Kattoremontti vai huolto?
Omataloyhtiö.fi

Onko taloyhtiössä katto remontin vai huollon tarpeessa?

Katon tehtävänä on suojata kotia ja sen rakenteita, joten sen kunnosta kannattaa huolehtia. Tarvitseeko katto vain huoltoa vai onko järkevintä vaihtaa se, kannattaa kysyä suoraan Ruukin kattomestarilta. Ruukin asiantuntijat ovat keränneet tähän artikkeliin muutamia vinkkejä ja ohjeita taloyhtiöille, jotka harkitsevat kattoremonttia tai joiden katto tarvitsee huoltoa.

Jätä yhteydenottopyyntö Ruukin kattoremontista asennettuna

Tilaa veloitukseton esite Ruukin kattoremontista asennettuna

Mistä tietää, onko katto kunnossa?

Katto, kuten talo muutenkin, on hyvä tarkistaa säännöllisin väliajoin. Perussuositus Ruukilla on, että katon kunto käydään tarkastamassa ainakin kaksi kertaa vuodessa. Kattoa kannattaa silloin katsoa tarkemmin: ovatko saumat kunnossa, ovatko läpiviennit, ruuvit ja liitokset kunnolla kiinni? Katon on oltava joka kohdasta ehjä ja tiivis. Myös kattoturvatuotteiden on oltava asianmukaisessa kunnossa. Ja kaikkea ei tarvitse itse tietää, asiantuntijoiden apua kannattaa kysyä tilanteissa, joissa itse on epävarma.

Katon on oltava joka kohdasta ehjä ja tiivis.Katon on oltava joka kohdasta ehjä ja tiivis.

Milloin katto pitää vaihtaa uuteen?

Selvin merkki katon kunnostustarpeesta on vesivuoto suoraan sisälle tai rakenteisiin. Tämä koskee sekä sade- että sulamisvesiä, jotka katon toimiessa normaalisti kulkeutuvat katolta rakennuksen ulkopuolelle tai hallitusti sadevesijärjestelmän kautta viemäröintiin. Vuotojen tarkistuksessa kriittisimpiä paikkoja ovat läpivientien juuret ja paikat, joihin vesi voi jäädä seisomaan. Toinen selkeä korjaustarvetta aiheuttava tekijä on katon huono tuulettuvuus, joka helposti jättää liikaa kosteutta katon alapuolelle. Pitkällä aikavälillä se saattaa vahingoittaa rakenteita. On erittäin tärkeää, että alusrakenteet säilyvät kuivina ja että ilman kierto on järjestetty siten, että ilma pääsee kulkemaan koko katon alla sekä sisään että ulos. Myös katon ulkonäkö kertoo paljon. Tästä syystä onkin tärkeää tarkistaa säännöllisesti kaikki kiinnikkeet ja niiden tiiviys. Lisäksi, jos katossa on selkeitä painaumia, saattaa se olla merkki liian heikoista kantavista rakenteista tai niiden vaurioista. Tällaisissa tapauksissa painumisen syy on hyvä tarkistaa pikimmiten suurempien vaurioiden välttämiseksi.

Jätä yhteydenottopyyntö Ruukin kattoremontista asennettuna

Tilaa veloitukseton esite Ruukin kattoremontista asennettuna

Jos kattoremontti on ajankohtainen, miten toimin?

Helpoimmalla pääset ottamalla suoraan yhteyttä Ruukin kattomestariin ja sopimalla tapaamisen hänen kanssaan. Näin saat luotettavalta taholta tarjouksen remontista kokonaispakettina, johon kuuluu kaikki vanhan katon purusta loppusiivoukseen. Samalla suunnitelma sisältää tarkan aikataulun lisäksi tietoa asukkaiden tiedottamisesta itse remontin aikana. Tämä on tärkeä osa suunnitelmaa jo siitä syystä, että asukkaat ovat tietoisia remontin kulusta ja voivat tarvittaessa helposti antaa palautetta myös remontin aikana.

Miksi valitsisimme teräskaton meidän taloyhtiöömme?

Ruukin teräskatteet, pystysaumakate Classic SilenceC ja D sekä Vintic ja muotokatteet Elite , Aaltokainen ja Tiilikainen ovat suosittuja sekä uudisrakentajien että vesikaton korjaajien keskuudessa. Jo 50 vuoden kokemuksella suomalaisesta teräksestä valmistetut katot ovat erittäin mittatarkkoja ja kestäviä. Teräskatteille ominaiset kevyet alus- ja kattorakenteet merkitsevät säästöjä myös materiaaleissa ja asennustyössä. Teräskatto on tiivis ja värivaihtoehtoja on paljon. Sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet täydentävät kokonaisuuden toimivaksi.

Tilaamalla Ruukin kattoremontin asennettuna poistuvat taloyhtiön kattohuolet vuosikymmeniksi eteenpäin. Ammattilaistiimimme hoitaa koko kattoprojektin alusta loppuun ja työn jälkeen voit luottaa. Nimeämme jokaiselle kattoremonttikohteelle vastuullisen projektipäällikön, joka valvoo, että remontti sujuu suunnitelmien mukaisesti. Projektipäällikkö hoitaa myös asukastiedottamisen.

Teräksen puolesta puhuvat useat malli- ja värivaihtoehdot, keveys,
pitkäikäisyys ja kierrätettävyys.Teräksen puolesta puhuvat useat malli- ja värivaihtoehdot, keveys, pitkäikäisyys ja kierrätettävyys.

Onko uusitulla katolla takuuta?

Kyllä on, ehdottomasti. Ruukin tuotetakuu on erittäin kattava ja se on määritelty laatuluokittain. Takuu kattaa tuotteen sekä esteettisen että teknisen takuun.

Esteettinen takuu kattaa pinnoitteen hilseilyn, säröilyn ja irtoamisen tuotteen pinnalta sekä värissä tapahtuvat merkittävät ja epätasaiset muutokset. Tekninen takuu kattaa tuotteen puhkiruostumisen niin, ettei korroosio muodosta reikiä tuotteen tasaiseen pintaan. Lisäksi takuu koskee kaikkia tuotteiden pinnoitteiden laatuun liittyviä valmistusvirheitä. Ostaessasi Ruukin kattopaketin asennettuna, saat myös asennustyölle takuun.

8 vaihetta uuteen, kestävään kattoon

1. Yhteydenotto
Ota yhteyttä Ruukin kattomestariin puhelimitse, sähköpostilla tai netin kautta ja sovi tapaaminen.

2. Katon arviokäynti Kattomestari tulee paikan päälle arvioimaan kattojen kunnon ja ottaa samalla mitat. Kartoitus on ilmainen.

3. Tarjouksen saaminen Kattomestari tekee taloyhtiönne toiveiden ja kuntoarvion pohjalta tarjouksen, joka sisältää aikataulut ja kustannusarvion. Tarjous on kiinteähintainen.

4. Sopimuksen tekeminen
Kun taloyhtiönne on hyväksynyt tarjouksen, tehdään taloyhtiön ja Ruukki Constructionin välinen sopimus.

5. Tuotteiden toimitus Ruukki toimittaa kaikki tarvittavat materiaalit ja tarvikkeet paikan päälle.

6. Asennus Ruukin asennustiimi purkaa vanhat katteet ja kuljettaa ne pois. Seuraavaksi tiimi tekee tarvittavat pohjatyöt ja asentaa vesikaton, sadevesijärjestelmän ja kattoturvatuotteet kuten tikkaat, lumiesteet ja kattosillat.

7. Jätteiden poiskuljetus ja siivous Työmaa pidetään siistinä asennuksen aikana. Remontin valmistuttua Ruukin tiimi siivoaa jäljet ja vie jätteet mennessään.

8. Tarkastus ja luovutus
Remontin valmistuttua kohde tarkastetaan ja luovutetaan.


Huom!
Taloyhtiönne ei tarvitse maksaa etukäteismaksuja.


Jätä yhteydenottopyyntö Ruukin kattoremontista asennettuna


 
Julkaistu
3.4.2017