• Etusivu
  • Osakas

Taloyhtiön verotus

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.03.2012
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg

Taloyhtiöitä verotetaan niiden omistamista kiinteistöistä eli ne joutuvat maksamaan vuosittain kiinteistöveroa. Myös muut veroasiat, kuten veroilmoitukset, arvonlisäverotus ja ennakkoperintä voivat tulla kysymykseen taloyhtiön toiminnan aikana.

Veroilmoitus

Veroilmoituslomakkeista taloyhtiön tulee aina täyttää lomake 102, jossa ilmoitetaan tiedot asuntoyhteisön ja osakkaan verotusta varten. Verohallinto lähettää taloyhtiöille esitäytetyn lomakkeen, joka tulee tarkistaa ja tarvittaessa täydentää. Lomakkeen täytöstä vastaa isännöitsijä tai sen puuttuessa taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Pääveroilmoituksen, lomakkeen 4, taloyhtiö saa jättää täyttämättä, jos kaikki seuraavat edellytykset täyttyvät:

  • Yhtiön omistamissa rakennuksissa on vain vakituiseen asumiseen tarkoitettuja huoneistoja ja muuta asumiseen liittyvää tilaa. Ehto täyttyy myös, jos yhtiöllä on muuhun kuin vakituiseen asumiseen tarkoitettua tilaa, mutta näihin tiloihin oikeuttavat osakkeet ovat osakkaiden hallussa.
  • Yhtiö on saanut tuottoina vain vastikkeita, verovapaita rahastosuorituksia, käyttömaksuja, muita vähäisiä kiinteistöön liittyviä korvauksia tai vähäisiä osinko- tai korkotuloja.
  • Verotettava tulo vähennettynä edellisen vuoden tappioilla on alle 30 euroa.
  • Kyseessä ei ole yhtiön ensimmäinen tilikausi.

Jos jokin edellä mainituista edellytyksistä jää täyttymättä, esimerkiksi yhtiössä on liikehuoneistoja, tai yhtiö on saanut huomattavia osinkotuottoja, tulee veroilmoitus antaa. Jos veroilmoitus on annettava, tulee se jättää neljän kuukauden kuluessa tilikauden päättymiskuukauden lopusta.

Osakas
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20196_58441.jpg
Katto kotisi ja omaisuutesi suojelijana
Katon tehtävä on altistua kovalle rasitukselle ja näin suojella talosi sisäosaa. Kattosi kohtaa vuoden aikana useita rasitteita: kesällä voimakas UV-säteily, syksyllä ja keväällä rankat sateet ja talvella lumen tuoma painokuorma.
20213_69557.jpg
Tunkeutuuko katupöly asuntoosi?
Katupöly on terveysriski kaikille. Eniten siitä kärsivät lapset, vanhukset ja hengityssairaat.Keväisin katupöly tunkeutuu myös sisälle asuntoihin. Hyvällä ilmansuodatuksella on mahdollista parantaa asunnon sisäilmaa.
20174_48915.jpg
Anna vedenmittauksen vainukoiran haistaa ongelmat
Kaikki kunnia ilman sen isompaa harkintaa kotiin kutsutulle päiväkahviseuralle. Pidempiaikaisia ratkaisuja tehdessä on kuitenkin syytä pohtia paremmin. Onko oma ehdokas älykäs tänään ja tulevaisuudessa? Vaivaton myös vuosien kuluttua? Edullinen elinikänsä aikana?
20144_38664.jpg
Työmaiden kosteudenhallintaa säädellään asetuksella
Märkänä käytetyt sekä työn aikana kastuvat rakennusmateriaalit ovat yhtenä syynä moneen kosteusvaurioon. Työmailla on nähtävillä valitettavaa huolimattomuutta rakennusmateriaalien säilytyksessä sekä sääsuojauksen osalta. Myös materiaalien välivarastoinnin aikana olisi syytä kiinnittää enemmän huomiota kunnolliseen suojaukseen.
20163_45886.jpg
Pyörien ja renkaiden säilytysratkaisut
Erilaiset säilytysmahdollisuudet ovat pieni mutta merkittävä osa taloyhtiön kokonaisuutta. Kuinka mukavaa onkaan, kun renkaille, pyörille, suksille ja muille ulkoiluvälineille löytyy taloyhtiöstä paikkansa. Alla on kerrottu muutamista taloyhtiön arkea helpottavista ratkaisuista.Tilaa maksuton esite!Osta säilytystuotteita verkkokaupasta!
20216_71165.jpg
Pyörät turvallisesti ja tehokkaasti parkkiin sisällä ja ulkona
Keväällä ja kesällä pyöräily lisääntyy, kun aurinko tuo mukanaan mainiot pyöräilykelit. Hyvässä järjestyksessä olevat pyörävarastot ja tehokkaat pyöräparkit kannustavat starttaamaan pyöräilykauden.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton