• Etusivu
  • Remontti

Märkä alapohja kuivaksi

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Velco
Julkaistu 19.01.2015
20151_42088.jpg

Kostea tai jopa märkä alapohja voidaan pitää kuivana VELCO Alapohjan tuuletuslaitteistolla. VELCO APT laitteiston käyttöä ohjaa anturi, joka käynnistää kattoon kiinnitetyn poistopuhaltimen kun tilan kosteusprosentti nousee yli 40 %:n. Samanaikaisesti tilaan johdetaan uutta korvausilmaa ulkoseinässä olevan erillisen ulkoyksikön kautta. Tämän ansiosta alapohjan tila pysyy myös raikkaana.

Info

Info

Timo Muhonen Suomen Terveysilma Oy:stä luennoi Kostean alapohjan vaikutuksesta kiinteistön sisäilman laatuun 30.1.2015 pe klo 15.00-15.30 Rakenna & Remontoi -messuilla Vantaan Myyrmäessä. Tervetuloa kuulemaan!

Terveysilman ratkaisut painovoimaiseen ilmanvaihtoon sekä alapohjan kuivatukseen messuilla osastolla 3M.

Velco
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201012_23908.jpg
Suomen Terveysilma mukaan Omataloyhtiö.Fi:hin
Eräs asumisviihtyisyyden tärkeimmistä elementeistä on hyvä sisäilma. Huono sisäilman laatu aiheuttaa merkittäviä haittoja niin rakennusten kuntoon kuin ihmisten terveyteen. Huolehtimalla korvausilman saannista voidaan näihin asioihin vaikuttaa paljonkin.Jätä yhteydenottopyyntö Suomen Terveysilmalle...Osta venttiilit ja vaihtosuodattimet Jäsentukusta
20111_23968.jpg
Vaivaton tapa parantaa ilmanvaihtoa
Puinen tuuletusluukku ikkunan kyljessä on nimenomaan suomalaisten talojen tyypillinen ratkaisu, johon muualla maailmassa harvemmin törmää. Meillä ne ovat olennainen osa 1970-80-luvuilla rakennettujen rivitalojen ja kerrostalojen ikkuna-arkkitehtuuria. Korvausilman saannin parantamiseen puinen tuuletusluukku tarjoaa vaivattoman ja edullisen mahdollisuuden Terveysilman VELCO VTR-100 asennuspaketin avulla.
20113_24767.jpg
Saunan oikea ilmastointi
"Raskaan työpäivän jälkeen on mukava rentoutua saunassa", sanoo Fred Häggman. Ahkerana saunojana hän on huomannut selviä eroja saunojen löylyissä. Tärkeä mukavuutta lisäävä tekijä Häggmanin mielestä on, että raikasta ilmaa riittää saunassa löylynkin aikana. "Parhaat löylyt kestävät kauan, eikä saunojalta lopu happi löylyjen aikana" hän sanoo. "Hyvissä saunoissa oikein huomaa löylyä heitettäessä, kuinka uutta ilmaa virtaa löylyhuoneeseen".Häggmanin tiedossa on, että paras paikka korvausilmaventtiilille on löylyhuoneessa noin 40-50 cm kiukaan kivipinnan yläpuolella. Oikea sijoitus on tärkeä, jotta löyly voi kohotessaan ottaa matkaansa uutta ilmaa venttiilistä ja raikas ilma kiertää löylyhuoneessa. Häggman mainitsee hyvien löylyjen kannalta tärkeäksi tekijäksi myös kiukaan kivet, joiden pitää kovan saunojan mielestä olla priimakunnossa. "Löylyhuoneen kasteleminen esimerkiksi vesiletkulla sen sijaan on huono ajatus", toteaa Häggman. "Moni sauna on tuhottu kosteita löylyjä tavoitellessa, kun saunaan suihkutettu vesi on päässyt rakenteisiin ja saanut aikaan hyvän alustan homekasvustolle. Terveellisempi tapa saada hyvät, kosteat löylyt on hyvä ilmanvaihto".
20236_82145.jpg
Mitä tarkoittaa "taloyhtiön perustaso"?
Mikä on uuden asunto-osakeyhtiölain määrittämä perustaso kylpyhuoneen remontoinnin osalta vuonna 1977 rakennetuissa taloissa? Kylpyhuoneissa on ollut alun perin vesieristeenä muovimatto ja tapetit. Myöhemmin yhtä lukuunottamatta kaikki kylpyhuoneet on remontoitu siveltävällä vesieristeellä ja laatoilla. Tämä on tapahtunut vähitellen taloyhtiön toimesta, mutta yhtiö on laittanut osakkaat maksamaan laatat kokonaan vedoten siihen, että maksavat vain uuden muovimaton ja -tapetit.Eikö tässä tapauksessa perustaso ole tuo laattaratkaisu, jolloin yhtiön tulisi maksaa laattakustannus? Onko laki ja sen tulkinta muuttunut tältä osin uuden asunto-osakeyhtiölain myötä vuonna 2010?
20121_29124.jpg
Parveke ja terassi suojaan talven lumilta ja myrskyiltä
Lasitettu parveke tai terassi voidaan sisustaa aivan uudella tavalla ja tehdä siitä mieluisa ja monikäyttöinen vapaa-ajantila. Lasitus suojaa parveketta ja terassia ja sisustuskin säilyy siistimpänä. Eri vuodenajat näyttävät parhaat puolensa kun on asennettu lasitus parvekkeelle tai terassille. Lasitettu parveke tai terassi on myös hyvä valtti asunnon myynnissä ja vuokramarkkinoilla.Lue lisää parvekelasituksestaTutustu lisää lasiterasseihinJätä yhteydenottopyyntö
20236_82003.jpg
Viikon kysymys: Vesivahinko naapurissa
Naapurissamme havaittiin vesivahinko ja sinne kutsuttiin eräs firma arvioimaan tilannetta. Mitään lattioita ei avattu, mutta koska yhtiö on -86 rakennettu, todettiin kylpyhuoneen vesieristysten pettäneen ja suihkuveden levinneen ympäriinsä. Kylpyhuoneen ulkopuolella n. 50 cm parketti mustunut ja viereisen huoneen vaatekaappien pohjat tihkuvat vettä. Vesivahinko on levinnyt myös saunaan pitkälti ja seinät ovat n. 50 cm korkeudelle asti märkiä.Voiko näin laaja vesivahinko tapahtua pikkuhiljaa? Eikö tuo lattia olisi pitänyt avata ja tutkia mistä vesi tulee? Asukas ei suostu siihen, että yhtiö aloittaa heti asunnossa remontin ja kuivatuksen, vaan vasta 3 kk päästä. Eikö remontti pitäisi aloittaa heti, ettei vahinko laajene? Eikö noin suuren vesivahingon pitkään muhiminen ole jo altistanut rakenteita homeellekin? Onko yhtiö korvausvelvollinen jos asukas ei suostu korjaustoimenpiteisiin välittömästi?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton