Talopesula on hyvä uusia linjasaneerauksen yhteydessä
Omataloyhtiö.fi

Talopesula ja sen koneet on hyvä uusia linjasaneerauksen yhteydessä

Miksi linjasaneeraus ja talopesulan uudistaminen kannattaa yhdellä kertaa?

Vanhoissa asunto-osakeyhtiöissä tehdään linjasaneerauksia täyttä häkää. Koska työmaa joka tapauksessa joudutaan perustamaan, samalla kannattaisi tutkia kaikki tähän liittyvät mahdolliset remontointikohteet. Linjasaneerauksessa joudutaan kuitenkin lattiat ja seinät avaamaan putkien ja viemäreiden kohdalla. Talosauna tietenkin uusitaan vesi- ja viemäriputkien/-kalusteiden kohdalta. Moniko tulee miettineeksi silloin, että talopesulan uudistuskin olisi paikallaan?

Ota yhteyttä Talpetiin ja kysy lisää!
 

Linjasaneeraus ja talopesulan uudistus voisivat kulkea käsi kädessä.Linjasaneeraus ja talopesulan uudistus voisivat kulkea käsi kädessä.

Uudet koneet säästävät energiaa

Talopesuloiden koneiden vaihtoikä on noin 15 vuotta. Tässä ajassa koneet vanhentuvat. Vanhat koneet käyttävät enemmän vettä ja energiaa kuin uudet koneet. Lisäksi pyykkien pesutekniikka on kehittynyt 15 vuoden takaisista ajoista.

Koneiden uudistaminen näkyy ensimmäisenä energiansäästönä. Säästö ei välttämättä ole suuri, mutta kokonaisenergiankulutuksessa talopesulan kuluttama energia kuitenkin on merkityksellinen, samoin energiansäästö.

Kuivausrumpu on nykypäivää

Syksy ja talvi eivät ole ideaalisia pyykinkuivausvuodenaikoja. Kosteus ja pakkanen tekevät pyykin kuivatuksesta haastavaa. Siksi talopesulasta pitäisi löytyä myös tehokas kuivausrumpu ellei kaksi. Pyykin kuivattaminen omassa asunnossa ei ole suositeltavaa. Kosteusrasituksen lisääminen asunnossa on aina haitaksi rakenteille. Omissa asunnoissa ei juuri ole tilaakaan pyykinkuivatukseen. Pesutuvan kuivausrumpu kuivaa vaatteet nopeasti ja jättää ne suloisen pehmeiksi. Ja kun pyykkipäivää vietetään, myös pesutuvan mankelissa saa petivaatteet suoriksi.

Ota yhteyttä ja kysy lisää
 

Talopesulan koneistamisen hinta?

• Kaksi konetta à 7-10 kg (Talpet CW 10)
• Kuivausrumpu (Talpet KR 2000 LP)
• Mankeli (Talpet KM 80/800)

Pesutuvan tarpeelliset koneet maksavat n. 400 €/asunto (n. 30 asunnon taloyhtiö) = 12 000 €. Jos kyseessä on 60 asunnon taloyhtiö, pesutupa maksaa 200 €/asunto = 12 000 , 15 vuoden aikana 13 €/asunto (195 €).

Ota yhteyttä Talpetiin ja kysy lisää
 


Jätä yhteydenottopyyntö talopesulan koneista


 
Julkaistu
16.4.2018