• Etusivu
  • Remontti

Märkätilojen lattian ja seinien käsittely linjasaneerauksessa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 19.06.2018Päivitetty 30.09.2019

Märkätilan seinät

Märkätilan seinien käsittely riippuu vanhan alustan tyypistä ja oikaisutarpeesta. Märkätilassa tulee käyttää ainoastaan kosteutta kestäviä tasoitteita ja laasteja. Tällaisia ovat sementtisideaineiset tuotteet, kuten esim. weber MTL Märkätilalaasti tai weber MT Märkätilatasoite.
Vanhan rappauksen kunto ja tartunta alustaan on tarkastettava ennen tasoitustyön aloittamista. Paras tulos saavutetaan kun vanhat rappaukset tai tasoitteet poistetaan kokonaan. Heikoilla alustoilla suositellaan käytettäväksi verkkovahvistusta.

Linjasaneerausratkaisu

Seinä 1: Oikaisutarve > 10 mm
Paksut oikaisut ja täytöt tehdään pumpattavalla weber MTL Märkätilalaastilla. Tasoittamisen helpottamiseksi käytetään weber 1108 Ohjuriprofiileja, jotka kiinnitetään weber PL Pikalaastilla. Pikalaastia käytetään myös roilojen täyttöön. Märkätilalaastin pinta on suoraan vedeneristettävissä nopeasti.

Verkon käyttö: Alustoille, joilla laastin tartunta tai alustan lujuus on heikko (esim. kevytbetoni tai vanha rappaus), käytetään laastin kiinnipysyvyyden varmistamiseksi alustaan kiinnitettyä weber Teräsverkkoa.

20199_60069.jpg

Seinä 2: Oikaisutarve < 10mm
Ohuet oikaisukerrokset tehdään weber MT Märkätilatasoitteella. Heikoille alustoille (esim. kevytbetoni) tehtävät ohuet tasoitekerrokset vahvistetaan käyttämällä weber Tasoiteverkkoa. Märkätilatasoite on suoraan vedeneristettävissä jo seuraavana päivänä.

Käyttökohteina ovat märkätilat rasitusluokassa RL01...05, jonka tasoitustarve on 0-10 mm. Alustana toimii tiili, betoni, kevetsora ja -betoni. Ratkaisun etuiksi luetaan MT:llä hyvä pinta vedeneristeelle ja nopeasti vedeneristettävissä.

Märkätilan lattiat

Lattiatasoitteen valinta riippuu olemassa olevan rakenteen ja alustan kunnosta, tartunnasta ja suunnitellusta kerrospaksuudesta kaadot huomioiden. Märkätilassa tulee käyttää ainoastaan kosteutta kestäviä tasoitteita ja massoja. Tällaisia ovat erikoissideainepohjaiset tuotteet kuten, esim. weber.vetonit 8000, weber.vetonit 6000 ja weber.vetonit 3100.

Linjasaneerausratkaisu

Lattia 1 Kallistusvalu
Kun tartunta alustaan voidaan varmistaa ja alustan vetolujuus on > 0,5 MPa. Kallistusvaluihin käytetään rakennelaastina weber.vetonit 8000 Linjasaneerausmassaa, joka on suoraan vedeneristettävissä. Paksuimmissa valuissa (>100 mm) käytetään weber.vetonit 6000 Lattiamassaa, joka ylitasoitetaan weber.vetonit 3100 Hienotasoitteella ennen vedeneristystä.

Käyttökohteina ovat kallistusvalut linjasaneerauskohteissa, joissa alustan (betoni) pintaan saadaan riittävä tartunta. Ratkaisun etuina ovat nopea kuivuminen, pumpattavissa oleva (weber.vetonit 8000), rakennelaasti C40 (weber.vetonit 8000), matala-alkalisuus ja valmis pinta vedeneristeelle (weber.vetonit 8000).

20199_60071.jpg

Lattia 2 Uiva rakenne
Kun tartuntaa alustaan ei voida varmistaa, voidaan kallistusvalut tehdä uivana ratkaisuna. Tämä ratkaisu on ohjeellinen. Rakennesuunnittelija määrittää kohdekohtaisen ratkaisun ja siihen liittyvät yksityiskohdat.

Käyttökohteita ovat linjasaneerauskohteet, joissa alustan (alustan pinnan vetolujuus alle 0,5 Mpa) pintaan ei saada riittävää tartuntaa. Tämän ratkaisun etuina ovat nopea kuivuminen, pumpattavissa oleva (weber.vetonit 8000), matala-alkalisuus ja valmis pinta vedeneristeelle (weber.vetonit 8000).

20199_60072.jpg

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Remontti
kylpyhuone
viemäröinti
huoneisto
vesiputkistot
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20189_54812.jpg
Sisäilmakorjausratkaisut tiivistämällä
Onnistunut sisäilmakorjaus vaatii aina kohdekohtaisen suunnittelun sekä ammattitaitoisen asennustyön. Asentajan on tunnettava käytettävät tuotteet, työmenetelmät sekä kohteen suunnitelmat. Rakennuttajan on järjestettävä kohteeseen toimiva valvonta. Ammattitaitoisen suunnittelijan on aina kohdekohtaisesti arvioitava niiden soveltuvuus. Weberin sisäilmakorjausratkaisut tarjoavat kattavan valikoiman toimivia korjausmenetelmiä eri syistä johtuviin sisäilmaongelmiin. Weberin tekninen tuki taas auttaa tarvittaessa oikean korjausratkaisun löytämisessä.
20166_46782.jpg
Linjasaneeraus - vihdoin!
Kun taloyhtiön putkistot ja kylpyhuoneet alkavat tulla tiensä päähän, remonttihan siinä on edessä. Vaikka linjasaneeraus sinällään ottaa aikansa, asunnon arvon nousu kiinnostaa kaikkia asuntojen omistajia.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Huputuksen hajuhaitat historiaan
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.
20189_54534.jpg
Ilmanvaihdolla saa energiansäästöä
Asunnon ilmanvaihto on tärkeä osa asumismukavuutta. Ilmanvaihto pitää huolta, että käytetty ilma ja asumisesta syntyvät käryt, kosteus ja epäpuhtaudet poistuvat sisäilmasta ja uutta raikasta ilmaa tulee vanhan tilalle. Ilmanvaihto pitää huolta myös talon rakenteista. Nykyaikainen koneellinen ilmanvaihto on myös energiatalouden kannalta järkevä ratkaisu.Tilaa veloitukseton Huoneistokohtainen asuntoilmanvaihto -esite Esitepalvelusta
20153_42788.jpg
Ilmanvaihdolla asumismukavuutta ja energiansäästöä
1960-luvulla kerrostaloissa alkoi yleistyä koneellinen poistoilmanvaihtojärjestelmä. Talon katolle asennettiin joko talo- tai porraskohtainen huippuimuri, joka poisti ilmaa märkätiloista ja keittiöstä. Tällä tavalla saatiin toteutettua ilmanvaihdon tärkein tehtävä: kosteuden ja epäpuhtauksien poistaminen asunnosta.
smartvatten vedenmittaus
Mielenrauhaa vesivahingoilta – havaitse vuodot vedenkulutusta mittaamalla
Vesivuoto ei aina ole valtoimenaan pauhaava vesisuihku, vaan monesti myös varsin huomaamaton ja salakavala ongelma. Reaaliaikainen tieto vedenkäytöstä auttaa huomaamaan vuodon ennen mittavaa korjauslaskua.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton