Talopesula on in
Omataloyhtiö.fi

Talopesuloilla nouseva trendi

Omissa koneissa pestään päivittäinen pikkupyykki ja viikon-kuukauden välein käydään pesemässä isompi määräpyykkiä, kun pesuun pitää viedä lakanat tai pyyhkeet.
Nykypäivänä asukkaiden viihtyisyys on yhä merkittävämmässä roolissa.

Ota yhteyttä Talpetiin ja kysy lisää!

Energiataloudellisuus – tietenkin

Talopesulan koneiden vaihdon syistä ilmeisin lienee kaikille selvä – energian- ja vedensäästö. Osassa taloyhtiöitä on jo siirrytty asuntokohtaisiin vesimittareihin. Talopesulalla saadaan omaa vedenkulutusta pienemmäksi, kun ainakin osa pyykeistä pestään pesutuvassa.

Itse koneet eivät radikaalisti ole muuttuneet. Samalla tavalla koneisto pyörittää rumpua ja vesi otetaan hanasta. Olennaisin muutos liittyy koneen automatiikkaan sekä koneen näyttöön – kotitalouskoneeseen verrattaessa talopesulan koneessa on tehostettu pesurytmi: kone ei juuri mieti, vaan rullaa koko ajan.

Vettä kuluu vain tarvittava määrä

Nykyaikainen kone osaa itse pyykin painon mukaan arvioida, paljonko vettä se tarvitsee pestäkseen koneessa olevat likaiset vaatteet/ lakanat/verhot/päiväpeitot/peitot/tyynyt. Mekaanisissa koneissa vuosikymmen sitten ei veden tasoa pystytty tarkkailemaan, nykyisissä automaattikoneissa se onnistuu. Välillä näyttäisi siltä kuin koneessa ei vettä juuri olisikaan… Silti pesuainejäämiä ei pyykeissä ole. Toinen näkyvämpi uudistus on elektroninen näyttö, josta näkee missä vaiheessa pesuohjelmaa ollaan menossa. Voidaankin sanoa, että koneiden ulkonäössä ei viimeisen 15 vuoden aikana ole muutoksia tullut, mutta tekniikka on nykypäivää.

Jätä yhteydenottopyyntö

Kuivatus huoneistossa rasittaa

Jokainen lisäkosteuden lähde asunnossa on liikaa. Taloyhtiön asuntojen ilmanvaihtoa ei ole mitoitettu pyykkien kuivatukseen kotona. Asunnossa ei myöskään ole tiloja isompien pyykkien kuivaamiseen. Harvalta myöskään löytyy kuivausrumpu tai mankeli kotoa - pesutuvasta näiden ainakin pitäisi löytyä. Kuivaushuoneen pyykinkuivauskoneen pitää olla nopea ja vähäkulutuksinen, lämpöpumppuperiaatteella toimiva kuivauskone. Talpetin valikoimasta löytyy edellä mainitut kriteerit täyttyvä kone Talpet Sahara Eko.

Talopesulan mitoitus

Talopesulasta löytyy yleensä taloyhtiön suurin kone kilomäärältään. Pienet kotikoneet ovat yleensä 5-6 kg kapasiteetiltaan, pesutuvasta löytyy 8 kg kone. Sen suurempaa ei silti tarvita, tämän kokoisessa koneessa pystyy yleensä peiton tai petauspatjan päällisen pesemään. Talopesulasta pitäisi kuitenkin löytyä kaksi tämän kokoista konetta, sillä pesuajat ovat usein iltapainotteisia ja pesu kestää kuitenkin parisen tuntia. Kahdella koneella isompikin pyykkivuori saadaan kerralla puhtaaksi.

Nopea ja tehokas kuivausrumpu kuuluu itsestään selvästi tämän päivän pesulaan ja löytyyhän sieltä myös mankeli.

Maton pesuun käytettävää pesukonetta harvemmin löytyy taloyhtiöistä. Mikäli sellainen taloyhtiöön halutaan, voi maksumieheksi löytyä läheltä muutama muukin taloyhtiö.

Talopesulan koneistamisen hinta?

Kaksi konetta à 8 kg, kuivausrumpu ja mankeli eli pesutuvan tarpeelliset koneet maksavat n. 400 €/asunto (n. 30 asunnon taloyhtiö) = 12 000 €. Jos kyseessä on 60 asunnon taloyhtiö, pesutupa maksaa 200 €/asunto = 12 000 , 15 vuoden aikana 13 €/asunto (195 €). Suuresta sijoituksesta siis ei ole kyse.

Ota yhteyttä Talpetiin ja kysy lisää!
 
Julkaistu
23.6.2014