• Etusivu
  • LVI

Vaivatonta imua keskuspölynimurilla

Rakentajan toimitus
Julkaistu 29.04.2010
20104_21540.jpg

Duon asentaminen pieneenkin tilaan on vaivatonta

Ihminen käyttää tavallisesti vuorokauden aikana noin litran ruokaa ja kaksi litraa vettä, mutta vähintään 15 000 litraa ilmaa. Hengitetyllä ilmalla on siis kiistatta suuri merkitys terveyteen. Vietettäessä yli 90% ajasta sisätiloissa, korostuu erityisesti sisäilman puhtaus. Tutkimusten mukaan sisäilman huono laatu on yksi merkittävimmistä allergioita lisäävistä tekijöistä.

Ei siis ole yhdentekevää, millaista ilmaa imuri jälkeensä jättää. Allawayn mielestä on parasta, että imurin poistoilma johdetaan pois asutuista tiloista. Siksi mielestämme paras vaihtoehto Sinullekin on keskuspölynimuri.

Luotettavaa laatua

Kotimaiset Allaway keskuspölynimurit ovat varma ja kestävä valinta, jota voit rajoituksitta päivittää erilaisilla siivoustarvikkeilla ja lisävarusteilla. Allaway on myös ainoa keskuspölynimurivalmistaja, jolla on oma integroitu kokonaisjärjestelmä sisältäen keskusyksikön, putkiston sekä siivousvälineet. Tuotekehitys näkyy pienissäkin yksityiskohdissa. Tämän ansiosta järjestelmän osat sopivat saumattomasti yhteen ja takaavat varman ja pitkäaikaisen toiminnan.

Allaway-keskuspölynimurijärjestelmiä on asennettu jo yli 250 000 suomalaiseen talouteen sekä erikoisprojekteina esimerkiksi suuriin hotelleihin ja laivoihin. Näissä siivoamisen helppoutta ja nopeutta pidetään ensisijaisen tärkeänä.

Allaway-tuotteiden laatua arvostetaan myös ulkomailla. Merkittävä osa tuotteista meneekin vientiin pääasiassa eri puolille Eurooppaa.

Pienen tilan ihme

Uuden Duon ansiosta keskuspölynimurin hankinta ei ole enää keskusyksikön koosta, asennuksesta tai asennuspaikasta kiinni. Duo on tarkoitettu erityisesti kaupunkiasuntoihin, rivitaloihin ja vapaa-ajan asuntoihin. Pienen kokonsa ansiosta laitteen voi sijoittaa sisätiloissa lähes vapaasti.

Duo soveltuu ahtaisiinkin tiloihin, koska sen voi asentaa pysty- tai vaaka-asentoon. Duo on 440 mm leveä, 300 mm korkea ja painaa vain 5,5 kg. Tehot riittävät imuroimaan noin 100 m2 asunnon. Tyylikkäiden musta/hopea ja valkoinen/hopea värityksensä ansiosta laite sulautuu hyvin erilaisiin sisustuksiin, mikä antaa entistä enemmän vaihtoehtoja sijoituspaikan valinnalle.

20104_21539.jpg

Pienen kokonsa ansiosta Duo on helpommin sijoitettavissa keskeiselle paikalle asuntoa, joten rakenteiden sisällä olevaa kiinteää imuputkea ei välttämättä tarvitse asentaa lainkaan. Imurasian voi kiinnittää suoraan Duoon ja lisäksi asennetaan vain putki ulospuhallettavalle poistoilmalle. Imurasiaan kiinnitettävällä pitkällä ja notkealla imuletkulla yltää kätevästi imuroimaan koko asunnon.

Duon voi yhtä hyvin asentaa imuputkistolla, mikä mahdollistaa esimerkiksi lisäimurasioiden asentamisen. Imurasia sijoitetaan keskeiselle paikalle asuntoon, josta yltää imuroimaan asuintilojen kaukaisimmatkin nurkat. Pienestä koostaan huolimatta, Duossa on 10 litran roskasäiliö, joka on vakiovarustettu mikrokuitupölypussilla. Kätevän pidikkeensä ansiosta pölypussi on hygieeninen ja helppo tyhjentää.

Lisätietoa keskuspölynimureista..

Allaway Oy

PL 3

Kangasvuorentie 32

40351 Jyväskylä

20104_21541.jpg
LVI
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Kuka vastaa kun palovaroitin rikkoontuu tai kun paristo hälyttää?
Asunto-osakeyhtiömme on kaksi vuotta vanha. Rakennusliike on myynnin yhteydessä toimittanut jokaiselle osakkaalle kotikansion, jossa on liitteet vastuunjakotaulukosta. Palovaroittimet on kyseisessä kohdin määritetty asukkaan vastuulle ja korjattavaksi. Palovaroittimet on varustettu sähköliittimin + paristo. En löydä mistään laista kuuluuko se yhtiölle vai asukkaalle, suosituksia kylläkin. Eli kuka vastaa, kun varoitin rikkoontuu, ja kuka kun paristo hälyttää? Mistä laista löytyy vastaus?
20186_53290.jpg
Avoimuus palkitaan - myös taloyhtiössä
Soitan hallituksen puheenjohtajalle. Hän vastaa reippaan iloisesti ja voimme keskustella avoimesti meitä molempia koskevan kiinteistön huolto- ja kunnossapitotöistä. Hetkeä myöhemmin olen jo laittanut isännöitsijälle pikaviestipalvelulla kuvan ja viestin, johon saan välittömän vastauksen, peukun. Kohta jo tulee sähköpostia koko hallitukselle ja kaikki vastaavat mahdollisuuksiensa mukaan, aikailematta.Tässä kiteytyy hyvän hallitustyöskentelyn ydin. Viestintä on mutkatonta ja helppoa, tietoa on saatavilla ja sitä jaetaan konstailemattomasti. Kuin kirsikkana kakun päällä ovat myös taloyhtiön osakkaat hyvällä osanotolla mukana yhtiökokouksissa. Taloyhtiössä järjestetään yhdessä talkoita, istutetaan kukkia ja hankitaan yhteisiin tiloihin uusia kalusteita. Kaikki sujuu niin kuin sen pitääkin. Onko kaikki vain hyvien yhteensattumien summaa?Uskon, että mitä enemmän osakkaita ja asukkaita huomioidaan tiedottamisessa sekä pidetään viestinnässä ja tekemisessä mukana, kysytään mielipidettä ja osallistetaan, sitä mutkattomammin myös taloyhtiön hyvä kiinteistönpito onnistuu. Osakkaiden tulee päästä kertomaan omat mielipiteensä ja niitä tulee kunnioittaa ja kuunnella herkällä korvalla. Se rikkoutunut rappurallikin, josta aamutervehdyksen lomassa kuultiin, korjataan viivytyksettä.Hallitus tekee töitä koko taloyhtiön yhteisen edun ja myös hyvän ilmapiirin eteen. Oleellista on, että yksittäisellä osakkaalla on halutessaan vaikuttamismahdollisuuksia taloyhtiön päätöksenteossa ja arjessa. Tässä taloyhtiössä tiedottaminen on läpinäkyvää – myös vuokralaisille.Riittävä viestintä lisää asumisviihtyisyyttä ja auttaa osaltaan myös ristiriitojen ennaltaehkäisemisessä. Kun asioista viestitään selvästi, ei jää tulkinnanvaraa, joka aiheuttaisi turhaa kitkaa taloyhtiön sisällä.Hallituksen tehtävä on huolehtia siitä, että yhtiön kirjanpito ja varainhoidon valvonta on asianmukaisesti järjestetty. Tämä tarkoittaa, että muun muassa remontteja on ennakoivasti otettu huomioon myös talouden suunnittelussa. Kiinteistöllä olevista rakennuksista on pidetty huolta ja asukkaat viihtyvät.Viihtyvyys lähtee paitsi arjen toimivuudesta, pitkälti myös yhteisten pelisääntöjen noudattamisesta.Järjestyssääntöjen noudattamisella vaikutetaan myös asukkaiden turvallisuuden tunteeseen. Monissa taloyhtiöissä on järjestyssäännöt, joissa on sovittu muun muassa yhteisten tilojen ja piha-alueiden käytöstä sekä kellonajoista, jolloin talossa alkaa hiljaisuus. Jollei näin ole, löydät järjestyssäännöt kätevästi Omataloyhtiö.fi -palvelusta, voit muokata niitä taloyhtiöllenne sopivaksi ja ehdottaa niiden vahvistamista yhtiökokouksessa. Näin on jo otettu ensimmäinen askel kohti viihtyisää taloyhtiötä.Teksti: Omataloyhtiö.fi päätoimittaja Heidi Uusitalo
20098_18418.jpg
Lumon julkisivusaneeraukset
Kiinteistöissä on suuri kansallinen vaurautemme, josta on pidettävä huolta. Vanhempaa rakennuskantaa on jo ehditty kertaalleen korjatakin ja nyt on menossa 70-luvun betonilähiöiden peruskorjaaminen. Myös nuoremmat kiinteistöt vaativat korjauksia varsinkin puu- ja betonirakenteiden osalta. Ennakoivat toimenpiteet tulevat ajan mittaan edullisemmiksi kun selvitään kevyemmillä korjauksilla. Nyrkkisääntönä voidaan sanoa, että julkisivua koskevat korjaustoimenpiteet kannattaa niputtaa ja korjata kaikki kerralla kuntoon. Kaikessa korjaamisessa on myös tarkasteltava kokonaistaloudellisuutta pidemmällä ajanjaksolla.Lisätietoa Lumonin parvekejulkisivuistaLisätietoa parvekkeen lasituksestaLisätietoa parvekkeen alumiinikaiteista
20108_22678.jpg
Asukaan muuttopäivän määrittäminen
Asukkaan muuttopäivän määrittäminen onnistuu seuraavasti. (huom palvelun päivitys 30.6.2010).
201010_23524.jpg
Forssalaisen yhtiön
Forssalaisen asunto-osakeyhtiö Siurilankatu 18:n julkisivuremontissa vaihtoehdoksi nousi vanhojen parvekkeiden korvaaminen kokonaan uusilla.Lisää Parman parvekeratkaisuista...
pesuhuone jossa suihkun edessä suihkuseinä ja taustalla saunan ovi on auki
Rivitalohuoneiston pesuhuoneen ja saunan remontti: Näin se tehtiin
Kohdetiedot: Satakunnassa sijaitseva, 1989 valmistunut rivitaloyhtiö, jossa on painovoimainen ilmanvaihto ja sähkölämmitys. Saunan ja pesuhuoneen lattiapinta-alaa on noin viisi neliötä. Saunan on saanut lämpimäksi 80 asteeseen alle puolessa tunnissa 6 kWh:n kiukaalla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton