• Etusivu
  • Energia

Vanhassa kerrostalossa asutaan nyt mukavammin ja säästetään energiakustannuksissa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wattinen
Julkaistu 28.08.2020Päivitetty 12.10.2021
20208_66298.jpg

Museokadun kerrostaloon asennettiin Helsingissä Wattisen älylämmityspalvelu tasoittamaan lämmityksen epätasapainoa ja lisäämään mukavuutta asumiseen. Samalla saatiin säästöjä energiakustannuksiin.

Etu-Töölössä Helsingissä sijaitsevassa yli 90-vuotiaassa kerrostalossa haluttiin tasoittaa lämmityksen epätasapainoa ja lisätä asumismukavuutta. Ylimmissä kerroksissa asukkaat olivat kärsineet jo vuosia viileydestä, kun taas alemmissa asunnoissa nautittiin lämmöstä.

Taloon oli aiemmin toteutettu putkiremontti, jonka jälkeen lämmityksen tasapainotusta ei ollut tehty. Näin ollen lämpöä ei riittänyt ylimpiin kerroksiin.
- Lämmitysjärjestelmän tasapainotus on teknisesti työläs operaatio, joten halusimme ensin kokeilla kevyempää ja edullista vaihtoehtoa, Museokadun taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Torsten Lehtinen sanoo.

Museokadun kiinteistöön asennettiin Wattisen älykäs lämmityspalvelu, jolla tasataan epätasaista lämmitystä. Wattinen etäohjaa Museokadun kohteessa pattereiden termostaatteja 53 huoneistossa. Wattisen asennus sujui nopeasti ja vaivattomasti.
- Vanha termostaatti ruuvattiin irti ja tilalle laitettiin uusi älytermostaatti, Lehtinen tiivistää.

Talvella asennetun lämmityspalvelun jäljiltä on saatu kokemusta jo useamman kuukauden ajalta.

Raportit kertovat, että Museokadulla on säästetty lämmitysenergiaa parhaimmillaan noin 10 prosenttia. Luvuissa on otettu huomioon leudon talven vaikutukset.

Jatkossa Wattinen tuo vielä lisää säästöjä, kun asukkaat voivat kännykkäsovelluksen avulla pudottaa helposti lämpötilaa, kun ovat esimerkiksi poissa kotoa tai laskea makuuhuoneen lämpötilaa yöaikaan. Vasta osa asukkaista on ottanut sovelluksen käyttöön.

Talo myös lämpenee Wattisen myötä nyt aiempaa tasaisemmin, mikä on parantanut asumismukavuutta.
- Kuuma vesi ei kuitenkaan jaksa kiertää aivan ylös asti, ja jotta ylimpiin kerroksiin saadaan täysin tyydyttävä lämpö, on tekninen tasapainotus tehtävä, Lehtinen kertoo.

Wattisen liiketoimintajohtaja Mikko Lietsalmen mukaan Wattisen asentamisen jälkeen tasapainotustyökin on helpompaa, sillä tasapainotuksessa voidaan hyödyntää Wattisen keräämää dataa venttiilien säädöistä ja saavutetuista lämpötiloista, jolloin varsinaisessa tasapainotustyössä keskeiset säätökohteet paikannetaan nopeammin.

Wattinen on DNA Oyj:n tarjoama palvelu kerrostalon energiatehokkaaseen ja asukaslähtöiseen lämmityksen hallintaan. Taloyhtiösi saa täyden palvelun paketin kätevästi kiinteällä kuukausimaksulla, ilman määräaikaista sitoutumista. Aloitus- ja kuukausimaksu riippuu kerrostalon koosta ja lämmityspattereiden määrästä.

Huomio

Huomio

Näin saat Wattisen kerrostaloosi

  1. Ole yhteydessä ja pyydä ilmainen esittely taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle.

  2. Tarjous tehdään taloyhtiön tietojen ja kiinteistön katselmoinnin perusteella.

  3. Taloyhtiön hallituksen päätös ja haluttaessa asukkaiden kuuleminen. Wattisen hankinta ei useimmiten edellytä yhtiökokouksen päätöstä.

  4. Wattinen asentaa talosi nykyisten patteritermostaattien tilalle uudet älytermostaatit sekä lämmityksen ohjausjärjestelmän.

  5. Wattinen opastaa asukkaille ja taloyhtiön edustajille, miten lämmitystä ajastetaan ja ohjataan.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wattinen
Energia
automaatio
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20202_62927.jpg
Kodeissa tehdään nyt isoja ilmastotekoja; mukavuudesta tinkimättä
Rakennusten lämmittäminen tuottaa valtaosan kaupunkien ilmastopäästöistä. Siksi asukkaiden taloyhtiöissä tekemät yhteiset päätökset voivat vaikuttaa merkittävästi päästöjen vähenemiseen. Älykkään teknologian avulla voidaan saada aikaan tuntuvia muutoksia. Eivätkä muutokset välttämättä vaadi suuria remontteja tai tinkimistä asumismukavuudesta.
201911_61253.jpg
Isännöitsijät kohtaavat viikoittain asuntojen lämmitysongelmia
Motivan arvion mukaan jopa kolmessa neljästä kerrostalosta lämmitysjärjestelmä on mennyt vuosien saatossa epätasapainoon, jolloin osassa asuntoja on kuuma ja samaan aikaan toisissa puetaan villasukkia jalkaan.DNA:n teettämän kyselyn* perusteella käytännössä kaikki (96 %) isännöitsijät kohtaavat työssään asuntojen lämmitykseen liittyviä ongelmia. Lähes kolme kymmenestä (29 %) kyselyyn vastanneesta isännöitsijästä kertoi, että näitä ongelmia on heidän taloyhtiöissään vähintään viikoittain.
201910_60302.jpg
Kerrostaloasuja! Näin karsit jopa kolmanneksen lämmitysenergiasta.
Merkittävä osa taloyhtiöissä kerättävästä hoitovastikkeesta menee lämmityskulujen kattamiseen. Lämmityskulujen leikkaaminen asumismukavuudesta tinkimättä olisi monelle taloyhtiön osakkaalle ja asukkaalle mieluinen ratkaisu, joka näkyisi selkeinä säästöinä taloyhtiöasumisen arjessa.Asuntoja ei tarvitse pitää viileämpinä, vaan niitä lämmitetään fiksummin. Tämä tarkoittaa, että kodeissa on aina sopiva lämpötila, rahaa säästyy ja hiilijalanjälki pienenee.
20209_66579.jpg
Asumiskulut ja yhdenvertaisuus taloyhtiöissä
Monissa taloyhtiöissä on jo siirrytty tai ollaan siirtymässä yhteisestä vastuusta yksilön vastuuseen, jolloin tasapuolisuus taloyhtiöissä toteutuu entistä paremmin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton