• Etusivu
  • Remontti

Isännöitsijän paras työkalu

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 05.05.2020
20205_64485.jpg

Vesilaskutus on työlästä hommaa. Kulutuslukemat täytyy käydä lukemassa taloyhtiöissä ja laskutukseen kuluu suuri osa kiinteistösihteerin työajasta. Väärin! Kun taloyhtiössä on Verto-vedenmittausjärjestelmä, kertyvät kulutustiedot pilvipalveluun, josta ne ovat kätevästi saatavilla isännöinti- ja laskutusohjelmiin. Taloyhtiöistä lukemien hakemisen voi siis unohtaa ja vesilaskutukseen kuluu vähemmän aikaa.

Verton vedenkulutustiedon asiantuntijamme keskustelevat päivittäin isännöitsijöiden ja kiinteistösihteereiden kanssa tavoitteenaan tehdä heidän arjestaan sujuvampaa ja antaa mahdollisuuden keskittyä ydinliiketoimintaan. Monesti isännöinnin arjessa unohtuu, että Verto-kotien osalta isännöintitoimiston käytössä on jo maksuton työkalu, joka helpottaa työntekoa huomattavasti.

VertoLive mahdollistaa täsmällisen, huoneistokohtaisen vedenkulutuksen seurannan verkossa. Selainpohjainen ohjelma on käytettävissä yksillä tunnuksilla missä vain ja milloin vain. VertoLivesta kulutuslukemat on helppo viedä ohjelmasta laskutukseen. VertoLive säästää aikaa ja vaivaa. VertoLiven etuna on se, että kulutuslukemiin voidaan palata takautuvasti milloin vain. Esimerkiksi muuttotilanteessa vesilasku on helppo jakaa juuri niille päiville, kun kukin asukas on asunnossa vettä kuluttanut.

Vuodot kuriin

Tiputtava hana saattavat kuluttaa vettä 30 000 litraa vuodessa ja vuotava wc-pönttö saattaa tehdä taloyhtiölle 12 000 euron laskun. VertoLive tunnistaa asuntokohtaiset vuodot ja poikkeamat vedenkulutuksessa, ja välittää hälytykset suoraan huoltoyhtiölle. Hälytykset ovat nähtävissä VertoLivessa huoneistoittain ja taloyhtiöittäin. VertoLivesta saa raportit kaikesta vedenkulutuksesta yhtiö- ja asuntokohtaisesti eri aikajaksoilta. Raportit ovat vaivattomasti saatavilla ja helposti muokattavissa.

Myös asukas voi tarkkailla vedenkulutustaan Verto-kodissa. Älypuhelimessa mukana kulkeva maksuton VertoMobile-sovellus näyttää asunnon vedenkulutuslukemat vuorokausitasolla. Sen tuottama data perustuu huoneistokohtaiseen Verto-aktiivinäyttöön. Sovellus myös ilmoittaa käyttäjälle, mikäli vuorokauden vedenkulutus on ylittänyt keskiarvon.

Parasta tässä kaikessa on se, että kaikki nämä ominaisuudet ovat Verto-vedenmittausjärjestelmässä mukana maksuttomasti. Varmista asiakaspalvelustamme, että sinulla on VertoLive-tunnukset käytössäsi ja isännöinti helpottuu. Verto-kodin asukas saa apua VertoMobilen käyttöönottoon asukkaan käyttöoppaasta tai asiakaspalvelustamme.

Verto-vedenmittausjärjestelmä isännöinnin apuna

Kiinnostuitko, heräsikö kysyttävää? Ota yhteyttä asiantuntijaan tästä:

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö Smartvattenille


Smartvatten Oy
Remontti
vesiputkistot
käyttövesi
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20212_68614.jpg
Oikeudenmukaista vesi­laskutusta ilman putkiremonttia
Monissa taloyhtiöissä vesilaskutus perustuu huoneiston henkilömäärään tai veden yksikkökustannukseen pinta-alaa kohti ja laskutetaan osana vuokraa kiinteänä vesimaksuna. Tästä syystä säästeliäs vedenkäyttäjä saattaa maksaa runsaammin vettä käyttävien naapurien kulutuksesta. Kun vedenkulutusta mitataan ja laskutetaan huoneistokohtaisesti, maksaa jokainen juuri siitä, mitä kuluttaa. Kulutuksen mukaiseen vesilaskutukseen siirtyminen voi olla mahdollista vaikka heti ja ilman putkiremonttia.
20204_63811.jpg
Miksi veden­kulutuksen tarkkailu kannattaa?
Kiinteistöalan digitalisaatio on luonut taloyhtiöille mahdollisuuden saada dataa kiinteistön energiatehokkuudesta. Vesi on energiasyöppö, jonka kulutusta mittaamalla ja mittausdatan avulla olosuhteita optimoimalla voidaan saavuttaa merkittäviä ja rahanarvoisia säästöjä – jopa ilman putkiremonttia.
202011_67502.jpg
Oikeudenmukainen vesilaskutus taloyhtiöön
Monissa taloyhtiöissä vesilaskutus on perustunut huoneiston henkilömäärään, veden yksikkökustannukseen pinta-alaa kohti ja ollut vuokraan sisällytettynä kiinteänä vesimaksuna. Eduskunta on nyt hyväksynyt lakimuutoksen, jolla uudistetaan veden mittaamista ja laskutusta. Lakiuudistuksen taustalla on EU:n energiatehokkuusdirektiivin muutoksen toimeenpano.
20213_69608.jpg
Älykäs energia­ratkaisu ei ole putki­remontin suuruinen ponnistus
Suurin osa asuinkiinteistön kustannuksista syntyy käyttövedestä, käyttöveden lämmityksestä ja jätevedestä. Koska vesi on kallista, on kannattavin energiainvestointi veden säästäminen. Usein luullaan älykkäiden energiaratkaisuiden olevan putkiremontin suuruinen investointi taloyhtiölle. Onko tosiaan näin?
20202_62869.jpg
Suihkussa euro valuu viemäriin 10 minuutissa!
Kun valitset vedenmittausjärjestelmää, ota haltuusi prosessin koko kaari – tekniikasta tiedon siirtymiseen, asennuksesta arkeen, luotettavuudesta laskutukseen ja käyttöönotosta kestävyyteen.Lämmin vesi on energiasyöppö: suihkussa euro valuu viemäriin kymmenessä minuutissa, kun jääkaappi hurisee samalla rahalla kolme viikkoa. Huoneistokohtainen vedenkulutuksen mittaus ja kulutuksen mukainen laskutus vähentää vedenkulutusta kolmanneksella.
20201_61964.jpg
Tiedätkö jo taloyhtiöiden suurimman energiasyöpön?
Taloyhtiöissä suurin energiasyöppö on lämmin vesi. Motivan mukaan 40 prosenttia asuinrakennuksissa käytetystä vedestä on lämmintä vettä. Kymmenen minuutin suihkun aikana käytetyn lämpimän veden lämmittämiseen kuluisi aikaa neljä tuntia, jos lähtisimme lämmittämään sitä hellalla. Veden vastuullinen kuluttaminen on helpoin keino säästää energiaa. Pudottamalla valuvan veden alla peseytymiseen käyttämämme aika vaikkapa puoleen, saadaan aikaan merkittäviä säästöjä asumisen energiankulutuksessa. Myös EU:n tasolla taloyhtiöiden veden- ja energiankulutukseen on tartuttu.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton