• Etusivu
  • Remontti

Mahdollisuuksia monenlaiseen ripustamiseen ja kulutukseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Julkaistu 29.09.2020Päivitetty 04.02.2021
20168_47097.jpg

Aivan uudenlainen ripustamisen mahdollisuus.

Kun kuulet, että on olemassa kipsilevy, joka kestää jopa 40 kg ripustuspainon yhden ruuvin varassa, uskoisitko sitä todeksi? Totta se nimittäin on. Gyprocin valikoimaan kuuluva Gyproc Habito® on markkinoiden kovin rakennuslevy, joka kestää kulutusta ja sallii aivan uudenlaisen tavan ripustaa.

Mistä siis on kyse?

Gyproc Habito® on luotu kestämään iskuja ja arjen tavallista elämää. Sen iskunkestävyys on kymmenkertainen tavanomaiseen kipsilevyyn nähden. Rakennuslevyn lujuus perustuu kipsiytimeen lisättyihin patentoituihin lisäaineisiin, joiden avulla on aikaansaatu ennennäkemätön lujuus ilman, että kipsilevylle ominainen helppo käsiteltävyys muuttuu. Seinärakenne voidaan toteuttaa vähemmillä levykerroksilla, joka tarkoittaa omalta osaltaan myös kustannustehokasta rakentamista. Seinärakenne on elämätön ja sillä on hyvä palo- ja ääneneristävyys.

Habito kestää myös kovaa käyttöä.

Entä käyttömahdollisuuksia?

Koska kyseessä on kipsilevy, ovat sen käyttömahdollisuudet samat kuin perinteiselläkin kipsilevyllä, eli voit asentaa sen kotisi seiniin, varastotiloihin, autotalliin, julkisiin tiloihin, rappukäytäviin. – Sinä itse päätät. Gyproc Habito® on luotu tiloihin, joissa vaaditaan todellista kulutuskestävyyttä, ripustuslujuutta ja sisustamisen vapautta.

Erityisesti varasto- ja säilytystiloissa Habito® perustelee paikkansa erinomaisesti, sillä kuten varmasti monella on tiedossa, esimerkiksi taloyhtiöiden pyörähuoneet ovat usein jonkinasteisen kaaoksen vallassa. Habiton® avulla pyörät voi kiinnittää esimerkiksi seinille, jolloin lattiatilaa vapautuu muuhun säilytykseen.

Gyproc Habito®-levyyn on mahdollista kiinnittää tarvittavat telineet tai kaapistot suoraan ilman kipsilevyproppua tai erikseen asennettavaa tukea. Näin mitään erityisiä esitöitä ei vaadita, vaan halutun kiinnityspisteen voi valita vapaasti valmiilta kipsilevypinnoilta asennuksen yhteydessä. Myös tilojen muunneltavuus jatkossa on helppoa, kun myöhemmin hankittavat hyllyt ja kaapistot voi sijoittaa vapaasti minne vain.

Habito®-levy mahdollistaisi useammankin pyörän kiinnityksen seinälle. Tarvittavat telineet tai kaapistot voi kiinnittää suoraan Habito®-levyyn ilman kipsilevyproppua tai erikseen asennettavaa tukea.
Habito®-levy mahdollistaisi useammankin pyörän kiinnityksen seinälle. Tarvittavat telineet tai kaapistot voi kiinnittää suoraan Habito®-levyyn ilman kipsilevyproppua tai erikseen asennettavaa tukea.

Ominaisuuksia

  • Käänteentekevä ripustuslujuus vapauttaa sisustuksen ja takaa nopean ja helpon asennuksen.
  • Iskunkestävä seinäpinta esimerkiksi lastenhuoneisiin tai autotalliin.
  • Levyn kestävyys antaa pitkän käyttöiän ja pienentää korjaus- ja huoltotarvetta.
  • Levy on reunaohennettu ja pinnaltaan vaalea, näin levyn saumaus ja pinnoitus on tehty helpoksi.
  • Erinomainen palonkestävyys, ääneneristävyys ja jäykistyskapasiteetti.
  • Gyproc Habito® on testattu ja dokumentoitu kaikissa Gyproc-väliseinäjärjestelmissä.
  • Levyn paksuus on sama kuin muissa Gyproc-kipsikartonkilevyissä – voit huoletta yhdistellä levyjä oman tarpeesi mukaisesti.
  • Gyproc Habito® -levyllä on M1-sisäilmaluokitus sekä CE-merkintä.
20209_66811.jpg
Saint-Gobain Finland Oy / Gyproc
Remontti
huoneisto
kipsilevyt
väliseinät
sisätilat
talopaketit
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20164_46126.jpg
Huoneakustiikan avulla miellyttävä äänimaailma
Äänitiedettä kutsutaan akustiikaksi. Itse sana "akustiikka" tulee Kreikan kielestä sanasta akoustos, joka tarkoittaa samaa kuin kuulla. Akustiikka on osaltaan myös klassista fysiikkaa. Kun tutkimme värähtelyjä sekä säteilyä, huomaamme, että värähtely muuttuu ilmassa paineenvaihteluksi, joka etenee aaltoliikkeenä alkuperäisen värähtelyn taajuudella. Akustiikasta tuleekin näin tärkeä lähes kaikilla elämänalueilla.Useimmiten akustiikalla tarkoitetaan tilan jälkikaiunta-aikaa tai ääneneristysominaisuuksia. Eri tilojen kohdalla akustiikka jaetaan hyvin helposti vain hyvään tai huonoon, mutta akustiikalla tarkoitetaan kuitenkin kaikkia äänen ominaisuuksia jossakin tilassa. Määrityksiä voidaankin tehdä esimerkiksi puheenymmärrettävyydellä, ilmaääneneristysominaisuuksilla, jälkikaiunta-ajalla tai taustamelutasolla.Tutustu Gyptone-tuotteisiin
20164_46333.jpg
Tee huoltotyöt helposti Gyprocin tarkastusluukkujen kautta
Joskus tulee eteen tarve päästä tutkimaan ja huoltamaan seinärakenteessa olevaa kohdetta. Jotta seinää ei tarvitse rikkoa, tulee kätevänä apuna Gyproc Tarkastusluukut. Gyprocin valikoimaan kuuluvat niin vakioluukut, paloluukut, peltiset push-up luukut kuin myös hiussaumaluukut.
20205_64953.jpg
Helppoa ripustamista ja kestävää seinäpintaa
Kipsilevyn etuja unohtamattaLapset ottavat sählymatsin eteisessä ja raskas hylly pitäisi kiinnittää seinälle tukevasti. Kukapa ei haluaisi kotiinsa iskunkestäviä seiniä, joihin voi ripustaa vapaasti! Näihin tarpeisiin vastaa uutuuslevy Gyproc Habito®, joka antaa tavallisen kipsilevyn tapaan myös tehokkaan ääneneristyksen ja paloturvallisuuden.Kipsilevyn edut rakentamisessa ovat selvät: muunneltavat tilat sekä erinomainen ääneneristys ja paloturvallisuus. Nyt myös helppoon ripustamiseen ja erityisen kestävään seinäpintaan on uusi ratkaisu, Gyproc Habito®. Levyn voi helposti yhdistää muihin kipsilevyihin, koska niiden paksuus on sama, 12,5 mm.
201611_47731.jpg
Iskunkestävät kulmat - helposti toteutettavissa
Väliseinien ulkokulmat ovat usein kovalla koetuksella. Isoja huonekaluja siirrettäessä tai vaikka lasten leikkien tiimellyksessä ei ole tavatonta, että kipsilevystä tehdyn väliseinän ulkokulma saa osakseen kovan iskun. Kulmien kestävyyttä on mahdollista parantaa Gyprocin AquaBead Kulma- ja reunasuojalistoilla.
Poika istuu lokeroiden päällä, seinä gyproc habito -levyä
Mitä sinun seinäsi kestää?
Gyproc Habito® on markkinoiden kovin kipsilevy, joka kestää kulutusta ja tarjoaa aivan uudenlaista ripustamisen vapautta. Habitolla on helppo rakentaa sisäseiniä, jotka eivät pienistä kolhiinnu ja joihin voi ripustaa suoraan esimerkiksi keittiön kaapistot. Lisäksi kipsilevy on fiksu valinta ääneneristyksen ja paloturvallisuuden suhteen.
Gyproc Klima-kipsilevy
Vähähiiliset rakennuslevyt – kohti kestävää tulevaisuutta
Norjan Fredrikstadissa sijaitsee täysin sähköistetty tehdas, aivan ensimmäinen laatuaan maailmassa. Ja juuri tässä tehtaassa valmistetaan Gyprocin kaikkien aikojen vähähiilisimmät rakennuslevyt.Rakennusteollisuus tuottaa paljon hiilipäästöjä paitsi rakennusmateriaalien tuotannossa, mutta myös logistiikassa sekä varsinaisessa rakentamisessa. Jotta tulevaisuus olisi kestävämpi, on tämä teollisuudenala ottamassa merkittäviä ja innovatiivisia tekoja kohti vähähiilisempiä ratkaisuja.Mitä nämä vähähiiliset levyt tarkoittavat rakentajalle?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton