• Etusivu
  • Remontti

Taloyhtiön siisti ja toimiva jätteidenkeräys

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.10.2010
201010_23436.jpg

Syväkeräys hyödyntää säiliön pystysuuntaista muotoa, jolloin kaksi kolmasosaa säilöstä jää maanpinnan alapuolelle.

Molokin syväkeräysjärjestelmä on kehitetty ympäristöasiat huomioon ottavasta näkökulmasta. Syväkeräyksen keskeinen ajatus on hyödyntää pystysuuntainen muoto, jolloin kaksi kolmasosaa säilöstä jää maanpinnan alapuolelle. Ratkaisu mahdollistaa perinteiseen jätehuoltoon verrattuna mm. huomattavasti paremman keräyskapasiteetin, pidentyneet tyhjennysvälit, hygieenisemmän ympäristön, helpomman säiliöiden sijoittelun sekä ennen kaikkea taloyhtiötä miellyttävän keräystavan.

Lisää Molok-syväkeräysjärjestelmistä...

Taloudellinen

Molok-syväkeräysjärjestelmä vähentää kuljetuskustannuksia johtuen korkeasta keräyskapasiteetista. Jätteen punnitus on helppoa ja tarkkaa nostosäkin tyhjennyksen yhteydessä. Molok toimii tehokkaasti taloyhtiön keräyspisteena ja on tuotteena kestävä sekä pitkäikäinen.

Tilaa säästävä

Pystysuora keräystapa säästää maanpäällistä tilaa antaen jopa 4-5 kertaa suuremman kapasiteetin pintaastioihin verrattuna. Keräysastiat voidaan sijoittaa taloyhtiön ehdoilla joka mahdollistaa piha-alueiden muita käyttötiloja. Muotoilunsa ansiosta Molok sopii esteettisesti kaikkialle.

Hygieeninen

Täyttöluukku on kevyt, helppokäyttöinen ja itsestään sulkeutuva. Tuuli ja eläimet eivät pääse levittämään roski ympäristöön. Nostosäkki tyhjennetään pohjan kautta, jolloin täyttöluukun alue pysyy puhtaana. Pystysuorassa keräystavassa vanhinjäte on aina pohjimmaisena. Maaperän viileys hidastaa bakteeritoimintaa ja minimoi hajun muodostuksen.

Turvallinen

Molok-syväkeräysjärjestelmä on turvallinen niin käyttäjälle kuin tyhjentäjällekin. Täyttöluukun lukitis lisää entisestään käyttöturvallisuutta alentaa palon syttymisvaaraa.

201010_23438.jpg

BioSystem - Siisti ja helppo vaihtoehto orgaanisen jätteen keräykseen

Säiliössä on n. 750 litran tila kiinteälle jätteelle ja 50 litran nestesäiliö.
Säiliössä on n. 750 litran tila kiinteälle jätteelle ja 50 litran nestesäiliö.

Molokin kehittämä siisti ja tehokas menetelmä biojätteen keräykseen. 1,3 kuution säiliöön asennetaan nostosäkin tilalle erityisesti biojätteen keräilyyn kehitetty kovasäiliö.

Säiliössä on n. 750 litran tila kiinteälle jätteelle ja 50 litran nestesäiliö, johon biojätteestä puristuva neste valuu rei'itetyn välipohjan läpi. Neste tyhjentyy jokaisella tyhjennyskerralla.

Molok BioSystem-säiliöön on kehitetty kompostoituva maissitärkkeluksestä valmistettu kertakäyttöinen sisäsäkki, joka pitää järjestelmän siistinä.

Kohteelle sopiva ja yksilöllinen kokonaisuus laajasta valikoimasta

Molok Oy:n tarjoamien tuotteiden avulla taloyhtiön jätteidenkeräyspiste räätälöidään kutakin käyttötarkoitusta vastaavaksi. Perussäiliötä on saatavilla aina 300 litrasta 5000 litraan ja verhoiluvaihtoehtoja säiliölle tarjolla on kuusi erilaista. Tarpeen mukaan säiliöt voidaan varustaa lisäksi paristonkeräyslaatikolla, auki/kiinnipitosalvalla sekä lukitusjärjestelmällä.

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Osakkailta salataan tietoja, onko päätös laillinen?
Asunto-osakeyhtiömme asuinrakennus on suojeltu ympäristöministeriön vahvistamassa asemakaavassa merkinnällä srII suojeltava rakennus. Ikkunoista on tehty 2 vuotta sitten kuntotutkimus jonka mukaan suositellaan korjausta. Raportissa todetaan lisäksi;"asukkaat ovat eriarvoisessa asemassa,sillä jotkut huolehtineet ikkunoistaan kiitettävästi kun taas toiset eivät".Ikkunat on pääosin uusittu 20v. sitten. Hallitus/isännöitsijä eivät ole missään vaiheessa tuoneet kuntotutkimusta yhtiökokous käsittelyyn. Yhtiökokous on tehnyt päätöksen ikkunoiden uusimisesta ilman myönnettyä toimenpidelupaa. Toimenpidelupaa haettu ympäristöviraston rakennusvalvonnasta yhtiökokouksen päätöksen jälkeen.Lupapäätös oli kielteinen ikkunoiden uusimiseen perusteluineen eikä päätöksestä valitettu joten päätös tuli lainvoimaiseksi. Onko yhtiökokouksen päätöksellä mitään laillista arvoa jatkon suhteen? Ylimääräinen yhtiökokous pidetty jossa ajettu "kuitenkin uusintaa",ilman että on tehty selvitystä yhtiökokoukselle museon kannasta joka suosittaa korjausta.Onko tämän kokouksen päätös laillinen jos salataan tietoa osakkeenomistajilta?Nyt taas yhtiökokoukseen tuodaan päätettäväksi ikkunoiden uusinta uusien tarjousten pohjalta sekä päättäminen työn rahoittamisesta.Päätös edellyttää esityslistan mukaan rakennusluvan saantia. Yhtiökokous kutsussa ei ole mitään selvityksiä kuinka uusinta suoritetaan eikä siitä aiheutuvista kustannuksista. Voidaanko edellyttää että kustannuksiltaan näin mittava hanke alistetaan osakkeenomistajien päätettäväksi pelkässä kokouksessa ilman että siihen on voitu tutustua ja arvioida sitä?Eikö pitäisi hankkia toimepidelupa ensin ja tutkia tarjouspyynnöt siinä annettujen ehtojen pohjalta?
20199_59945.jpg
Osallistu Taloyhtiöseminaariin - saat vapaalipun OMAKOTI-messuille!
Omataloyhtiö.fi järjestää torstaina 3.10. Taloyhtiöseminaarin Kiinteistömessujen yhteydessä (messuille vapaa pääsy).Taloyhtiöseminaariin tulee paikalle tulee laajasti asiantuntijoita vastaamaan juuri sinun kysymyksiisi!Käytä päivä hyödyksesi ja tule tapaamaan asiantuntijoita ja kuuntelemaan mielenkiintoisia tietoiskuja!Ilmoittaudu mukaan tästä!Ylläolevan linkin kautta Taloyhtiöseminaariin ilmoittautuneet ja osallistuneet saavat vapaalipun OMAKOTI-messujen perjantaille 25.10.19!
Helsinki ylhäältä päin kuvattuna
Saako vesimittaria asentaa vain yhteen huoneistoon?
Voiko asennuttaa vain yhteen rivitalon vuorattuun huoneistoon vesimittaria? Muut 3 huoneistoa ovat omistuskäytössä. Uudet vuokralaiset käyttävät vettä mielestämme kohtuuttoman paljon.
20098_18375.jpg
Kestävä tiilijulkisivu elementtijulkisivun tilalle
Korjausprosessi vaihe vaiheeltaUuden muuratun julkisivun tekeminen alkaa liittyvien rakenteiden kartoituksella sekä perustusten tutkimisella. Vanhan rakenteen huonon kunnon vuoksi ulkokuori useimmiten poistetaan ja samoin tehdään vanhoille lämmöneristeille, jotka ovat saattaneet olla märkiä jo pitkiäkin aikoja. Riittämätön eristetilan tuuletus ja tiivis ulkokuori ovat estäneet eristetilaan joutuneen veden poistumista. Samalla rakenteeseen on saattanut kehittyä myös erilaista home- ja itiö kasvustoa.Uuden muurattavan tiilijulkisivun hyvä ominaisuus on sen tuulettuvuus. Riittävä (n. 30-45 mm) ilmarako mahdollistaa rakenteen eristetilan kuivana pysymisen kaikissa olosuhteissa. Kun eristeet eivät ole suoraan kiinni julkisivumateriaalissa, ei suoraa tuulen paineen aiheuttamaa veden eristeisiin joutumista myöskään tapahdu. Kun julkisivun pintamateriaali tuulettuu sekä ulko- että taustapuolelta, on myös sen kuivuminen sateen jälkeen nopeampaa kuin tuulettumattomissa rakenteissa.
201210_32702.jpg
Rivitalon ulkoseinän haastava energiaremontti onnistui
Monet 60–70-luvun talot on rakennettu energia- ja kosteusteknisesti huonosti toimiviksi.Ulkoseinien eristeet ovat nykytasoon verrattuna paljon heikompia, eikä esimerkiksi seinärakenteiden tuulettuvuuteen tai kosteuden hallintaan, kuten esimerkiksi pellitysten oikeaoppiseen toteutukseen, ole osattu riittävästi kiinnittää huomiota.As. Oy Kuusisaarenrannan eteläiset ulkoseinät peruskorjattiin sekä energia-, että kosteusteknisesti toimiviksi. Projekti oli haastava, mutta se kannatti, toteaa peruskorjausprojektissa yhtiön puuhamiehenä toiminut ralliautoilun "Grand Old Man" Hannu Mikkola.
20236_82003.jpg
Hometta asunnossa - miten toimitaan?
Asunnossamme on joka huoneessa homekasvustoa josta on otettu sivelynäyte. Home on ilmeisesti terveydelle haitallista. Näytteestä selvisi myös viitteitä kosteusvauriosta rakenteissa (virheellisesti tehtyjen salaojien vuoksi).Isännöitsijä ehdotti, että vain kaksi huoneista desinfioidaan homeesta ja muihin huoneisiin jätetään home. Meidän itsemme kustannettavaksi jäisi uudet maalit/tapetit/listat. Keskustelua käydään myös tehdäänkö rakenteille mitään. Asiaa on nyt pitkitetty kolmen vuoden ajan ja haluaisinkin kuulla mitkä velvollisuudet taloyhtiöllä on?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton