Patteritermostaatin vaihto
Omataloyhtiö.fi

Voiko vanhan patteritermostaatin
korvata uudella?

Epäiletkö, että kodissasi olevat patteritermostaatit eivät enää toimi kuten niiden pitäisi? Patteritermostaattien vanhetessa niidenkin tarkkuus heikkenee, jolloin termostaatista säädetty lämpötila ei välttämättä pidä paikkaansa todellisuuden kanssa. Olisiko siis aika uudistukselle?

Onnistuuko vanhan patteritermostaatin vaihto?

Kyllä, vanhojen patteritermostaattien tilalle Danfoss suosittelee living by Danfoss –patteritermostaatteja erityyppisiin huoneistoihin ja omakotitaloihin, koska uudet termostaatit tarjoavat sinulle mahdollisuuden tarkkaan energiankäyttöön.

living by Danfoss -patteritermostaatteja on saatavana yleisimmille RA-N ja RA-K rungolle soveltuvalla liitännällä. Liitettäessä termostaatti vanhempaan RA-V tai RA-VL rungoille käytetään sovitinsarjan adaptereita. Danfoss suosittelee vanhojen venttiilien vaihtamista uuteen RA-N sarjaan.

RA-N venttiileissä on esisäätö ja parempi energian optimointi. Ammattitaitoinen asentaja osaa neuvoa patteritermostaattien ja venttiilien valinnassa.
 
living eco oon uuden sukupolven patteritermostaatti.living eco oon uuden sukupolven patteritermostaatti.

Mitä eroa on manuaalisella patteriventtiilillä ja termostaattisella patteriventtiilillä?

Manuaalinen patteriventtiili ei avaa tai sulje venttiiliä eikä se automaattisesti huomioi esimerkiksi ihmisistä tai auringosta tulevaa lämpöä. Termostaattinen patteriventtiili säätää automaattisesti huoneen lämpötilaa ja huomioi ympäristöstä tulevan lämmön.

Kun vaihdat patteriventtiilit uusiin, elektronisiin living eco tai living connect -tuotteisiin, voit säästää jopa 46 % lämmitysenergiaa. Kun vaihdat vanhat, termostaattiset patteriventtiilit livin eco tai living connect -tuotteisiin, voit säästää jopa 23 % lämmitysenergiaa.

Tutustu uusimpaan, toisen sukupolven patteritermostaattiin - Ecoon!

Miksi vaihtaisin vanhat, toimivat patteritermostaatit uusiin?

Et ehkä huomaa toimivatko vanhat patteritermostaattisi tarkasti. Vanhat patteritermostaattisi voivat olla kuluneita, tarkoittaen että reagointi hidastuu ja tarkkuus huononee ajan myötä. Seurauksena on turhaa energiankulutusta. Yli 15 vuotta vanhat patteritermostaatit ovat yleensä jo jonkin verran kuluneita. Toisaalta, uusissa termostaateissa living eco ja Danfoss Link + living connect, on toimintoja, joita ei ole ollut vanhoilla, perinteisillä patteritermostaateilla.

Patteritermostaatin vaihto

Danfoss suosittelee ottamaan yhteyttä ammattitaitoiseen asentajaan. Ammattilainen osaa lisäksi opastaa kohteeseen sopivien termostaattien valinnassa ja neuvoo myös muuten lämmitykseen liittyvissä kysymyksissä. Näin lämmität juuri tarpeesi mukaan, et yhtään enempää.

Katso alla oleva video, miten yksinkertaista ja helppoa living eco -termostaatin käyttöönotto onkaan.
VIDEO/Esitys ei ole käytettävissä
_
 
Julkaistu
9.1.2017