• Etusivu
  • Osakas

Taloyhtiön päättäjä, lunasta ilmainen pääsylippusi Kevätmessuille ja poimi parhaat vinkit taloyhtiön rakentamisen ja kunnossapidon tarpeisiin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 17.03.2023Päivitetty 20.06.2023
20233_81172.jpg

Suomen suurin rakentamisen, remontoinnin, pihanhoidon ja sisustamisen tapahtumakokonaisuus avaa kevätkauden Helsingin Messukeskuksessa 30.3-2.4.2023. Nyt tarjoamme maksuttoman sisäänpääsyn taloyhtiön päättäjille!

Ohje

Ohje

Rekisteröidy maksutta Kevätmessujen kävijäksi tästä >

Rekisteröitymisessä tarvitset koodin: OMATALOYHTIO23
Rekisteröinnillä ilmainen sisäänpääsy 30.3.–2.4.2023.

Hae upeasti uudistuneilta Kevätmessuilta uusimmat ideat ja asiantuntijoiden vinkit tulevaisuuden päätöksiä varten

Taloyhtiöissä tehdään vuosittain erilaisia päätöksiä muun muassa peruskorjauksiin tai vaikkapa yhteispihan viihtyvyyteen liittyen. Tiesithän, että Kevätmessujen ohjelma on täynnä ajankohtaista tietoa niin rakentamisesta, remontoinnista kuin puutarhan ja pihankin hoidosta?

Pohditaanko teidän taloyhtiössänne tulevaisuuden säästökohteita tai onko suunnitteilla esimerkiksi energiatehokkuusremontti tai aurinkopaneelien asennus? Kevätmessuilla muun muassa SW Energia, Sunwind Gylling ja Solar Age neuvovat sekä demonstroivat miten valjastaa aurinkoenergia. Daikin Finland puolestaan tarjoaa laajan valikoiman energiatehokkaita lämpöpumppuja. Löydät myös turvallisuus- ja tietoliikenne-edustajat messuilta. Esimerkiksi Verisuren, Abloyn, Elisan, DNA:n ja Telian henkilökunta avustaa löytämään ratkaisun, mikä sopii juuri teidän tarpeisiinne.

Oikeanlainen lajittelu kuuluu jokaiseen taloyhtiöön

Ilman oikeanlaista lajittelusysteemiä taloyhtiön pihapiiri, kotitaloudet sekä jätteiden lajittelu ovat pulassa, puhumattakaan huomiota ja hellyyttä vaativasta ympäristöstämme. Kodin jätteiden lajitteluun liittyy useita myyttejä ja vanhentuneita käsitteitä. Tule Kevätmessuille kuulemaan Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n operatiivisen johtajan Pertti Tammivuoren ja viestintäpäällikkö Anna Mäkelän neuvoja ja ideoita liittyen lajitteluun.

Entä olisiko juuri teidän taloyhtiössänne mahdollisuus kompostointiin? Mikäli aihe kiinnostaa, tule kuuntelemaan Kekkilän tuotekehityspäällikkö Janne Kanervon ohjelmanumeroa kompostoinnista, jätelain lakimuutoksen tuomista vaatimuksista sekä kaikesta muusta kompostointiin liittyvästä!

Käy myös kurkistamassa OmaMökki-alueelta löytyviä roskiskatoksia, joilla helpottaa taloyhtiön jätteiden lajittelua. Puhtausalan ammattilainen Topakka Emäntä tarjoaa myös apujaan aiheeseen liittyen, joten ei kun hihasta vetämään!

Kohota taloyhtiön pihapiirin ilmettä

Taloyhtiön julkisivu ja pihapiiri kaipaavat jatkuvaa ylläpitoa ja hoitoa. Pienilläkin uudistuksilla varmistat, että yhtiön ympäristö on miellyttävä ja mahdollisimman houkutteleva.

Kevätmessut tarjoaa laajan valikoiman neuvoja ja käytännön vinkkejä, joilla kohottaa pihan ja puutarhan ilmettä. Messuilla pääset keskustelemaan alan ammattilaisten kanssa ja saamaan inspiraatiota, miten juuri teidän taloyhtiönne pihapiiri saataisiin houkuttelevammaksi tai käytännöllisemmäksi.

Myös pienestä pihasta on mahdollisuus saada asukkaiden oma keidas. Entä jos teidän yhtiönne pihapiirin vetonaula olisikin pieni kasvimaa, jonne asukkaat pääsevät itse istuttamaan vihanneksia tai marjoja? Yhteiset talkoot muuttuisivat perinteisestä pönötyksestä ja makkaranpaistosta sadonkorjuujuhlaksi!

Viherrakentamiseen apua Kevätmessuilla tarjoaa muun muassa Rainset ja Viherkuutio, joilta taloyhtiöt voivat tilata sekä kesä- että talvikunnossapitoa. Messujen OmaMökki-alueelta löytyy piharakennuksia, laavuja ja grillikatoksia yhtiön yhteiselle pihalle.

20233_81173.jpg

Poimi alta tärpit Kevätmessujen kiinnostavista ohjelmanumeroista ja katso koko ohjelma täältä >

Vältä nämä riskit hankkiessasi aurinkopaneelit!
Trendilavalla to klo 12.30 ja la klo 16

Aurinkovoimala on investointi, joka tehdään vain kerran elämässä. Kyseessä on pitkäaikainen ja tyyris hankinta, joka tarjoaa turvaa ja omavaraisuutta hamaan tulevaisuuteen asti. Tämän vuoksi hankinta kannattaa tehdä harkiten. Mitä riskejä aurinkopaneelien hankintaan liittyy? Entä kuinka niitä voitaisiin välttää? Puhujana toimii Sons of Solarin toimitusjohtaja Eelis Oinonen.

Näin vältät ikkunaremontin sudenkuopat ja säästät energiankulutusta
Trendilavalla pe klo 11.30 ja su klo 15.00

Uusissa nykyaikaisissa ikkunoissa on energiatehokkuuden lisäksi paljon hyödyllisiä ominaisuuksia, jotka lisäävät asumismukavuutta ja talosi arvoa. Hyvätkin ikkunat voidaan kuitenkin pilata huonolla suunnittelulla ja asennuksella. Tule kuulemaan ikkunoiden uutuuksista ja miten vältät ikkunaremontin yleisimmät sudenkuopat. Puhumassa Tiivin asiantuntijat Simo Ylä-Peränen ja Vesa Vainio.

Mitä piha maksaa?
Kevätlavalla to klo 14.30, pe ja su klo 11, la klo 15.30

Mitä piha maksaa ja mitä kaikkea tulisi osata huomioida pihan suunnittelussa ja rakentamisessa? Maisemasuunnittelija ja yrittäjä Salla Laukia Allium Oy:stä kertoo vinkit ja esimerkit onnistuneen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Omakotiliiton eduskuntavaalipaneeli
Kevätlavalla la klo 14.00

Tule kuulemaan mitä eduskuntapuolueet vastaavat Omakotiliiton paneelissa pientaloasukkaita koskeviin kysymyksiin! Aiheena mm. energiamaksut, kiinteistöverotus, kaavoitus ja EU-sääntelyn soveltaminen. Paneelin juontaa Omakotiliiton toiminnanjohtaja Marju Silander.

Näiden tärppien lisäksi nelipäiväisiltä messuilta löydät paljon muuta mielenkiintoista ja hyödyllistä tekemistä ja kuulemista sekä pääset verkostoitumaan alasi ammattilaisten kanssa.

Tutustu Kevätmessuihin >

Ohje

Ohje

Tervetuloa rekisteröitymään kävijäksi Kevätmessuille!

Rekisteröitymisessä tarvitset koodia: OMATALOYHTIO23
Rekisteröinnillä ilmainen sisäänpääsy 30.3.–2.4.2023.

PSST! Samalla lipulla pääset samaan aikaan järjestettäviin Lähiruoka & luomu -messuille, Golfmessuille sekä OutdoorExpoon.

Suomen suurin rakentamisen, remontoinnin, sisustamisen ja puutarhanhoidon tapahtumakokonaisuus Kevätmessut Helsingin Messukeskuksessa 30.3–2.4.2023.

Kevätmessut-kokonaisuus pitää sisällään tapahtumat: Kevätpuutarha, Asu & Remontoi, Oma Mökki, Sisusta ja Lähiruoka & luomu. Samanaikaisesti järjestettävät Golfmessut ja OutdoorExpo täydentävät kokonaisuuden ulkoilma-aktiviteetteja esitellen. Kaikki seitsemän tapahtumaa yhdellä oven avauksella!

Avoinna:
Kevätmessut ja OutdoorExpo:
to–la 10–18, su 10–17
Golfmessut:
pe–la 10–18, su 10–17
Tapahtumien lisätiedot, mukana olevat yritykset ja ohjelmat www.kevätmessut.fi / www.outdoorexpo.fi / www.golfmessut.fi

Osakas
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.
IDO Sense Art -kalusteet, Geberit Option -peili sekä IDO Glow Art TurboFlush -istuin
Kahdeksan syytä miksi uudenlainen lattia-wc-istuin on paras valinta saneeraus- tai uudiskohteisiin
Tuotekehitys on tärkeää nyt ja tulevaisuudessa muun muassa jo pelkästään ympäristön resurssien näkökulmasta. Samalla tulee kuitenkin tuotteen vastata käyttäjien tarpeisiin. Saniteettiteknologian ja -keramiikan kotimainen markkinajohtaja IDO onkin kehittänyt niin teknisiltä ominaisuuksiltaan kuin estetiikaltaan erottuvan uudenlaisen lattia-wc-istuimen jokapäiväiseen käyttöön.Lue kahdeksan syytä, miksi Glow Art TurboFlush -lattia-wc-istuin on erityisen sopiva vaihtoehto taloyhtiöiden peruskorjauksiin tai uusiin rakennushankkeisiin uudeksi wc-istuimeksi.
202210_67452.jpg
Hallitse hulevesi - katoilla ja pihoilla!
Hulevesien vaikutusten vähentämiseen kuuluu sadeveden pidättäminen jo katoilla ja imeyttäminen pihoilla. Viherkatot pidättävät ja käsittelevät vettä siellä, missä hulevesi syntyy! Viherkattojen avulla voidaan pienentää valuntahuippuja, koska valunta viivästyy ja kokonaisvalunta yli puolittuu veden imeytyessä viherkattoon ja haihtuessa siitä takaisin ilmaan.
20219_72347.jpg
Hallituksen jäsen teki itse julkisivu­korjauksia - kuka korvaa?
Pienehkössä rivitaloyhtiössä säästetään talon kunnossapitokuluissa mm. siten, että hallituksen jäsen – joka ei todellakaan ole mikään rakennusalan ammattilainen – tekee ammattitaitoa vaativia julkisivukorjauksia (esim. laastisaumojen uusimiskorjauksia) "joltain tutulta saatujen ohjeiden mukaan". Työssä on ollut kuitenkin havaittavissa selkeitä virheitä ja laiminlyöntejä, joten työn laatu vaikuttaa ala-arvoiselta. Miten osakkeenomistajien pitäisi suhtautua tällaiseen toimintaan? Mitä laki tästä sanoo?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton