• Etusivu
  • Piha

Fillariparkki- ja varastoremontti As Oy Kiilapuistoon

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ovella Systems Oy
Julkaistu 30.11.2017Päivitetty 30.11.2022
201711_51052.jpg

Ulos yhteiselle parkkialueelle asennettiin ovella® PyöräNoja PN-20.

Syksyllä 2017 tehtiin fillariparkki- ja varastoremontti järvenpääläiseen As Oy Kiilapuistoon. Talot ovat Järvenpään ensimmäisiä tornitaloja. Taloyhtiö sijaitsee arvostetulla alueella, puiston ympäröimänä, mäen päällä, keskellä Järvenpäätä. Kerrostalo on yhteisöllinen ja ilmapiiriltään ystävällinen. Tätä yhtiötä on hoidettu hyvin ja sillä on suojaisa piha-alue.

Taloyhtiö käsittää 3 kerrostaloa, kaikki 7-kerroksisia, yhteensä näissä on 96 huoneistoa. Taloyhtiö on valmistunut vuonna 1965, se on muurattu tornitalo.

Mitä remontteja on taloyhtiöön tehty?

Taloyhtiöön on tehty kaikki remontit putkiremontista lähtien. Pyöränsäilytysjärjestelmät asennettiin kesällä. Tällä hetkellä on vielä saunaosaston remontti loppusuoralla. Lasitukset on myös juuri uusittu. Talon julkisivu on hyvässä kunnossa, hissit ovat uudet ja toimivat ja kaikki kellaritilatkin on kunnostettu.

Taloyhtiö hyvien yhteyksien päässä

Taloyhtiö sijaitsee keskustassa hyvien liikenneyhteyksien päässä. Linja-autoasema on 700 m päässä, Rautatieasema noin kilometrin päässä ja Helsingin keskustaan pääsee täältä vajaassa tunnissa. Kaikki palvelut, kuten päiväkoti, koulu, kaupat, terveyskeskus ja kuntoilualueet, ovat myös aivan lähellä. Järvenpäässä on myös hyvät pyöräilyolosuhteet.

Miksi valittiin Ovella?

Taloyhtiön pyöränsäilytystiloille oli päätetty tehdä jotain ja hallituksen jäsenet tutustuivat netissä valikoimaan ja päätyivät Ovellan ratkaisuun, koska se vaikutti näppärälle ja tilaa säästävälle. Pyöräjärjestelmät asennettiin suurimmaksi osaksi päivässä, lukuun ottamatta muutamia lisäosia, jotka asennettiin myöhemmin.

Osta säilytysjärjestelmiä verkkokaupasta

Mitä tehtiin?

Projekti käsitti kolme pyörävarastoa, joihin asennettiin Compact PTL-2 -telineet, joilla tehostettiin tilan käyttöä. Pieniinkin varstoihin luotiin Mastoin ja PTL-2-järjestelmällä toimivat tilat lähes sadalle pyörälle kustannustehokkaasti. Ulos yhteiselle parkkialueelle asennettiin ovella® PyöräNoja PN-20. Vanhat telineet poistettiin. Pyöräparkki on nyt turvallinen ja siisti. Ennen kaikkea telineet ovat nyt käyttäjäystävällisiä.

PTL-2 sivuprofiili NCC:n kohteessa Konalassa.
PTL-2 sivuprofiili NCC:n kohteessa Konalassa.

Tuliko pyörille lisää säilytystilaa?

Remontin myötä pyörien säilytystila lähes kaksinkertaistui niin sisällä kuin ulkona. Uudet pyörien säilytysjärjestelmät on otettu hyvin vastaan. Uusi säilytysjärjestelmä on todella kätevä, helppo siivota ja siisti. Nyt lattiat siivotaan kerran viikossa, koska lattiatila on vapaana pyöristä. Pyörät ovat ns. nostettu seinille. Ennen ei säilytystiloja pystynyt ollenkaan siivoamaan, koska pyörät olivat sekaisin pitkin lattioita. Lattiat pinnoitettiin Luja-maalilla, mikä sekin helpottaa puhtaanapitoa.

Tutustu tarkemmin Ovellan valikoimaan

Pyörävarastoihin asennettiin Compact PTL-2 -telineet, joilla tehostettiin tilan käyttöä.
Pyörävarastoihin asennettiin Compact PTL-2 -telineet, joilla tehostettiin tilan käyttöä.

Yli 100 pyöräpaikkaa eri ratkaisuilla

Tänä juhlavuonna, kun Suomi täyttää 100 vuotta, on pyöräliitto järjestänyt 100 pyöräilytekoa -kampanjan, jossa myös Ovella Systems on mukana tuotteillaan ja projekteillaan. Ovella toimittaa useaan kohteeseen yhteensä yli 100 pyöräpaikkaa eri ratkaisuilla.

  • Helsingin keskustassa VR:n konepajan piha-alueella pyörätien läheisyydessä on niin sanottu kylmävarasto, jossa ovella® Compact PTL-2 -järjestelmä on asennettu tilan molemmin puolin.
  • Helsingin Lauttasaaressa kohteessa on satoja pyöräpaikkoja, joissa on käytetty järjestelmää ovella® Fillarikoukku FK-1. Varastot sijaitsevat rappukohtaisesti kiinteistössä.
  • Espoossa Niittykummussa säilytystila on yhdessä suuressa tilassa. Tässä tilassa on käytetty PTL-2:n lisäksi lattiaan kiinnitettäviä Mastoja, jolloin kaksipuoliselle jakoseinälle saadaan noin 28 pyöräpaikkaa.

Juttuun on haastateltu As Oy Kiilapuistonasukasta Veikko Leinosta. Erillinen huoltoyhtiö hoitaa taloyhtiötä, mutta Leinonen on mukana paljon erinäisissä taloyhtiön töissä ja suunnitteluissa. Leinonen on ollut taloyhtiön hallituksen jäsen vuodesta 2008 ja hänellä on rakennusalan koulutus.

Pyöräparkit sisälle ja ulos
Ovella Systems Oy
Piha
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20153_42831.jpg
Pyörät solmussa ja renkaat rutussa?
Onko pyöräkellarissanne talven jälkeen aina kaaos? Oma polkupyörä ei tahdo löytyä talven jälkeen millään kellarista. Taloyhtiön kevätsiivous on oiva hetki laittaa myös pyörävarasto järjestykseen uusilla pyörätelineillä. Kuinka mukavaa onkaan alkaa pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siististi järjestyksessä.Tilaa maksuton esite!
20154_43048.jpg
Auton renkaiden säilytys taloyhtiössä
Renkaiden vaihdon aikaan ollaan aina jokavuotisen ongelman äärellä, erityisesti taloyhtiöissä: missä ylimääräiset renkaat säilytetään? Taloyhtiöissä säilytystilaa on vähän ja käyttämättömät renkaat pitäisi saada säilöön mahdollisimman pieneen tilaan.Auton renkaiden säilytykseen tarkoitetut ovella®-telineet ovat helppokäyttöisiä, turvallisia ja korkealaatuisia. Ne on valmistettu maalatusta teräksestä. Järjestelmän avulla lattiatilaa vapautuu ja saadaan rakennuksen hyödyntämättömät tilat käyttöön.Tilaa maksuton esite!Osta verkkokaupasta!
20156_43526.jpg
Fillari-koukku - nosta pyörä koukkuun!
Taloyhtiön pyöräkellarissa pyörät ovat usein sekaisin ja omaa pyörää on vaikea löytää sekasotkusta. On paljon mukavampaa aloittaa kevään pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siistissä järjestyksessä ja omakin löytyy kellarista helposti.Tilaa maksuton esite!Osta verkkokaupasta!
20234_81352.jpg
Ota kaikki hyöty itsellesi aurinkosähköstä verkkoakun avulla
Oma pienaurinkovoimala on vaivaton tapa tuottaa osa taloyhtiössä tarvittavasta sähköstä. Itse tuotettu sähkö pienentää ostosähkön tarvetta, eikä siitä tarvitse maksaa siirtohintaa eikä veroja. Lisäksi omat aurinkopaneelit tuottavat sähköä vuosikymmenien ajan. Ympäristölle ystävällisen aurinkoenergian käyttö on myös ekoteko, sillä se vähentää tarvetta käyttää fossiilisia polttoaineita, jotka aiheuttavat ilmakehään haitallisia hiilidioksidipäästöjä.Tällä ajatuksella kahteen helsinkiläiseen taloyhtiöön asennettiin aurinkopaneelit. Hallitusten puheenjohtajat kertovat nyt kokemuksistaan, miten prosessi eteni ja mitkä tekijät vaikuttivat aurinkopaneelien hankintaan. Onko aurinkopaneelien asentamisesta ollut hyötyä taloyhtiölle?
20226_78521.jpg
Puhelu ei kuulu kunnolla matala­energiatalossa: Mikä avuksi?
Matalaenergiatalo takaa säästöjä energian kulutukseen, mutta energiatehokkuuden mahdollistavat rakenteet voivat samalla aiheuttaa harmaita hiuksia puheluiden kuuluvuuden kanssa. Sama ongelma saattaa tulla, kun taloon vaihdetaan uudet ikkunat. Kellarissa puhelut eivät koskaan ole kuuluneetkaan, saatikka väestönsuojassa.
20173_48460.jpg
Päätoimittajan kynästä: Miten sinä haluat asua?
Minkälaista asumisen tasoa haluat taloyhtiösi tavoittelevan? Koska taloyhtiö koostuu useista asukkaista, löytyy toiveita myös sen mukaisesti. Yksi haluaa taloyhtiöön yhteisen kerhohuoneen. Toinen toivoo, että asumiskustannukset pidetään mahdollisimman alhaisina ja että kiinnitetään samalla erityistä huomiota energiatehokkuuteen. Kolmas haluaa panostaa ympäristöarvoihin. Huolimatta siitä, että me kaikki arvostamme eri asioita, tulisi meidän kyetä yhdessä päättämään taloyhtiön yhteiset tavoitteet, joiden mukaisesti yhtiötä johdetaan ja kehitetään. Kyseessä ei saa olla yksittäisen osakkaan tai hallituksen puheenjohtajan näkemys asiasta, vaan linjauksia ja päätöksiä tulisi tehdä yhdessä - kaikkia osakkaita ja asukkaita kuunnellen.Taloyhtiön tulevaisuuden kannalta oikeita päätöksiä voidaan tehdä vain kun käytettävissä on selkeä strategia. Strategiaa ohjaa luonnollisesti kiinteistön tekninen kunto. Tavoitteena voi olla esimerkiksi ylläpito- ja/tai elinkaarikustannusten minimointi, tuoton maksimoiminen, kiinteistön arvon kasvattaminen tai vaikka pienimmät mahdolliset asumiskustannukset. Vai onko kenties taloyhtiölläsi joitain erityisiä arvoja vaalittavana?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton