Putkiremontti pilotointi Flowall-hankekonseptilla hyödyntäen Uponorin tekniikkaseinää

Putkiremontti pilotointi Flowall-hankekonseptilla hyödyntäen Uponorin tekniikkaseinää

Flowall-hankekonseptilla toteutettava putkiremonttipilotti aloitettiin maaliskuussa Raiviosuonmäellä Vantaan Myyrmäessä. Hanke kattaa yhteensä 45 Sampo Oyj:n hallinnoimaa asuntoa kolmessa portaassa. Flowall-menetelmällä toteutettu putkiremontti on edullisempi perinteiseen putkiremonttiin verrattuna. Flowall-hankkeissa kustannussäästöt ja elinkaariedullisuus perustuvat teolliseen esivalmistukseen ja tehokkaaseen Lean-tuotantoon.

Perinteisestä putkiremontista poiketen Flowall-konsepti mahdollistaa samalla kustannustehokkaan tavan uusia sekä kylpyhuone että keittiö yhdellä kertaa. Märkätilojen välinen seinä puretaan, ja putket uusitaan kerralla.Perinteisestä putkiremontista poiketen Flowall-konsepti mahdollistaa samalla kustannustehokkaan tavan uusia sekä kylpyhuone että keittiö yhdellä kertaa. Märkätilojen välinen seinä puretaan, ja putket uusitaan kerralla.
Flowall-hankekonseptissa on kyse avaimet käteen -kokonaistoimituksesta, jossa työn laadusta vastaavat Suomen johtavat korjausrakentamisen yritykset. Raiviosuonmäen hankkeessa Sweco toimii suunnittelijana, Valvontakonsultit rakennuttajatoimistona ja urakasta vastaa Consti. Uponor toimittaa teollisesti esivalmistetun tekniikkaseinän elementit putkituksineen valmiiksi asennettuna. Kiintokalusteet kylpyhuonekalusteet pois lukien tulevat Puustellilta ja laatat Laattapisteeltä.

Putkiremontin pilotointikohteena As Oy Raivionmäki


Ensimmäinen kohde, jossa Flowall-tekniikkaseinää hyödynnetään, on siis Vantaan Martinlaaksossa sijaitseva As Oy Raiviosuonmäki. Projektinjohtourakoitsijana kohteessa toimii Consti Julkisivut Oy:n Asuntokorjausyksikkö.


– Valitsimme Flowall-hankekonseptin, koska se takaa korkean ja tasaisen laatutason sekä nopean toimitusaikataulun ansiosta tavanomaista putkiremonttia edullisemman hinnan. Flowall mahdollistaa sen, että koko talotekniikan, ilmastoinnin ja sähkönousut mukaan lukien, voi uusia kerralla.

Raiviosuonmäen lisäksi olemme sopineet 116 muun asunnon putkiremontista Flowall-menetelmällä Espoon Matinkylässä, sanoo Sampo Oyj:n kiinteistöpäällikkö Jukka Teerimäki.
Hankekehityspäällikkö Toni Walfors Uponorilta kertoo että FLOWALL-tekniikkaseinäratkaisu on uusi, modulaarinen kokonaisratkaisu 1970-luvun tyyppikerrostalojen putkiremontin toteutukseen.Hankekehityspäällikkö Toni Walfors Uponorilta kertoo että FLOWALL-tekniikkaseinäratkaisu on uusi, modulaarinen kokonaisratkaisu 1970-luvun tyyppikerrostalojen putkiremontin toteutukseen.

Pilotointi on alkanut lupaavasti

Urakka Martinlaaksossa alkoi aikataulun mukaisesti maaliskuun alussa purkutöillä. Purkutöiden valmistuttua ensimmäisissä linjoissa päästiin 19.3.2015, asentamaan työmaaoloissa myös ensimmäiset "ihkaoikeat" Flowallit. Asennus on sujunut mallikkaasti ja työtahti on tähän mennessä ollut ripeää. Vastoinkäymisiltä on vältytty ja työ etenee allianssimallin mukaisesti. Toinen linja on myös jo asennuksen alla ja sen jälkeen siirrytään kolmanteen linjaan.
Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
27.4.2015