Lämmönjakolaitteiden uusiminen

Milloin lämmönjakolaitteiden uusiminen on ajankohtaista?

Kun lämmönjakolaitteet ovat yli 20 vuotta vanhat, kannattaa ne uusia seuraavan viiden vuoden sisällä suunnitelmalllisesti.

 

Katso video, miten helposti lämmönjakolaitteiden vaihtaminen onnistuu!

Säästöjä laitteiston uusinnalla

Tarkkaa laitteiston teknistä elinikää on vaikea arvioida etukäteen ja uusimistarpeessa voi olla suuriakin poikkeavuuksia riippuen laitteiden käyttötavasta ja olosuhteista. Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin pitää, että laitteiston luotettavuus alkaa olennaisesti heiketä yli 20 vuoden iässä ja samalla käyttö- ja ylläpitokustannukset kasvavat.

Laitteiden uusinnan myötä voidaan saavuttaa säästöjä, mutta tärkeimmät edut ovat laitteiden toimivuuden ja luotettavuuden paranemisessa. Yleisesti suurin säästöpotentiaali on nykyaikaisissa säätölaitteissa ja kiertovesipumpuissa sekä varsinkin lämmitysverkoston tasapainotuksessa. Näiden avulla voidaan saavuttaa jopa yli kymmenen prosentin energiansäästö.

Lämmönjakolaitteiden uusimisella saadaan myös laitteiston mitoitus ja säädöt optimoiduksi nykytilanteeseen sopiviksi. Alkuperäiset laitteet on usein mitoitettu kiinteistön rakennusvaiheessa, jolloin mitoitus on tehty arviolaskennan mukaan. Laitteiden uusinnassa päästään laitteet mitoittamaan ja säätämään todellisen kulutuksen mukaan.


Lämmönjakolaitteiden iän lisäksi uusimistarve saattaa ilmetä:

• Laitevikojen kautta, jolloin vihreäksi värjätty kaukolämpövesi paljastaa mahdolliset vuodot.

• Mikäli lämmönkäyttö on kasvanut merkittävästi.

• Mikäli kaukolämpöveden jäähtymä on lämmityskaudella alle 25 °C. Jäähtymä kertoo kuinka paljon kaukolämpöverkon vesi jäähtyy kulkiessaan kiinteistön lämmönsiirtimien läpi. Jäähtymä ilmoitetaan kuukausittain lämpölaskulla.


Lämmönjakolaitteet voi uusia myös avaimet käteen -periaatteella

Fortum tekee laitemitoituksen asuintaloille ilmaiseksi lämmönjakolaitteiden uusinnan yhteydessä. Jos kiinteistön käyttötarkoitukseen on tullut muutoksia tai lämmitysverkoston tasapainotuksesta on vierähtänyt aikaa, on hyvä käyttää suunnittelijaa. Laitemitoituksessa mitoitetaan lämmönsiirtimet, säätöventtiilit, pumput ja paisuntalaitteet.

Fortum hoitaa haluttaessa myös koko lämmönjakolaitteiden uusimisen avaimet käteen -periaatteella. Suunnitteluvaiheeseen on varattava riittävästi aikaa, jotta kaikki tekijät saadaan huomioiduksi. Hankesuunnittelu, laitteiston mitoitus, urakan kilpailutus, aikataulutus ja hankkeen toteuttaminen vaativat jokainen vaihe oman aikansa ja huomionsa. Itse laiteuusinta sujuu urakoitsijan osalta nopeasti eikä vuodenajalla ole toteutuksen kannalta suurta merkitystä. Lämmityskatkos kestää yleensä vain yhden työpäivän.

Fortum Liisi -palvelu - uudet lämmönjakolaitteet ja huolto kiinteällä kuukausihinnalla


Fortumin uusi palvelu hankkii puolestasi kaukolämmön lämmönjakolaitteet ja pitää lämmöstäsi aina hyvää huolta: saat lämmönjakolaitteet ja jatkuvan huoltopalvelun nyt kuukausimaksulla. Sinä voit nauttia lämmöstä ilman huolia!

Fortum Liisi sopii uusille tai olemassa oleville, kaukolämmitetyille taloyhtiöille ja yrityksille. Palvelu on saatavissa Espoossa, Kauniaisissa, Kirkkonummella, Järvenpäässä ja Tuusulassa.

Lisätietoa:

Saila Talaskivi
Asiakkuuspäällikkö
Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi
040 848 1020
saila.talaskivi@fortum.com

Laura Heinänen
Myyntipäällikkö
Järvenpää ja Tuusula
040 547 0868
laura.heinanen@fortum.com

Jätä yhteydenottopyyntö Fortumille


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
9.5.2016