• Etusivu
  • Isännöitsijä

Tarvitseeko taloyhtiösi asiantuntija-apua?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.09.2010Päivitetty 29.12.2010
20109_23280.jpg

Syksyn yhtiökokoukset lähestyvät ja on aika ottaa asioista selvää. Omataloyhtiö.fi Suorapalvelu -mapiston kautta löytyy apu niin taloyhtiön korjaus- kuin kehityshankkeisiinkin. Jättämällä yhteydenottopyynnön Omataloyhtiö.fi -sivustolla voi pyytää lisäinformaatiota tuotteista ja menetelmistä tai vaikkapa pyytää ammattilaisen esittelemään ratkaisua yhtiökokoukseen.

Siirry Suorapalvelu-mapistoon!

Taloyhtiön korjaushankkeet vaativat asiantuntevaa osaamista

Taloyhtiöissä tehtävät laajemmat remontit ovat aina suuria tapahtumia. Mitä paremmin yhtiö hallitsee rakentamisen eri vaiheet, sitä vähemmän koetaan ikäviä yllätyksiä. Yksi tärkeimmistä vaiheista on korjausmenetelmän valinta.

Korjausmenetelmää valittaessa tulisi kiinnittää huomiota paitsi korjaustyön tekijään, ennen kaikkea myös käytettävään ratkaisuun. Asiantuntijaosaamisen hyödyntäminen koetaan taloyhtiössä usein liian hankalaksi ja usein hanke ulkoistetaankin kokonaisuudessaan jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Aktiivinen sekä osaava hallitus ja isännöitsijä hakevat ensisijaisesti ratkaisua ja vasta sen jälkeen ratkaisulle toteuttajaa.

Rekisteröidy Omataloyhtiö.fi:n jäseneksi!

Omataloyhtiö.fi Suorapalvelu -mapisto

Mapistosta löydät ratkaisut mm. LVI-, vesikatto- ja julkisivusaneerauksiin. Rekisteröidyttyäsi jäseneksi, tietosi päivittyvät lomakkeeseen automaattisesti, joten tehtäväksesi jää vain haluamasi avun luonteen määrittely. Mapiston tarkoituksena on madaltaa osapuolten välillä olevaa kynnystä sekä yksinkertaistaa usein hankalaksi koettua taloyhtiöiden korjaushankkeiden valmisteluprosessia. Riittävän kattava kuva eri ratkaisuvaihtoehdoista auttaa päätöksentekijöitä valitsemaan kohteelle sopivimman ratkaisun.

20109_23281.jpg

Ammattilaisten tarjonnasta saat lisää tietoa kun avaat kyseistä hanketta edustavan yhteydenottopyyntö-lomakkeen. Lomake on esitäytetty kirjautuneen käyttäjän tiedoilla, mutta oleellista on täyttää myös taloyhtiön tiedot. Tarkista siis, että yhteystiedot ovat paikkansapitäviä ja kuvaus haluamastasi informaatiosta on täytetty.

Yhteydenottopyynnöt ovat nähtävillä Omataloyhtiö.fi Suorapalvelu –mapistossa sekä verkkolehtiartikkelien yhteydessä.

Isännöitsijä
määräykset
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20132_33862.jpg
Taloyhtiön osakas - muista kyselyoikeutesi yhtiökokouksessa!
Oma koti, asunto, on osakkaan elämän kallein sijoitus. Olisi hyvä tietää, mitä omaisuudellesi ja sijoituksellesi tapahtuu. Taloyhtiön yhtiökokouksessa osakkaalla onkin ainutlaatuinen kyselyoikeus. Oikeus on vain vuoden tärkeimmissä kokouksissa eli yhtiökokouksissa, joista suurin osa pidetään keväällä. Silloin hallitus ja isännöitsijä ovat velvollisia vastaamaan osakkaiden esittämiin kysymyksiin ja antamaan asioista tarkempia tietoja. Yhtiökokousten välillä hallitus voi itsenäisesti harkita, mistä asioista se haluaa tiedottaa ja mistä ei.
20227_79100.jpg
Kolme syytä välitilinpäätökselle
Tilinpäätös vuosittain on monelle asunto-osakkeen omistajalle tuttu, mutta mikä on välitilinpäätös. Se tehdään vain tarvittaessa ja tarve on melko harvoin. Seuraavassa käymme läpi niitä kohtia, joissa välitilinpäätöstä kuitenkin tarvitaan.
20217_71691.jpg
Mitä kohuttu ilmastopaketti tarkoittaa rakennusalalle?
EU:n ilmastopaketti on vaikutuksiltaan vielä monelta osin epäselvä. Otimme selvää, mitä se voi tuoda tullessaan rakennusteollisuudelle.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Jäsenen esteellisyys
Uuden asunto-osakeyhtiölain 7-luvun 4 §:n nojalla hallituksen jäsen ja isännöitsijä eivät ottaa osaa asian käsittelyyn, joka koskeehallituksen jäsenen ja isännöitsijän sekä yhtiön välistä sopimusta tai muuta oikeustoimea;sellaista hänen hallinnassaan olevan osakehuoneiston uudistusta tai muuta kuin välttämätöntä kunnossapitoa, joka poikkeaa muiden osakkeenomistajien ao. huoneistojen kunnossapidosta tai uudistamisesta;hänen huoneistonsa ottamista yhtiön hallintaan taisopimusta tai muuta oikeustoimea yhtiön ja kolmannen välillä mikäli hallituksen jäsenellä tai isännöitsijällä olisi odotettavissa siitä olennaista etua, joka voisi olla ristiriidassa taloyhtiön edun kanssaUuden asunto-osakeyhtiölain 1-luvun 10 §:n nojalla ei hallituksen jäsen tai isännöitsijä ole oikeutettu ryhtymään sellaiseen toimenpiteeseen, joka on omiaan tuottamaan osakkeenomistajalle tai muulle henkilölle epäoikeutettua etua yhtiön tai muiden osakkeenomistajien kustanuksella.
Rafi_kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Hallinnan luovutus, vanha
Myyjän on luovutettava ostajalle asunnon hallinta ja osakekirja sekä muut asunnon omistus- ja hallintaoikeutta osoittavat asiakirjat sovittuna ajankohta. Jollei muuta osapuolten välillä ole sovittu, asiakirjat luovutetaan asunnon hallinnan luovutuksen yhteydessä. Ellei muuta ole sovittu, myyjä ei ole velvollinen luovuttamaan asunnon hallintaa ennen kuin kauppahinta on suoritettuAsunnosta aiheutuvista kustannuksista, kuten esim. vastikkeista, hoito-, ylläpito tai parannuskustannuksista sekä asuntoon kohdistuvista julkisoikeudellisista maksuista vastaa myyjä siihen saakka, kunnes luovutus on tapahtunut. Mikäli luovutus viivästyy ostajasta johtuvasta syystä, vastaa ostaja edellä mainituista kuluista siitä lukien, jolloin luovutuksen sopimuksen mukaan olisi pitänyt tapahtua.Vaaranvastuu säilyy myyjällä pääsääntöisesti siihen saakka, jolloin hallinnan luovutus ostajalle tapahtuu. Mikäli hallinnanluovutus tapahtuu myöhemmin kuin on sovittu ostajasta johtuvasta syystä, siirtyy vaaranvastuu ostajalle siitä lähtien, kun hallinnan luovutuksen olisi pitänyt tapahtua. Ostaja on velvollinen suorittamaan kauppahinnan, mikäli hänellä on vaaranvastuu ja esim. asunto tuhoutuu tai vahingoittuu eikä voida katsoa, että vahinko olisi tapahtunut myyjästä johtuvasta syystä.
Ilmanvaihtokanavien puhdistus omakotitalossa
Milloin on aika puhdistaa kiinteistön ilmanvaihtokanavat?
Ilmanvaihtojärjestelmiin kertyy ajan mittaan epäpuhtauksia, kuten pölyä, siitepölyä, homesieniä, mikrobeja, bakteereja, savu-, käry- ja kemikaalien jäämiä. Myös kanaviin päässyt kosteus levittää epäpuhtauksia. Epäpuhdas sisäilma vaikuttaa suoraan terveyteen, viihtyvyyteen, paloturvallisuuteen sekä työtehoon. Toimiva ilmastointijärjestelmä paitsi parantaa sisäilmaa, myös auttaa pitämään kiinteistön rakenteet kunnossa poistamalla haitallisen kosteuden rakenteista ja parantaa samalla rakennuksen energiataloudellisuutta. Suositus on puhdistaa ilmanvaihtokanavat 10 vuoden välein.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton