tuleeko yhtiön järjestää myös asunnon toisen puolen homesiivous ja desinfiointi?
201110_28152.jpg
Kattohuolto on syytä suorittaa ajoissa
Anna kattohuolto ja –tarkastukset ammattilaisten käsiinHuoltokäynnillä siivoamme katon irtoroskista ja tarkastamme katteen sekä läpivientien kunnon. Puhdistamme kattokaivot ja rännit, millä varmistetaan veden hallittu poisto katolta myös jatkossa. Arvioimme katteen ja läpivientien kunnon vaurioiden varalta ja tilanteen mukaan korjaamme mahdolliset vauriot heti tai teemme niistä korjausehdotuksen. Teemme jokaisesta huoltokäynnistä asiakkaalle raportin, jonka asiakas saa halutessaan nähtäväkseen myös Kattohuollon extranet-verkkopalvelun kautta.Solmimalla Kattohuoltosopimuksen saat katolle säännölliset tarkastukset ja raportin katon kunnosta ja tehdyistä toimenpiteistä kaksi kertaa vuodessa. Kattohuollon saa myös kertakäyntinä iman jatkuvaa sopimusta.Icopal-kattohuoltoyhteydenottopyyntö

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton