• Etusivu
  • Remontti

Pyykinkuivattaminen energiatehokkaasti säästää rahaa

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Velco
Julkaistu 19.08.2013Päivitetty 09.02.2015
20154_43207.jpg

Rahoitusalan ammattilainen Kirsi Kuula sanoo, että käyttämällä energiatehokkaita laitteita voi myös säästää.

Pyykinpesu olisi monestakin syystä parasta tehdä taloyhtiön pesutuvan isoilla koneilla kaikissa kerrostaloissa, joissa pesutupa on käytettävissä. Taloyhtiön pesukoneiden käyttö on kuitenkin monissa taloissa vähäistä mm. siksi, että pyykin kuivuminen kuivaushuoneissa on turhan hidasta.

Suomen Terveysilma Oy on kehittänyt energiatehokkaan tavan kuivata pyykki kiinteistön kuivaushuoneessa. Velco Kuivaushuonejärjestelmässä kuivauspuhallin on kytketty talon lämpimään käyttöveteen, jolloin kuivauspuhalluksessa hyödynnetään kerrostaloissa yleisen kaukolämmön energiaa, joka on selkeästi halvempaa kuin sähköenergia. Laitteen sähkönkulutus on alle kymmenen prosenttia tavanomaisen sähkötoimisen kuivaimen kulutuksesta.

Jätä yhteydenottopyyntö Velco Kuivaushuonejärjestelmästä...

Pesutuvan ilma pysyy raikkaana

- Tärkeämpää kuin energiatehokkuus lienee käyttäjälle kuitenkin se, että uuden laitteen avulla on pyykinkuivauksen vaatima aika selvästi lyhyempi kuin mihin on ennen totuttu, sanoo Terveysilman toimitusjohtaja Peter Schlauf.

Pesutuvan hyötysuhde kasvaa oleellisesti, kun sitä käytetään enemmän. Käyttökerrat kasvavat sen myötä, kun käyttäminen on mukavaa ja pyykit saa nopeasti kuivina kotiin. Pyykkejä ei aina edes haluta jättää kuivaushuoneeseen yöksi. Mikä tärkeää, laite pysäyttää itsensä automaattisesti pyykkien kuivuttua, jolloin ei tule hukkakäyttöä.

– Tärkeää on myös se, että pyykistä irtoava kosteus puhalletaan kattopuhaltimen avulla ulos, painottaa Schlauf.

Tuloilma johdetaan sisätiloihin erillisen ulkoilmalämpötilan mukaan säätyvän Velco-korvausilmaventtiilin kautta. Huomion arvoista on, että kuivaushuoneeseen johdettava tuloilma on kunnolla suodatettua. Kuivaushuoneen ilma ja kuivuvat pyykit pysyvät näin raikkaana.

– Kun pyykin pesu ja kuivaus on tehokkaampaa, niin pesutupaa on miellyttävä käyttää. Samalla vältetään kodeissa tapahtuvan ylenmääräisen pyykin kuivauksen aiheuttamat kosteus- ja sisäilmaongelmat, Schlauf kertoo.

Kuivuvasta pyykistä irtoava runsas kosteus ei tee hyvää asunnon sisäilmalle. Monia sisustus- ja rakennusmateriaaleja ei ole tehty kestämään hetkellisesti hyvinkin korkeiksi nousevia kosteusarvoja.

Info

Info

Miksi valita Velco Kuivausjärjestelmä

Kaukolämpöenergia uusiokäyttöön
VELCO HT 400 -järjestelmässä kuivauspuhallin on kytketty kiinteistön lämpimään käyttöveteen. Näin hyödynnetään kerrostalon lämmitykseen käytettävää kaukolämpöenergiaa. VELCO-järjestelmän tarvitsema sähköteho on alle 300 W, kun perinteisissä järjestelmissä se saattaa olla yli 10 000 W.

• Näkyvää säästöä
VELCO-järjestelmä maksaa itsensä takaisin nopeasti. Vähäinen energiankulutus näkyy suoraan sähkölaskussa. Säästöä syntyy myös välillisesti kiinteistön korjauskulujen pienentymisenä. Vesivahingot vähenevät ja asunnot pysyvät paremmassa kunnossa, kun pyykkiä ei kuivata huoneistoissa.

• Nopeasti raikasta pyykkiä
Käynnistyksen jälkeen kuivain puhaltaa korkeintaan 35 °C ilmaa huonetilaan ja katossa oleva poistoilmapuhallin puolestaan puhaltaa kostean ilman ulos. Toimivan ilmanvaihdon ansiosta kuivaushuone pysyy kuivana ja raikkaana. Uutta korvausilmaa kuivaushuoneeseen virtaa ilmanohjausyksikön alaosassa olevan, automaattisesti ulkolämpötilan mukaan säätyvän korvausilmaventtiilin kautta. Korvausilma virtaa sisään laadukkaan FILTRETE G-LAM -suodattimen kautta. Pyykki kuivuu puhtaassa ilmassa, lopputuloksena tavallista raikkaampi pyykki.

Laitteisto sammuu automaattisesti – ei turhaa käyttöä
Velco-järjestelmässä oleva tunnistin tunnustelee huonetilan kosteutta. Kun pyykki on kuivunut, laitteisto sammuu automaattisesti. Taas säästyy energiaa!

• Nerokas ripustusnarujärjestelmä viimeistelee hyödyt
VELCO-ripustusnarujärjestelmän voi tilata myös erikseen. Muovipintaiset kaksoisvaijerit on kiinnitetty seinään pultatuilla tukevilla alumiinikiskoilla. Narut eivät löysty vuosien saatossakaan. Kaksoisvaijereilla pyykki kuivuu sileämmin, nopeammin ja raikkaammin, kun ilma pääsee virtaamaan vaatteiden väliin.

Kysy lisää:
Suomen Terveysilma Oy
P. 09 477 8940

Velco
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201012_23908.jpg
Suomen Terveysilma mukaan Omataloyhtiö.Fi:hin
Eräs asumisviihtyisyyden tärkeimmistä elementeistä on hyvä sisäilma. Huono sisäilman laatu aiheuttaa merkittäviä haittoja niin rakennusten kuntoon kuin ihmisten terveyteen. Huolehtimalla korvausilman saannista voidaan näihin asioihin vaikuttaa paljonkin.Jätä yhteydenottopyyntö Suomen Terveysilmalle...Osta venttiilit ja vaihtosuodattimet Jäsentukusta
20111_23968.jpg
Vaivaton tapa parantaa ilmanvaihtoa
Puinen tuuletusluukku ikkunan kyljessä on nimenomaan suomalaisten talojen tyypillinen ratkaisu, johon muualla maailmassa harvemmin törmää. Meillä ne ovat olennainen osa 1970-80-luvuilla rakennettujen rivitalojen ja kerrostalojen ikkuna-arkkitehtuuria. Korvausilman saannin parantamiseen puinen tuuletusluukku tarjoaa vaivattoman ja edullisen mahdollisuuden Terveysilman VELCO VTR-100 asennuspaketin avulla.
20113_24767.jpg
Saunan oikea ilmastointi
"Raskaan työpäivän jälkeen on mukava rentoutua saunassa", sanoo Fred Häggman. Ahkerana saunojana hän on huomannut selviä eroja saunojen löylyissä. Tärkeä mukavuutta lisäävä tekijä Häggmanin mielestä on, että raikasta ilmaa riittää saunassa löylynkin aikana. "Parhaat löylyt kestävät kauan, eikä saunojalta lopu happi löylyjen aikana" hän sanoo. "Hyvissä saunoissa oikein huomaa löylyä heitettäessä, kuinka uutta ilmaa virtaa löylyhuoneeseen".Häggmanin tiedossa on, että paras paikka korvausilmaventtiilille on löylyhuoneessa noin 40-50 cm kiukaan kivipinnan yläpuolella. Oikea sijoitus on tärkeä, jotta löyly voi kohotessaan ottaa matkaansa uutta ilmaa venttiilistä ja raikas ilma kiertää löylyhuoneessa. Häggman mainitsee hyvien löylyjen kannalta tärkeäksi tekijäksi myös kiukaan kivet, joiden pitää kovan saunojan mielestä olla priimakunnossa. "Löylyhuoneen kasteleminen esimerkiksi vesiletkulla sen sijaan on huono ajatus", toteaa Häggman. "Moni sauna on tuhottu kosteita löylyjä tavoitellessa, kun saunaan suihkutettu vesi on päässyt rakenteisiin ja saanut aikaan hyvän alustan homekasvustolle. Terveellisempi tapa saada hyvät, kosteat löylyt on hyvä ilmanvaihto".
202112_74309.jpg
Joutuuko talo­yhtiön uusi hallitus korvaus­vastuuseen vitkastelusta?
Uusi hallitus ei noudata sen yhtiökokouksen päätöstä, jossa ko. hallitus valittiin.Vanha hallitus on teettänyt suunnittelun ja kilpailuttanut urakan. Yhtiökokous on syyskuussa 2021 päättänyt tehdä linjasaneerauksen. Suunnitelman mukaan sopimus piti allekirjoittaa lokakuun alussa ja työt piti aloittaa tänään.Nyt uusi hallitus on keskittynyt vaihtamaan isännöitsijää ja remonttisopimusta ei ole allekirjoitettu. Saneerauksessa tarvittaviin aineisiin tulee 1.1.2022 hinnankorotus 3 -9 % tuotteesta riippuen. En usko, että urakoitsijan pystyy toteuttamaan urakkaa sovitulla hinnalla.Jos sopimus olisi allekirjoitettu suunnitelman mukaan, urakoitsijalla olisi ollut 3 kk aikaa tehdä materiaalihankinnat tämän vuoden hinnoilla. Jos urakkahinta nousee, niin kuka maksaa erotuksen?
Pohjois-Haaga parvekelasitus
Taloyhtiö uudisti kerrostalon ilmeen parvekelasituksilla
Helsingin Pohjois-Haagassa sijaitseva 24-asuntoinen taloyhtiö aloitti kesällä lasitusurakan, jossa yhtiön jokaisen asunnon parvekkeet lasitettiin. Yleisimmät syyt lasitusurakkaan ryhtymisestä ovat asukkaiden viihtyvyys sekä taloyhtiön arvo sekä julkisivun siisteys. 1960-luvulla rakennetussa kolmikerroksisessa kerrostalossa haluttiin lasitetun julkisivun lisäksi hankkia lasituksiin integroitavat parvekekaihtimet.Taloyhtiön isännöitsijä Erkki Oksanen oli mukana pyytämässä tarjouksia lasitustoimittajilta, ja lopuksi valinta oli taloyhtiön kannalta selvä.‒ Lumon valikoitui urakan lasitustoimittajaksi laadukkaiden tuotteiden ja kokonaisvaltaisen palvelun vuoksi. Yhteistyö on sujunut hyvin ja olemme operoineet aikataulujen puitteissa, kertoo Oksanen projektista.
201112_29017.jpg
Kattohuolto palveluksessanne
Icopalin Kattohuolto tarjoaa monipuoliset palvelut kattojen tarkastuksiin ja kunnossapitoon. Olipa kyse lumenpudotuksesta, kausitarkastuksesta tai katon saneeraustarpeen arvioinnista, hoidamme työn varmalla ammattitaidolla, luotettavasti. Katosta kannattaa pitää huolta: säännöllisillä tarkastuksilla katon käyttöikä pitenee merkittävästi. Katon ammattitaitoinen huolto lisää katon ikää parhaimmillaan 10-15 vuotta. Huolletun katon käyttöikä on jopa 30-40 vuotta, joten säästöä syntyy! Kuntotarkastus ja huolto kannattaa jättää ammattilaisen käsiin. Huoltamalla katon säännöllisesti vältyt ikäviltä yllätyksiltä. Pienikin vuotokohta voi saada aikaan pahaa jälkeä rakenteille sekä rakenteiden alapuolelle sijoitetulle omaisuudelle.Huoltosopimukseen kuuluu kattohuoltokäynnit kaksi kertaa vuodessa. Huoltokäynti sisältää käytännössä katon puhdistuksen, tarkastuksen, tarvittavat pienet korjaukset, kiinnitysten varmistamisen sekä huoltoraportin, jota voidaan käyttää tarvittaessa korjaussuunnitteluun. Kattohuoltopalvelu on tarkoitettu ensisijaisesti teollisuus- ja liikekiinteistöille sekä asunto-osakeyhtiöille.Kuntotarkastusten, tutkimusten ja huollon lisäksi suoritamme esimerkiksi kattoturvatuotteiden ja valokatosten asennustöitä. Icopal Huoltopalvelusta saat tarkastukset myös savunpoistojärjestelmille.Ota yhteyttä ja tilaa tarjous Icopalin huoltopalvelusta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton