• Etusivu
  • Piha

Talven tuomat haasteet kiinteistössä

Polkupyörien ja suksien säilyttämisen näkökulmasta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ovella Systems Oy
Julkaistu 24.03.2016Päivitetty 30.11.2022
20163_45886.jpg

Cycling snow how

Talven tullessa siirrytään usein auton rattiin ja polkupyörät täyttävät pyörävarastot. Lumen ja kylmyyden vuoksi lämmin auto on mukavampi kulkuneuvo. Kuitenkin osalle asukkaista tällä ei ole vaikutusta, sillä he ottavat talviset olosuhteet päivittäisenä haasteena ja valitsevat pyöräilyn kulkutapana. Tähän vaikuttavat mm. ekologisuus sekä hyötyliikunta, joka mahdollistaa paremmat työsuoritukset etenkin sisätöissä.

Tilaa maksuton esite!

Osta verkkokaupasta!

Kulku pyöräparkkeihin ja -varastoihin esteetöntä ympäri vuoden

Kulku pyöräparkkeihin ja -varastoihin tulisi olla esteetöntä ympäri vuoden. Lumityöt olisi tehtävä riittävän laadukkaasti koneellisesti ja käsin lapioiden, jotta väylät saadaan vapaaksi. Viitekehyksen antaa esim. talon vanhempi väki, jonka tulisi vaivatta pystyä kulkemaan kiinteistön pihalla ja säilytystiloissa myös välineittensä kanssa.

Kallis tonttimaa on usein esteenä riittävien säilytystelineiden hankkimiselle, jolloin pihapiiri on ahdas. Tällöin tulee kyseeseen tehokkaat, turvalliset ja lumikuorman kestävät polkupyöräkatokset valaistusta unohtamatta. Tällainen on esimerkiksi ovella® PyöräNoja PNK-10. Tätä voidaan kutsua myös kiinteistöjen hoidon osalta cycling snow howksi.

20163_45887.jpg
20163_45888.jpg

Saneerauksen yhteydessä hiilivarastosta tehokas säilytystila polkupyörille sekä suksivarasto kiinteistöön

Hernesaaressa vuonna 1929 rakennettu talo peruskorjattiin vuonna 2015. Taloon tuli yhteensä 76 Lumo-kotia, joista viisi on uniikkia ullakkoasuntoa. Osasta asunnoista on merinäköala. Peruskorjauksen lisäksi tehtiin pyörävarasto. Yhtiöllä ei ole omia autopaikkoja.

Arkkitehdit 1:1 Oy suunnitteli tehokkaat pyörä- ja suksikellarit entiseen hiilivarastoon Helsingin kaupungin määräysten mukaisesti. Uusiin ja tehokkaisiin säilytystiloihin on suora kulku kadulta ramppia pitkin. Välineiden säilytystiloihin investoitiin, sillä onhan alueella hyvät yhteydet Helsingin kaupungin pyörätieverkostoon sekä hiihtoreiteille Suomen Linnaan tai jopa pidemmälle tarvittaessa.

Lukittuun tilaan asennettiin ovella® Compact PTL-2 polkupyörien säilytysjärjestelmä useaan eri riviin kaksipuolisesti. Järjestelmä kiinnitettiin terästolppiin, jotka asennettiin teleskooppi-tartunnoin sekä lattiaan että kattoon. Järjestelmässä pyöriä säilytetään pareittain telineessä, jota liu’utetaan alumiinikiskoilla, jolloin pyörä on vaivaton asettaa ja ottaa pois telineestä.

Polkupyöräpaikkoja saatiin tilaan noin 114 kpl, joten tila on todella tehokas Ovella Systems Oy:n mitoituksella. Esimerkiksi hieman yli 6 m²:n saatiin kaksipuolisella järjestelmällä 20 pyöräpaikkaa. Näin tilansäästö/pyöräpaikka oli noin 70 % ns. perinteisiin ratkaisuihin verrattuna. Lisäksi pyörät ovat järjestyksessä ja käytettävissä. Suksivarastoon saatiin paikat noin 50 suksiparille ovella® SkiRack STM-5 -telineillä, johon 0,6 m:n pituudelle saadaan 5-10 paria suksia järjestykseen. Suksitelineeseen sukset asetetaan siteensä varaan roikkumaan pareittain pohjat samaan suuntaan.

Asennus muutamassa päivässä

Asennustyöhön asennusryhmältä meni noin kolme päivää, jota aiemmin tila oli maalattu, valaistus ja lukitus uusittu. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja niinpä projekti pystyttiin toteuttamaan aikataulussa. Koska kellariin kuljetaan ramppia pitkin, ei välineitä tarvitse raahata rappukäytävissä, kuten usein huonosti suunnitelluissa kohteissa tehdään asukkaiden kustannuksella. Lisäksi tehokkaat ja turvalliset säilytysratkaisut houkuttelevat asukkaita käyttämään niitä ja tarvittavat neliöt säästetään asumiseen eikä välineiden säilyttämiseen huoneistoissa. Tämä taas lisää asumisviihtyisyyttä.

Ovella Systems Oy
Piha
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20153_42831.jpg
Pyörät solmussa ja renkaat rutussa?
Onko pyöräkellarissanne talven jälkeen aina kaaos? Oma polkupyörä ei tahdo löytyä talven jälkeen millään kellarista. Taloyhtiön kevätsiivous on oiva hetki laittaa myös pyörävarasto järjestykseen uusilla pyörätelineillä. Kuinka mukavaa onkaan alkaa pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siististi järjestyksessä.Tilaa maksuton esite!
20154_43048.jpg
Auton renkaiden säilytys taloyhtiössä
Renkaiden vaihdon aikaan ollaan aina jokavuotisen ongelman äärellä, erityisesti taloyhtiöissä: missä ylimääräiset renkaat säilytetään? Taloyhtiöissä säilytystilaa on vähän ja käyttämättömät renkaat pitäisi saada säilöön mahdollisimman pieneen tilaan.Auton renkaiden säilytykseen tarkoitetut ovella®-telineet ovat helppokäyttöisiä, turvallisia ja korkealaatuisia. Ne on valmistettu maalatusta teräksestä. Järjestelmän avulla lattiatilaa vapautuu ja saadaan rakennuksen hyödyntämättömät tilat käyttöön.Tilaa maksuton esite!Osta verkkokaupasta!
20156_43526.jpg
Fillari-koukku - nosta pyörä koukkuun!
Taloyhtiön pyöräkellarissa pyörät ovat usein sekaisin ja omaa pyörää on vaikea löytää sekasotkusta. On paljon mukavampaa aloittaa kevään pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siistissä järjestyksessä ja omakin löytyy kellarista helposti.Tilaa maksuton esite!Osta verkkokaupasta!
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton